Смажені помідори на зиму – 5 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Смажені помідори на зиму — це унікальна закуска для тривалого зимового зберігання. Овоч доповнить багато гарячі страви, також його можна подавати як окрему холодне частування. Використовуйте для приготування 5 смачних і перевірених рецептів з покроковим описом процесу.

Дуже смачні смажені помідори без стерилізації на зиму

Оригінальна заготовка на зиму – смажені помідори без стерилізації. Готовий продукт порадує не тільки яскравим смаком, але і простим способом приготування. Спробуйте ідею на своїй кухні.

Інгредієнти на
2 л.

  • Помідори 1 кг
  • Часник 6 зуб.
  • Сіль-2 ч. л.
  • Цукор-пісок 6 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 4 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як заготовити смажені помідори на зиму? Спочатку перебираємо і промиваємо помідори. Бажано використовувати міцні невеликі плоди.
  2. Промиваємо і стерилізуємо банки і кришки. На дно тари відразу додаємо сіль, цукор, вливаємо оцет і додаємо шматочки часнику.
  3. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Опускаємо сюди заздалегідь промиті помідори. Обсмажуємо їх близько 7-10 хвилин, акуратно перемішуючи.
  4. Відразу ж смажені помідори розкладаємо по банках і заливаємо їх окропом.
  5. Закриваємо банки кришками і даємо їм охолонути в теплому місці. Можна укутати рушником.
  6. Домашня заготовка зі смажених помідорів без стерилізації готова. Зберігайте в холодильнику.

Як заготовити смажені помідори на зиму з часником?

Соковиті і смачні помідори можна заготовити на зиму з часником і використовуючи обсмажування. Таке частування з банки нікого не залишить байдужим. Скористайтеся простим домашнім рецептом.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 0,5 кг
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Оцет столовий – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Вибираємо стиглі м’ясисті помідори. Гарненько промиваємо їх під водою, видаляємо плодоніжки.

2. Обсмажуємо їх у киплячому рослинному маслі близько 7-10 хвилин. У процесі можна закрити кришкою, але при цьому важливо стежити, щоб вони не пригоріли.

3. На дно стерилізованою тари опускаємо очищені зубчики часнику, всипаємо цукор з сіллю і вливаємо столовий оцет.

4. Щільно начиняємо банку помідорами і заливаємо крутим окропом. Стерилізуємо близько 20-30 хвилин в каструлі з киплячою водою. На дно попередньо застеляємо рушник, щоб не пошкодити скло.

5. Закриваємо заготівлю кришкою. Охолодити її до кімнатної температури і забирає на зберігання в темне прохолодне місце. Смажені помідори з ароматним часником готові!

Як приготувати смажені помідори без оцту на зиму?

Апетитні смажені помідори можна заготовити на зиму без додавання оцту. Так домашнє частування вийде більш ніжним. Зверніть увагу на просту кулінарну ідею.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 0,6 кг
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Старанно промиваємо помідори і проколюємо їх виделкою. Це необхідно, щоб плоди не полопалися при обжарюванні.

2. Відправляємо підготовлений продукт у посуд з киплячим маслом. Тушкуємо близько 7 хвилин, періодично перевертаємо. Повторюємо процедуру кілька разів, поки овочі не зменшаться в розмірі.

3. Викладаємо частину плодів в стерилізовану банку.

4. Вводимо щіпку солі і повторюємо верстви до заповнення тари.

5. Заливаємо вміст рештою соком зі сковороди.

6. Закриваємо заготівлю кришкою. Закутуємо в рушник на 10-12 годин. Зберігаємо в темному прохолодному місці.

7. Смажені помідори без додання оцту готові.

Смажені зелені помідори на зиму в банках

Смачна і оригінальна заготовка для тривалого зберігання – смажені зелені помідори. Частування різноманітить ваш домашній стіл і доповнить багато гарячі страви. Спробуйте!

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

1. Старанно промиваємо зелені помідори і позбавляє їх від плодоніжки.

2. Далі овочі поділяємо на не дуже тонкі кола.

3. Очищаємо зубчики часнику і подрібнюємо їх будь-яким підходящим способом.

4. Стерилізуємо банки і на дно викладаємо трохи дрібнонарізанної часнику.

5. Розжарюємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо в ньому овочеві шматочки до легкого рум’янцю з кожної сторони.

6. Викладаємо овочі в скляну тару. Чергуємо помідори з часником і сіллю за смаком.

7. Заливаємо вміст крутим окропом.

8. Стерилізуємо заготовки в каструлі з киплячою водою близько 20-30 хвилин. На дно заздалегідь кладемо рушник. Після процедури закатуємо тару.

9. Смажені зелені помідори в банці готові. Дайте їм охолонути і забирайте на зберігання.

смажені Помідори часточками на зиму «Пальчики оближеш»

Смачна і яскрава заготівля на зиму – смажені помідори часточками. Овочеве частування вийде соковитим і ароматним. Його можна подавати разом із гарячими стравами або як самостійну закуску.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 0,8 кг
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Вибираємо стиглі і тугі помідори. Старанно промиваємо їх під водою, попередньо видаливши плодоніжку.

2. Далі продукт ділимо на рівні за розміром скибочки.

3. Обсмажуємо шматочки в олії до яскравого рум’янцю. На це піде близько 10-15 хвилин. У процесі можна перевертати акуратно, але не розмішувати. Інакше овоч перетвориться на кашу.

4. Після сковороди продукт відразу відправляємо в стерилізовану банку і заливаємо утворився при смаженні соком. Закриваємо стерильною кришкою, закутуємо рушником і даємо охолонути в теплі, а потім переносимо на зберігання в темне прохолодне місце.

5. Яскраве частування зі смажених часточками помідорів готово!