Смажені помідори на зиму – 5 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Смажені помідори на зиму — це унікальна закуска для тривалого зимового зберігання. Овоч доповнить багато гарячі страви, також його можна подавати як окрему холодне частування. Використовуйте для приготування 5 смачних і перевірених рецептів з покроковим описом процесу.

Дуже смачні смажені помідори без стерилізації на зиму

Оригінальна заготовка на зиму – смажені помідори без стерилізації. Готовий продукт порадує не тільки яскравим смаком, але і простим способом приготування. Спробуйте ідею на своїй кухні.

Інгредієнти на
2 л.

  • Помідори 1 кг
  • Часник 6 зуб.
  • Сіль-2 ч. л.
  • Цукор-пісок 6 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 4 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як заготовити смажені помідори на зиму? Спочатку перебираємо і промиваємо помідори. Бажано використовувати міцні невеликі плоди.
  2. Промиваємо і стерилізуємо банки і кришки. На дно тари відразу додаємо сіль, цукор, вливаємо оцет і додаємо шматочки часнику.
  3. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Опускаємо сюди заздалегідь промиті помідори. Обсмажуємо їх близько 7-10 хвилин, акуратно перемішуючи.
  4. Відразу ж смажені помідори розкладаємо по банках і заливаємо їх окропом.
  5. Закриваємо банки кришками і даємо їм охолонути в теплому місці. Можна укутати рушником.
  6. Домашня заготовка зі смажених помідорів без стерилізації готова. Зберігайте в холодильнику.