Варення з груш з лимоном на зиму – 4 рецепти з покроковими фото

Варення з груш з лимоном на зиму – це ще один варіант десертній домашньої заготовки, в якій солодка м’якоть груш доповнюється кислинкою і ароматом цитрусових. Таке варення часто доповнюється прянощами: імбиром, корицею і ваніллю. Рецепти варення відрізняються пропорцією інгредієнтів, а способи готування детально вказані у запропонованій темі.

Прозоре варення з груш часточками з лимоном на зиму

Прозоре варення з груш часточками з лимоном на зиму готується способом триразової варіння з перервами на охолодження і наполягання, що часточки груш роблять цілими і прозорими. У цьому рецепті груші спочатку наполягаємо в лимонному сиропі, а натуральний пектин фруктів робить його досить густим.

Груші вибираються зрілі, але з щільною м’якоттю.

Інгредієнти на
2 л.

  • Груша 2 кг
  • Лимон 2 шт.
  • Цукор-пісок 1 кг
  • Вода-1 склянка

Процес приготування:

  1. Готування прозорого варення з груш з лимоном на зиму починаємо з варіння сиропу. У каструлю для варіння варення налити склянку чистої води, насипати цукор і на невеликому вогні при помішуванні довести його до повного розчинення і кипіння.
  2. лимони Промити і нарізати разом зі шкіркою тонкі полукружками. Кісточки видалити.
  3. У киплячий сироп перекласти нарізку лимона і на невеликому вогні поварити 5 хвилин.
  4. Вибрані для варення груші промити, розрізати навпіл, видалити серцевини з насінням і м’якоть нарізати скибочками середньої товщини.
  5. Проварені лимонні часточки перекласти з сиропу на тарілку.
  6. Сироп поварити на невеликому вогні, щоб став густішим.
  7. Каструлю з лимонним сиропом зняти з плити і перекласти в нього нарізку груш.
  8. Залишити груші в сиропі до повного охолодження, періодично акуратно перемішуючи.
  9. До остившім в сиропі грушам перекласти лимонні часточки, поварити 5 хвилин від початку кипіння і залишити на 2-4 години для охолодження.
  10. Ще два рази повторити варіння варення з перервою на остигання.
  11. Третій і останній раз поварити груші з лимоном вже 10 хвилин.
  12. Приготоване прозоре варення з груш часточками з лимоном на зиму розлити по сухим стерильним банкам, герметично закупорити, повністю остудити і переставити на місце для зберігання консервацій. Вдалих і смачних заготовок!

Варення з груш з лимоном і корицею

Варення з груш з лимоном і корицею готується методом однократної варіння протягом 40 хвилин і буде у вас як ароматним десертом до чаю, так і смачною начинкою до домашньої випічки. У цьому рецепті додаємо мелену корицю відразу на початку варіння.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2 л.

Інгредієнти:

  • Груші – 2 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор – 1 кг
  • Кориця – 1/3 ч. ложки

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом підготувати інгредієнти для варення, згідно пропорції рецепта.

Крок 2. Груші промити, обсушити серветкою і нарізати невеликими шматочками, видаливши насіннєві коробочки. Відразу перекласти їх в каструлю для варіння варення.

Крок 3. Лимон добре промити, дрібно нарізати і додати до грушам. Можна просто віджати лимонний сік, але це за бажанням господині.

Крок 4. Насипати до грушевої нарізці мелену корицю.

Крок 5. Потім засипати груші цукром і залишити на годину, щоб вони дали свій сік. За цей час каструлю кілька разів струснути для рівномірного розподілу цукру.

Крок 6. На середньому вогні довести варення до кипіння і поварити його вже на невеликому вогні при помішуванні протягом 40 хвилин.

Крок 7. Гаряче варення розкласти по стерильним банкам. Грушеві заготовки не відрізняються хорошим зберіганням, тому варення краще простерилізувати за загальними правилами протягом 20 хвилин.

Крок 8. Приготоване варення з груш з лимоном і корицею герметично закрити кришками, повністю остудити і відправити на зберігання в підвал. Вдалих і смачних заготовок!

Грушеве варення з лимоном і апельсином

Грушеве варення з лимоном і апельсином відрізняється особливим ароматом і смаком. Цитрусові фрукти додаються або нарізаними часточками, або подрібненими блендером. У цьому рецепті готуємо варення з нарізкою м’якоті і цедри апельсина, а м’якоть лимона замінимо соком. Варимо десерт триразово з перервами на охолодження, що зробить варення фрактурным, з цілими шматочками груш, густим і красивого бурштинового кольору, а цедра апельсина буде подібної цукатам.

Час готування: 1 доба.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 1 л.

Інгредієнти:

  • Груші – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

Крок 1. Фрукти для варення добре промити серветкою і прибрати зайву воду.

Крок 2. Груші розрізати на поздовжні скибочки товщиною до 0,5 см, видаливши середину з насінням.

Крок 3. Гострим ножем з апельсина акуратно зняти цедру і нарізати вузькими смужками.

Крок 4. Будь-яким способом віджати сік лимона. М’якоть апельсина нарізати великими шматками, видаливши білі прошарку.

Крок 5. Нарізку фруктів з соком лимона помістити в посуд для варіння варення, засипати потрібною кількістю цукру і залишити при кімнатній температурі на 12 годин. Якщо груші у вас солодкі, то цукру можна взяти менше, але не менш 800 гр. на 1 кг груш.

Крок 6. За цей період часу фрукти дадуть багато соку і цукор розчиниться повністю.

Крок 7. Варення на середньому вогні довести до кипіння і поварити 15 хвилин. Вогонь вимкнути і залишити варення на 4 години для охолодження. Процес варіння з перервою на охолодження повторити ще 2 рази.

Крок 8. Приготоване грушеве варення з лимоном і апельсином розкласти по сухим стерильним банкам, залишивши трохи для дегустації, герметично закупорити, повністю остудити і переставити на зберігання в будь затемнене місце. Вдалих і смачних заготовок!

Варення з груш з лимоном і імбиром

Варення з груш з лимоном і імбиром, хоча відношення до цієї прянощі різне, буде у вас ароматним десертом зі свіжістю імбиру і приємною кислинкою цитруса. У цьому рецепті важливо правильно виконати пропорції інгредієнтів. Готуємо варення способом настоювання груш з цукром і одноразової варінням.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 1 л.

Склад:

  • Груші – 1 кг
  • Лимон – 120 гр.
  • Імбир – 60 гр.
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

Крок 1. Груші промити, очистити від шкірки, нарізати тонкими часточками і зважити, щоб був 1 кілограм.

Крок 2. Лимон ретельно промити.

Крок 3. Імбир очистити від шкірки і розділити приблизно навпіл.

Крок 4. Половину імбиру дрібно нарізати, а другу половину покласти в чашу блендера.

Крок 5. Імбир подрібнити на дрібну стружку. Можна подрібнити блендером і весь імбир, це непринципово.

Крок 6. Ретельно промити лимон і розрізати на 3 частини.

Крок 7. Трохи віджати сік лимона до нарізки груш. Самі лимони подрібнити блендером, як і імбир.

Крок 8. Подрібнені лимон, імбир, перекласти до грушам.

Крок 9. Засипати фрукти цукром.

Крок 10. Потім трохи перемішати і залишити на 1 годину. Груші з лимоном швидко дадуть багато соку.

Крок 11. Поварити варення на невеликому вогні протягом 40 хвилин від початку закипання.

Крок 12. Приготоване варення з груш з лимоном і імбиром розлити по сухим стерильним банкам, щільно закрити і поставити на зберігання в темне місце. Смачних і вдалих заготовок!