Гострі баклажани на зиму

Самі смачні баклажани на зиму виходять за знаменитим грузинським рецептом. Частування виходить поживним, в міру пікантним і соковитим. Його можна подавати самостійно або разом з м’ясними стравами. Відмінна ідея для застосування закуски – сімейне барбекю. Використовуйте для приготування 6 перевірених покрокових рецептів.

Гострі баклажани по-грузинськи на зиму без стерилізації

Для приготування соковитих баклажанів з помірною перчинкою використовуйте перевірений грузинський рецепт. Частування зручно зберігати в скляних банках, тому ви зможете радувати себе й близьких апетитним продуктом в будь-який час року.

Інгредієнти на
3 л.

  • Баклажан 4 кг
  • Помідор 2 кг
  • Перець болгарський 1 кг
  • Перець чилі 2 шт.
  • Часник 1 шт.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% 100 мл
  • Масло рослинне 200 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити смачні гострі баклажани на зиму? Промиті баклажани поділяємо на рівні по товщині кружечки. Засипаємо їх сіллю, розмішуємо і залишаємо на 1 годину.
  2. Промиваємо помідори. При бажанні, їх можна обшпарити і звільнити від шкірки.
  3. Болгарські перці ділимо на половинки. Уважно прибираємо все насіння.
  4. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння, а перець чилі від плодоніжок.
  5. Помідори, перець чилі і часник прокручуємо через м’ясорубку або подрібнюємо у блендері. Після, доповнюємо суміш цукром, оцтом і олією. Доводимо до кипіння.
  6. Опускаємо в гарячу суміш баклажани і болгарський перець. Тушкуємо частування на слабкому вогні близько 15 хвилин.
  7. Гарячі грузинські баклажани розливаємо по простерилизованным банкам. Закатуємо тару стерилізованими кришками і залишаємо до повного охолодження.