Кабачки як гриби на зиму – 8 смачних рецептів з покроковими фото

Кабачки як гриби на зиму – це дуже смачна і цікава заготівля, яка урізноманітнює як домашній, так і святковий стіл. Для приготування апетитного страви на тривале зберігання використовуйте нашу кулінарну збірку з восьми рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Мариновані кабачки як гриби на зиму

Мариновані кабачки як гриби на зиму виходять дуже соковитими, хрусткими і цікавими за смаком. Така заготівля точно різноманітить ваш стіл і нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Інгредієнти на
1 л.

  • Кабачок 750 гр.
  • Масло рослинне ¼ склянки
  • Оцет столовий 9% ¼ склянки
  • Цукор-пісок 1.5 ст. л.
  • Сіль ½ ст. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Кріп за смаком

Процес приготування:

  1. Як смачно заготовити кабачки як гриби на зиму? Очистити кабачки від шкірки і насіння. Підготовлений овоч нарізаємо невеликими шматочками.
  2. Доповнюємо овочі цукром, сіллю і меленим перцем.
  3. Вливаємо оцет і рослинне масло.
  4. Викладаємо в заготовку подрібнений часник і кріп.
  5. Вимішуємо вміст і залишаємо на три години. Можна залишити маринуватися при кімнатній температурі.
  6. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам. Ставимо їх у каструлю з киплячою водою, на дно якої устеляємо рушником, прикривши кришкою. Стерилізуємо близько 10-15 хвилин. Після цього дістаємо, закатуємо, перевертаємо догори дном і даємо охолонути в ковдрі.
  7. Мариновані кабачки як гриби на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!

Кабачки як гриби без стерилізації на зиму

Кабачки як гриби без стерилізації на зиму – це цікава заготівля для вашого домашнього столу. Готове частування порадує своєю соковитістю і гарним зовнішнім виглядом. Подавайте як самостійне холодну закуску або разом з гарячими обідніми стравами.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1,5 кг
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Кріп сушений – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Оцет 9% – 125 мл
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • лавровий Лист – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо кабачки ріжемо їх акуратними кружечками. Якщо шкірка овоча тонка, то знімати її не потрібно.

Крок 2. Промиваємо і стерилізуємо банки. Укладаємо в них кріп, очищені зубчики часнику і порізаний перець чилі.

Крок 3. Ошпарюємо продукти в банку невеликою кількістю окропу. Після воду обережно зливаємо.

Крок 4. У каструлі кип’ятимо літр води. Додаємо сюди сіль, цукор, горошини перцю, лаврове листя. Кип’ятимо всі разом 5 хвилин і в кінці вливаємо оцет.

Крок 5. В маринад викладаємо половину кабачків. Доводимо до кипіння і варимо 7 хвилин.

Крок 6. Перекладаємо кабачки без маринаду в банки. В маринаді кип’ятимо овочі, що залишилися, перекладаємо в банку. Заливаємо все це маринадом. Закриваємо кришками, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Кабачки як гриби без стерилізації на зиму готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце!

Кабачки з грибним кубиком на зиму

Кабачки з грибним кубиком на зиму – це апетитна закуска, яка доповнить багато гарячі страви або послужить самостійним холодним частуванням. Для нескладного приготування використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 3 години 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1,2 кг
  • Кубик грибний – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Петрушка – 5 гр.
  • Вода – 400 мл
  • Цукор – 30 гр.
  • Сіль – 10 гр.
  • Оцет яблучний – 85 мл

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо кабачки, очищаємо їх від шкірки і насіння.

Крок 2. Підготовлені овочі нарізаємо на невеликі шматочки.

Крок 3. Подрібнюємо петрушку і очищені зубчики часнику.

Крок 4. Для маринаду кип’ятимо воду з грибним кубиком, цукром і сіллю. В кінці вливаємо оцет.

Крок 5. В гарячий маринад опускаємо кабачки, часник і зелень. Залишаємо на три години.

Крок 6. Потім частування розкладаємо по стерильним банкам. Переставляємо їх у каструлю, на дно якої устеляємо рушником. Вливаємо воду по плечики банок, доводимо до кипіння і стерилізуємо 15 хвилин. Дістаємо заготовки, закатуємо і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Кабачки з грибним кубиком на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!

Кабачки як гриби з часником на зиму

Кабачки як гриби з часником на зиму – це дуже цікава і апетитна заготівля для вашого столу. Готовий продукт порадує насиченим смаком і апетитним виглядом. Його можна подавати до м’ясних страв або просто їсти з хлібом. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок молодий – 1 кг
  • Часник – 3 зубчики.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Перець духмяний горошок – 9 шт.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Оцет 9% – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо кабачки під водою, нарізаємо їх невеликими акуратними кубиками.

Крок 2. Промиваємо і стерилізуємо банки. На дно викладаємо зубчики часнику, горошини перцю і лаврові листки.

Крок 3. Розкладаємо кубики кабачка по банкам.

Крок 4. Заливаємо вміст окропом. Тримаємо під кришкою 15 хвилин. Після воду зливаємо. Вливаємо новий окріп на 10 хвилин.

Крок 5. В цей час приготуємо маринад. Кип’ятимо воду з сіллю і цукром до їх розчинення. В кінці вливаємо оцет.

Крок 6. Зливаємо воду з банок і вливаємо киплячий маринад. Закриваємо кришками, ставимо, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Кабачки як гриби з часником на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!

Кабачки як гриби на зиму з морквою

Кабачки як гриби на зиму з морквою – це оригінальна і дуже смачна заготівля для вашого столу. Овочі вийде хрусткими і смачними. Таке частування точно нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 4 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 3 кг
  • Морква велика – 2 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Часник – 0,5 склянки
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 склянка
  • Масло рослинне – 1,5 склянки
  • Гвоздика – 8 шт.
  • Лист лавровий – 8 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Очистити кабачки від шкірки і насіння.

Крок 2. Нарізаємо овоч невеликими акуратними кубиками.

Крок 3. Очищаємо моркву і нарізаємо її тоненькими кружальцями.

Крок 4. Знімаємо лушпиння з зубчиків часнику. Промиваємо зелень і даємо їй обсохнути.

Крок 5. Зубчики часнику ріжемо тонкими пластинками.

Крок 6. Подрібнюємо петрушку і кріп.

Крок 7. Всі овочі і підготовлену зелень складаємо в глибоку миску.

Крок 8. Додаємо сіль, цукор, рослинне масло і оцет. Перемішуємо вміст і залишаємо на три години маринуватися.

Крок 9. В стерилізовані банки розкладаємо гвоздику і лаврові листки.

Крок 10. Викладаємо овочеву масу в банки.

Крок 11. Далі наповнені банки стерилізуємо в каструлі з водою (на дно обов’язково кладемо рушник, щоб не пошкодити скло). Пів-літрові банки стерилізуємо 20 хвилин після закипання води, літрові – 30 хвилин. Далі заготовки закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Крок 12. Кабачки як гриби на зиму з морквою готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!

Кабачки з гострим перцем на зиму

Кабачки з гострим перцем на зиму порадують вас своїм насиченим смаком і пікантністю. Таке частування можна подавати разом з гарячими гарнірами. Приготувати його на тривале зберігання зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 4 шт.
  • Перець гострий – 2 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Хрін – 20 гр.
  • Сіль – 2,5 ст. ложки
  • Вода – 750 мл
  • Оцет 9% – 2,5 ст. ложки
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Кріп – 40 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість кабачків, промиваємо їх і очищаємо від шкірки.

Крок 2. Далі продукт нарізаємо кружальцями або полукружками.

Крок 3. Промиваємо гострі перці і нарізаємо їх невеликими шматочками.

Крок 4. В стерилізовану банку викладаємо кабачки і гострий перець.

Крок 5. Додаємо кріп і закриваємо овочі в банку пластинками болгарського перцю.

Крок 6. Заливаємо окропом і настоюйте під кришкою на 10 хвилин два рази. На другий раз воду зливаємо в каструлю. Кип’ятимо її з сіллю, цукром в кінці вливаємо оцет і заливаємо третій раз кабачки вже розсолом.

Крок 7. Кабачки з гострим перцем на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!

Кабачки як грузді з кропом на зиму

Кабачки як грузді з кропом на зиму – це універсальна заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готове частування порадує своєю соковитістю і цікавим смаком. Подавайте як самостійне холодну закуску з хлібом або разом з гарячими обідніми стравами.

Час приготування: 1 годину 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 кг
  • Часник – 4 зубчики.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Очистити кабачки від насіння (при необхідності), після ріжемо їх акуратними кубиками й викладаємо в глибоку каструлю.

Крок 3. Доповнюємо овоч подрібненим кропом і часником.

Крок 4. Виливаємо в масу рослинне масло і оцет. Додаємо вказану кількість солі та цукру.

Крок 5. Перемішуємо вміст і залишаємо на одну годину для виділення соку.

Крок 6. Розливаємо по стерилізованим банкам і ставимо в каструлю з киплячою водою (на дно обов’язково стелимо рушник). Пів-літрові банки стерилізуємо 20 хвилин, літрові – 30 хвилин. Далі заготовки закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Кабачки як грузді з кропом на зиму готові. Надсилайте на зберігання в прохолодне місце!

Кабачки як гриби з петрушкою і часником на зиму

Кабачки як гриби з петрушкою і часником на зиму виходять дуже соковитими, цікавими за смаком і ароматними. Така заготівля точно різноманітить ваш стіл і нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Суміш перців – 1 щіпка.
  • Зерна гірчиці – за смаком.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість кабачків і промиваємо їх під водою.

Крок 2. Знімаємо шкірку при необхідності, овочі ріжемо акуратними кубиками.

Крок 3. Доповнюємо овоч подрібненою петрушкою. Попередньо промиваємо зелень і обсушуємо.

Крок 4. Сюди ж додаємо подрібнений часник.

Крок 5. Доповнюємо заготівлю зернами гірчиці, спеціями, рослинним маслом і оцтом.

Крок 6. Додаємо сіль і цукор.

Крок 7. Ретельно перемішуємо і залишаємо на одну годину для виділення соку.

Крок 8. Розкладаємо заготовку по стерилізованим банкам.

Крок 9. Ставимо наповнені банки в каструлю з водою і рушником на дні. Доводимо до кипіння і після стерилізуємо близько 30 хвилин. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Крок 10. Кабачки як гриби з петрушкою і часником на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.