Кабачки як гриби на зиму – 8 смачних рецептів з покроковими фото

Кабачки як гриби на зиму – це дуже смачна і цікава заготівля, яка урізноманітнює як домашній, так і святковий стіл. Для приготування апетитного страви на тривале зберігання використовуйте нашу кулінарну збірку з восьми рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Мариновані кабачки як гриби на зиму

Мариновані кабачки як гриби на зиму виходять дуже соковитими, хрусткими і цікавими за смаком. Така заготівля точно різноманітить ваш стіл і нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Інгредієнти на
1 л.

  • Кабачок 750 гр.
  • Масло рослинне ¼ склянки
  • Оцет столовий 9% ¼ склянки
  • Цукор-пісок 1.5 ст. л.
  • Сіль ½ ст. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Кріп за смаком

Процес приготування:

  1. Як смачно заготовити кабачки як гриби на зиму? Очистити кабачки від шкірки і насіння. Підготовлений овоч нарізаємо невеликими шматочками.
  2. Доповнюємо овочі цукром, сіллю і меленим перцем.
  3. Вливаємо оцет і рослинне масло.
  4. Викладаємо в заготовку подрібнений часник і кріп.
  5. Вимішуємо вміст і залишаємо на три години. Можна залишити маринуватися при кімнатній температурі.
  6. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам. Ставимо їх у каструлю з киплячою водою, на дно якої устеляємо рушником, прикривши кришкою. Стерилізуємо близько 10-15 хвилин. Після цього дістаємо, закатуємо, перевертаємо догори дном і даємо охолонути в ковдрі.
  7. Мариновані кабачки як гриби на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!