найсмачніший вид зимових заготовок з сливи – це повидло. Воно має більш однорідну консистенцію, ніж варення. Повидло можна намазати на тост або використовувати в приготуванні домашньої випічки. Ми підібрали 8 простих рецептів сливового повидла, які можна приготувати в домашніх умовах.
Простий рецепт повидла зі сливи без кісточок на зиму
Повидло – домашнє ласощі, яке виходить після тривалого варіння ягід і фруктів. Спочатку сливи необхідно дуже дрібно нарізати або подрібнити будь-яким іншим способом, щоб повидло вийшло однорідним і густим.
Інгредієнти на
5 порц.
- Зливу 1 кг
- Цукор-пісок 500 гр.
- Вода-1 склянка
Процес приготування:
- Як заготовити густе повидло зі сливи без кісточок на зиму? Сливи повинні бути дуже стиглими. Помийте їх, видаліть кісточки, перекладіть в каструлю, влийте воду і варіть 15 хвилин. Добре разварившиеся сливи пюрируйте блендером.
- Сливову масу перекладіть в каструлю, доведіть до кипіння, додайте цукор і варіть 10 хвилин.
- Потім зменшіть вогонь і варіть повидло до бажаної густоти, постійно помішуючи.
- Варити повидло слід приблизно 1,5 години.
- Повидло розлийте по стерилізованим банкам, загорніть чистими кришками, остудіть і перемістіть в льох на зберігання.
![](/wp-content/uploads/image_113701.jpg)
Приємного апетиту!
Густе повидло з жовтої сливи без кісточок
З кісточками або без, десерти з жовтих слив виходять смачними і ароматними. Легка кислинка, присутня у сливовому джемі, освіжить будь чаювання і пишну домашню випічку. Готуємо повидло без цукру. Відповідно зберігаємо джем в холодному місці.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- жовті Сливи – 3 кг
- Вода – 150 мл
Процес приготування:
1. Сливи помийте, розріжте навпіл і видаліть кісточки.
2. Перекладіть сливи в каструлю і влийте воду. Поставте каструлю на сильний вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і продовжуйте варити сливи 15 хвилин.
3. Потім пюрируйте ягоди блендером.
4. Отримане пюре доведіть до кипіння і варіть 20 хвилин на повільному вогні.
5. Відразу розлийте повидло по стерилізованим банкам і закупорьте чистими кришками. Укутайте загортання в ковдру і дайте повністю охолонути протягом доби. Зберігайте повидло в холодному місці.
Приємного апетиту!
Як приготувати повидло зі сливи з желатином?
Сливи містять велику кількість пектину і повидло з них виходить густим і насиченим. Але додавши трохи желатину, можна зробити повидло ще більше схожим на мармелад.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Слива – 1 кг
- Цукор – 0,5 кг
- Кислота лимонна – 2 гр.
- Желатин – 10 гр.
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком, сливи добре помийте.
2. Розріжте сливи навпіл і видаліть кісточки.
3. Половинки слив прокрутіть через м’ясорубку. Отриману масу викладіть в каструлю, додайте цукор і лимонну кислоту, поставте на вогонь. Варіть сливову масу на середньому вогні до загусання приблизно 1 годину. Періодично перемішуйте і знімайте з поверхні пінку.
4. Желатин розведіть в 50 мілілітрах води. Потім перелийте желатинову масу в повидло, проварити 2 хвилини вимкніть плиту.
5. Гаряче повидло можна відразу розлити по стерилізованим банкам і закатати чистими кришками. Зберігати повидло зі сливи слід в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Варення зі сливи через м’ясорубку на зиму
Сливи – смачна ягода, від якої неможливо відірватися. Щоб зберегти уродившийся урожай слив на зиму, загорніть ароматне варення без кісточок. Щоб ласощі було більш однорідним, прокрутіть ягоди через м’ясорубку.
Час готування: 160 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Сливи – 1 кг
- Цукор – 0,7 кг
Процес приготування:
1. Для приготування варення вам знадобляться сливи і цукор.
2. Сливи добре помийте, розріжте навпіл і вийміть кісточки.
3. Прокрутіть сливи через м’ясорубку.
4. Сливову масу перекладіть в каструлю, додайте цукор і перемішайте.
5. Поставте каструлю на вогонь, доведіть масу до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 1,5-2 години, періодично помішуючи. Варення повинне добре загуснути.
6. Потім гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам і загорніть їх металевими кришками. Повністю остудіть закачування, обгорнувши в плед і перемістіть їх на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Повидло з чорносливу без кісточок в домашніх умовах
Густе повидло з чорносливу без кісточок – ідеальне доповнення до піджареною тостів і ароматної кави вранці. Заготовити його на зиму можна самостійно, це зовсім нескладно: вам потрібно чорнослив, цукор і трохи часу на уварювання ягідної маси.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Чорнослив – 500 гр.
- Цукор – 500 гр.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуйте і переберіть ягоди чорносливу.
2. Сливи вимити, розрізати і видалити з них кісточки.
3. Перекладіть сливи в каструлю, додайте цукор і залиште на 20-30 хвилин. Помістіть каструлю на вогонь, доведіть ягідну масу до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 30-40 хвилин. Після цього влийте лимонний сік, перемішайте.
4. Коли повидло добре загусне, зніміть каструлю з вогню.
5. Розкладіть повидло по стерилізованим банкам, щільно закрийте їх кришками. Остудіть загортання при кімнатній температурі, потім перемістіть на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Просте і смачне повидло зі слив без кісточок в мультиварці
Зливу – це одна з найпопулярніших ягід в наших широтах. З цих соковитих, кисло-солодких ягід виходить чудове густе повидло. Найпростіший спосіб його приготувати – скористатися мультиварка.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Зливу – 2 кг
- Цукор – 1,2 кг
Процес приготування:
1. Сливи помийте, розріжте навпіл, видаліть кісточки і прокрутіть м’якоть через м’ясорубку.
2. Отриману масу викладіть в чашу мультиварки, додайте цукор, перемішайте.
3. Встановіть чашу в мультиварку, закрийте кришку і виберіть режим «Гасіння» на 40 хвилин.
4. Після звукового сигналу розкладіть повидло по стерилізованим банкам.
5. Щільно закрийте банки чистими металевими кришками, остудіть, укривши пледом. Зберігайте закачування зі сливовим повидлом в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Дуже смачне сливове повидло з какао
Один з найбільш смачних і цікавих рецептів сливового повидла. Цей чудовий домашній десерт готується з використанням какао. Поки ви будете варити повидло, ваша кухня наповниться чарівним ароматом шоколаду.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Слива – 1 кг
- Цукор – 0,4 кг
- Какао – 3 ст. л.
- Горіх волоський – 100 гр.
- Масло вершкове – 90 гр.
- Сік лимона – 2-3 ст. л.
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
1. Сливи переберіть і промийте.
2. Розріжте сливи навпіл і видаліть кісточки.
3. Кожну половинку розрізати на тонкі часточки.
4. Перекладіть сливи в емальовану ємність, влийте воду, всипте 100 грам цукру і додайте лимонний сік, перемішайте і поставте на вогонь. Варіть сливи протягом 20 хвилин з моменту закипання.
5. Змішайте какао з цукром. Отриману суміш додайте в сливову масу, перемішайте і варіть ще 5 хвилин.
6. Потім додайте в повидло вершкове масло, перемішайте і варіть ще 3 хвилини.
7. Волоські горіхи подрібніть і додайте в повидло, перемішайте і варіть ще 5-7 хвилин.
8. Гаряче повидло розкладіть по стерилізованим банкам і залиште при кімнатній температурі до повного охолодження.
9. Повидло можна зберігати в холодильнику або іншому прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт повидла зі слив і яблук на зиму
Сливово-яблучне повидло виходить густим, ароматним, з легкою кислинкою у смаку. Крім того, це корисне, багате вітамінами домашнє ласощі, яке можна подати до чаю взимку.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Яблука – 1 кг
- Сливи – 0,5 кг
- Вода – 300 мл
- Цукор – 0,6 кг
- Сік лимонний – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Сливи помийте, розріжте навпіл і проваріть 7 хвилин.
2. Потім сливи подрібніть в блендері.
3. Яблука помийте, наріжте часточками і також подрібніть в пюре. Додайте в яблучну масу лимонний сік.
4. У воду де варилися сливи, викладіть яблучне пюре.
5. Далі додайте сливове пюре і цукор, перемішайте і варіть повидло на повільному вогні близько години.
6. Коли повидло стане досить густим, зніміть його з вогню і розкладіть по стерилізованим банкам. Щільно закрийте банки кришками, укатайте в плед до повного охолодження. Повидло відмінно зберігається в прохолодному місці.
Приємного апетиту!