Баклажани з квасолею на зиму – 5 кращих рецептів салату Пальчики оближеш з покроковими фото

Овочеві заготовки на зиму бувають настільки поживними, що їх можна подавати в якості повноцінного страви. До таких відносяться – баклажани з квасолею «Пальчики оближеш». Смачне і соковите частування нікого не залишить байдужим. Готуйте його за перевіреними рецептами з покроковими фото і детальним описом.

Салат з баклажанів з квасолею «Пальчики оближеш»

Поживний і яскравий за смаком зимовий салат «Пальчики оближеш» можна приготувати з баклажанів і квасолі. Частування стане повноцінним стравою або гарніром на вашому домашньому столі.

Інгредієнти на
2 л.

  • Баклажан 2 кг
  • Квасоля біла 400 гр.
  • Помідор 2 кг
  • Перець болгарський 2 кг
  • Цибуля ріпчаста 500 гр.
  • Часник 2 шт.
  • Сіль 60 гр.
  • Цукор-пісок 80 гр.
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Масло рослинне 1 ст.
  • Оцет столовий 9% 50 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити баклажани з квасолею на зиму «Пальчики оближеш»? Квасолю заздалегідь вимочуємо в холодній воді, а після відварюємо до готовності.
  2. В каструлю вливаємо олію, оцет і додаємо сіль з цукром.
  3. Слідом нарізаємо овочі і опускаємо їх у масляну суміш. Болгарські перці можна обробити соломкою.
  4. нарізаємо Півкільцями ріпчасту цибулю.
  5. Помідори досить розділити на четвертинки.
  6. Баклажани ріжемо тонкими кружечками.
  7. Включаємо слабкий вогонь і тушкуємо вміст 30-35 хвилин.
  8. Далі у цю масу опускаємо квасоля, подрібнений часник і спеції за смаком. Варимо 5 хвилин і знімаємо з плити.
  9. Гаряче частування розподіляємо по простерилизованным скляним банкам і закручуємо стерилізованими кришками.
  10. Даємо салату охолонути при кімнатній температурі і після забирає його на зберігання. Готово!

Салат з баклажанів з квасолею і овочами на зиму

Оцініть неймовірно корисну і смачну домашню заготовку з баклажанів, квасолі та овочів. Салат можна довго зберігати в скляних банках і подавати до столу в будь-який час. Спробуйте.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 2 кг
  • Квасоля – 500 гр.
  • Помідор – 1 кг
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Часник – 200 гр.
  • Сіль – 60 гр.
  • Цукор – 120 гр.
  • Масло рослинне – 300 мл
  • Оцет 9% – 100 мл

Процес приготування:

1. Помідори і часник подрібнюємо будь-яким зручним способом. Можна продукти пропустити через м’ясорубку або відправити в блендер.

2. Очищаємо і натираємо на крупній тертці моркву.

3. З болгарських перців видаляємо серцевину з насінням. Сам продукт нарізаємо невеликими кубиками.

4. Баклажани очищаємо від шкірки і також обробляємо кубиками.

5. Суміш з помідорів і часнику доповнюємо сіллю, цукром, олією і оцтом. Кип’ятимо заготовку.

6. У гарячу масу опускаємо шматочки баклажанів і інші овочі. Розмішуємо і тушкуємо на слабкому вогні 30 хвилин.

7. Квасоля буде зручно заздалегідь вимочити і відварити. Додаємо її в загальну масу. Готуємо ще 20 хвилин і знімаємо з плити.

8. Яскравий салат з квасолі, баклажанів та інших овочів готовий. Розкладайте його за простерилизованным банкам, закривайте стерилізованими кришками і забирайте на зберігання.

Як заготовити баклажани з квасолею в томатному соусі в банках?

Домашня страва з квасолі і баклажанів можна приготувати в томатному соусі. Це дозволить зробити страву більш соковитим і оригінальним смаком. Оцініть перевірений рецепт, придатний для тривалого зберігання в банках.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 1 кг
  • Квасоля – 1 склянка
  • Перець болгарський – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Морква – 250 гр.
  • Помідор – 1 кг
  • Часник – 1 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 0,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Оцет 9% – 50 мл

приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Овочі слід старанно промити під водою.

2. Квасолю заздалегідь замочуємо і варимо до готовності.

3. Баклажани нарізаємо дрібними шматочками. Шкірку знімати не обов’язково.

4. Моркву натираємо на тертці або тонко нарізаємо. Цибуля розбираємо півкільцями.

5. Ріжемо Тонкими смужками болгарські перці.

6. Часник і перець чилі подрібнюємо будь-яким звичним способом.

7. Перемелюємо ошпарені і очищені від шкірки помідори. З’єднуємо їх з часником, перцем чилі, сіллю, цукром, оцтом і олією. Кип’ятимо томатну пасту на плиті.

8. У гарячу суміш опускаємо підготовлені овочі. Тушкуємо їх 25 хвилин на тихому вогні.

9. Кладемо в страву відварену квасолю, тримаємо на вогні ще 5 хвилин і вимикаємо плиту.

10. Переливаємо частування в простерилизованную скляну банку, закриваємо її і стерилізованої кришкою і залишаємо до повного охолодження.

11. Соковитий салат з баклажанів на зиму, квасолі і томатної пасти готовий. Відкривайте заготовку в будь-який час.

Неймовірно смачні баклажани з квасолею і грибами на зиму

Оригінальна ідея для живильної заготовки на зиму – соковиті баклажани з грибами та квасолею. Продукт стане справжньою прикрасою вашого столу. Використовуйте його в якості ситного перекусу або яскравого доповнення до інших страв.

Час готування: 1 год

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 1 кг
  • Квасоля – 1 склянка
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • томатна Паста – 100 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Оцет 9% – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Спочатку обсмажуємо добре промиті печериці до м’якого стану. Занадто великі гриби необхідно розрізати.

2. Баклажани нарізаємо невеликими кубиками. Їх смажимо в окремій сковороді близько 5 хвилин.

3. Далі вливаємо томатну пасту, додаємо цукор і сіль. Перемішуємо заготівлю і тушкуємо на маленькому вогні 10 хвилин.

4. Опускаємо в гарячу суміш гриби і заздалегідь відварену квасолю будь-якого кольору.

5. Знову перемішуємо і тримаємо на плиті до готовності – ще 10 хвилин. В кінці додаємо подрібнену зелень і вливаємо оцет.

6. В стерилізовані банки розміщуємо закуску з баклажанів, грибів і квасолі. Закриваємо тару стерилізованої кришкою і даємо охолонути. Готово!

Баклажани зі стручковою квасолею на зиму «Пальчики оближеш»

Зробіть ваші домашні заготовки на зиму, цікавою і живильної кулінарної ідеєю. Приготуйте баклажани зі стручковою квасолею. Таке частування стане яскравим гарніром під час сімейного обіду або вечері.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 1 кг
  • Квасоля стручкова – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 350 гр.
  • Помідор – 2 кг
  • Часник – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 60 мл
  • Масло рослинне – для смаження.

Спосіб приготування:

1. Промиваємо овочі під водою. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння.

2. Баклажани нарізаємо невеликими шматками і розмішуємо їх з сіллю у великій посуді.

3. В окремій каструлі обсмажуємо півкільця цибулі в рослинному маслі.

4. Сюди ж відправляємо і оброблену на кілька частин стручкову квасолю.

5. Додаємо баклажани і обсмажуємо продукти 5-7 хвилин.

6

6. Доповнюємо заготівлю шматочками помідорів.

7. Натираємо зубчики часнику, кладемо їх у загальну масу разом з цукром, спеціями і оцтом. Тушкуємо ще 15-20 хвилин.

8. Наповнюємо гарячим салатом простерилізовані скляні банки, закочує їх стерилізованими кришками. Перевертаємо тару догори дном, закутуємо в теплий матеріал і залишаємо до охолодження.

9. Смачна і ситна заготівля на зиму готова! Зберігайте в прохолодному місці.