Щавель на зиму – 10 рецептів заготовок щавлю в банках з покроковими фото

Щавель на зиму — це проста і дуже корисна заготовка. Самий звичайний городній щавель — джерело корисних речовин. Він багатий клітковиною і вітамінами. При цьому є дієтичним продуктом, 100 гр. щавлю міститься 19 ккал. Проте сильно захоплюватися цим продуктом не варто, так як щавлева кислота у великій кількості шкідлива для нирок.

Як заготовити щавель в банках без стерилізації на зиму?

Заготовлюючи щавель без додавання солі, оцту і цукру, ви збережете всі його корисні властивості і зможете порадувати себе взимку смачними стравами з нього.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Щавель 300 гр.
  • Вода-1 склянка

Процес приготування:

  1. Як заготовити щавель на зиму в банках? Візьміть свіжу зелень. Найкориснішим вважається молодий весняний щавель, так як листя ще не встигли постаріти і накопичити в собі зайву кількість щавлевої кислоти. Переберіть і промийте його під проточною водою, щоб видалити всі забруднення і пил з поверхні листків.
  2. Залиште щавель обсихати в друшляку, якщо мили в ньому, або викладіть на паперовий або кухонне рушник.
  3. У щавлю видаліть стебла. Якщо щавель ще зовсім молодий, то їх можна залишити. Наріжте листя щавлю на невеликі смужки.
  4. Доведіть до кипіння воду в каструлі. І відразу ж відправте в неї нарізаний щавель.
  5. Постійно помішуючи, бланшируйте щавель не більше хвилини. Нам не потрібно відварювати. Після бланшування щавель змінить свій колір насичено зеленого на оливковий.
  6. Перекладіть готовий щавель в банку, додавши невелику кількість води з каструлі. З цих інгредієнтів вийде одна банка 0,5 л., яку попередньо необхідно стерилізувати будь-яким зручним вам способом. Потім закрутіть кришку і поставте банку на рівну поверхню, кришкою вниз, прикривши рушником. Після повного охолодження банку необхідно поставити в холодильник, в якому вона зможе зберігатися до зими.

Приємного апетиту!