Баклажани по-грузинськи на зиму – 7 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Грузинська кухня багата смачними і поживними стравами з баклажанів. Їх можна заготовити на зиму і довгий час зберігати в погребі. Готове частування різноманітить ваш стіл в будь-яку пору і доповнить інші страви. Беріть на замітку 7 кулінарних ідей з покроковим описом процесу.

Баклажани по-грузинськи на зиму — найсмачніший рецепт

Поживні і ароматні грузинські баклажани не складно приготувати в домашніх умовах. Закуска підійде для довгого зберігання в скляних банках. Спробуйте смачний і яскравий рецепт.

Інгредієнти на
1 л.

  • Баклажан 1 кг
  • Перець болгарський ½ кг
  • Перець чилі 1 шт.
  • Часник 1 шт.
  • Сіль ½ ст. л.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Оцет 2.5 ст. л.
  • Масло рослинне 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити смачні баклажани по-грузинськи на зиму? Промиваємо баклажани, поділяємо їх на невеликі шматочки і засипаємо сіллю на 20-30 хвилин. Після закінчення часу овоч промиваємо, таким чином ми позбавляємося від гіркоти.
  2. Очистити перці від насіння, а зубчики часнику від лушпиння. Ділимо продукти на невеликі шматочки і занурюємо їх у загальну миску.
  3. Шматочки перцю з часником подрібнюємо за допомогою блендера.
  4. Перемелену масу з’єднайте з цукром і нагріваємо на плиті.
  5. Коли сухий інгредієнт розчиниться, опускаємо в вміст баклажани, вливаємо олію, додаємо сіль. Тушкуємо 10 хвилин, доповнюємо оцтом, і прибираємо з вогню.
  6. Переливаємо гаряче частування у підготовлену банку.
  7. Закриваємо заготівлю кришкою і ставимо її на зберігання. Грузинські баклажани на зиму готові.