Абрикоси у власному соку на зиму – 3 рецепти з покроковими фото

Абрикоси у власному соку на зиму – це неймовірно яскраве і насичене за смаком частування, яке нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте заготовити апетитні плоди на тривале зберігання. Для цього використовуйте перевірену кулінарну збірку з трьох рецептів з покроковими фотографіями.

Абрикоси у власному соку з цукром на зиму

Абрикоси у власному соку з цукром на зиму – проста у виконанні і неймовірно яскрава заготівля для вашого будинку. Готовий продукт порадує насиченим смаком і привабливим виглядом. Для приготування на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.

Інгредієнти на
1 л.

  • Абрикос 1 кг (без кісточок)
  • Цукор-пісок 400 гр.

Процес приготування:

  1. Щоб заготовити абрикоси у власному соку на зиму, підготуємо необхідні продукти зі списку.
  2. Ретельно промиваємо плоди, розрізаємо їх навпіл і видаляємо кісточки. В очищеному вигляді повинен вийти кілограм продукту.
  3. Кладемо абрикоси в глибоку неокисляющуюся миску. Засипаємо їх зазначеною кількістю цукру.
  4. Трясемо миску з вмістом, щоб цукор рівномірно розподілився.
  5. Залишаємо заготовку на ніч для рясного виділення соку.
  6. Розкладаємо абрикоси в соку з невеликою стерилізованим банкам. Далі ставимо їх у каструлю з киплячою водою (на дно обов’язково застеляємо рушник). Стерилізуємо заготівлі 10 хвилин, після закочує їх і залишаємо до повного охолодження.
  7. Абрикоси у власному соку з цукром на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!

Абрикоси без цукру у власному соку

Абрикоси без цукру у власному соку порадують вас дивовижним ароматом і цікавим смаком. Якщо ви хочете урізноманітнити меню ваших заготовок, то обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Порадуйте себе яскравим частуванням.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Абрикоси без кісточок – 1 кг
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Абрикоси ретельно промиваємо під водою, поділяємо на половинки і видаляємо кісточки.

Крок 2. Беремо пів-літрові або літрові банки. Добре промиваємо їх під водою і стерилізуємо будь-яким зручним способом.

Крок 3. Викладаємо абрикоси в підготовлені скляні ємності.

Крок 4. Кожну заготовку заливаємо до половини теплою кип’яченою водою.

Крок 5. Далі ставимо заготовки в каструлю з киплячою водою (на дно обов’язково застеляємо рушник). Стерилізуємо півлітрові банки 15 хвилин, літрові – 25 хвилин.

Крок 6. Після закатуємо наповнені банки і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Абрикоси без цукру у власному соку готові. Зберігайте в прохолодному місці!

Абрикоси у власному соку з лимонною кислотою

Абрикоси у власному соку з лимонною кислотою нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашого перевіреного рецепту. Готове ласощі виходить неймовірно ароматним, соковитим і насиченим смаком. Беріть на замітку!

Час готування – 12 годин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Абрикоси без кісточок – 1 кг
  • Цукор – 300 гр.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість абрикосів. Промиваємо їх під водою.

Крок 2. Промиваємо невеликі банки і стерилізуємо їх зручним способом. Можна потримати над парою в пароварці 10-15 хвилин. Після даємо їм обсохнути.

Крок 3. Розбираємо абрикоси на половинки, виймаємо кісточки.

Крок 4. Викладаємо в банку трохи половинок абрикосів, посипаємо їх цукром. Додаємо лимонну кислоту.

Крок 5. Наповнюємо так банки до самого верху і ставимо їх в холодильник на 8-12 годин.

Крок 6. Далі заготовки ставимо в каструлю з киплячою водою (на дно обов’язково застеляємо рушник). Стерилізуємо півлітрові банки 15 хвилин. Після їх закатуємо, перевертаємо, закутуємо в рушник і залишаємо остигати протягом 8-10 годин.

Крок 7. Абрикоси у власному соку з лимонною кислотою готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!