Варення з груш – 10 простих рецептів на зиму з покроковими фото

Варення з груш – це ласощі, яке любить кожен ще з раннього дитинства. Але це зовсім не дивно, тому що немає нічого смачнішого, ніж намазати солодкої добавкою скибочку свіжого білого хліба і запити все це парним молоком або несолодким чаєм. Також особливою перевагою груші є той факт, що цей фрукт чудово поєднується з різними інгредієнтами, наприклад з яблуками або лимонами. А якщо ви любите, коли у варення насичений аромат, то можна запросто використовувати трохи ваніліну або меленої кориці.

Прозоре варення з груш часточками

Прозоре варення з груш часточками готується просто і легко, найскладніше – це нарізати добірні фрукти і повторити кілька разів процес теплової обробки, при якій практично неможливо втриматися від того, щоб не знімати пробу кожні півгодини, а то і того частіше!

Інгредієнти на
20 порц.

  • Груша 1.3 кг
  • Цукор-пісок 1.3 кг
  • Лимонна кислота 3 гр.

Процес приготування:

  1. Як заготовити варення з груш на зиму по простому рецептом? Видаляємо шкірку і насіння у груш, нарізаємо скибочками середньої товщини.
  2. У каструлю наливаємо воду і всипаємо лимонку, завантажуємо фрукти.
  3. Проварюємо нарізку 10-15 хвилин на мінімальному нагріві, а потім промиваємо під прохолодною водою і відкидаємо на сито.
  4. Цукор висипаємо в іншу вогнетривку ємність і заливаємо двома склянками відвару.
  5. Суміш ставимо на вогонь і проварюємо 5-6 хвилин після закипання, при постійному помішуванні.
  6. Викладаємо в сироп фруктові скибочки.
  7. Варимо груші протягом 8-10 хвилин.
  8. Груші в сиропі прибираємо з конфорки і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.
  9. Далі проварюємо інгредієнти ще 10 хвилин.
  10. Остуджуємо близько 4 годин.
  11. І повторюємо десятихвилинну варіння в останній раз.
  12. Розподіляємо варення по стерильним банкам і щільно закорковуємо. Готуйте і отримуйте задоволення!