Варення з груш – 10 простих рецептів на зиму з покроковими фото

Варення з груш – це ласощі, яке любить кожен ще з раннього дитинства. Але це зовсім не дивно, тому що немає нічого смачнішого, ніж намазати солодкої добавкою скибочку свіжого білого хліба і запити все це парним молоком або несолодким чаєм. Також особливою перевагою груші є той факт, що цей фрукт чудово поєднується з різними інгредієнтами, наприклад з яблуками або лимонами. А якщо ви любите, коли у варення насичений аромат, то можна запросто використовувати трохи ваніліну або меленої кориці.

Прозоре варення з груш часточками

Прозоре варення з груш часточками готується просто і легко, найскладніше – це нарізати добірні фрукти і повторити кілька разів процес теплової обробки, при якій практично неможливо втриматися від того, щоб не знімати пробу кожні півгодини, а то і того частіше!

Інгредієнти на
20 порц.

  • Груша 1.3 кг
  • Цукор-пісок 1.3 кг
  • Лимонна кислота 3 гр.

Процес приготування:

  1. Як заготовити варення з груш на зиму по простому рецептом? Видаляємо шкірку і насіння у груш, нарізаємо скибочками середньої товщини.
  2. У каструлю наливаємо воду і всипаємо лимонку, завантажуємо фрукти.
  3. Проварюємо нарізку 10-15 хвилин на мінімальному нагріві, а потім промиваємо під прохолодною водою і відкидаємо на сито.
  4. Цукор висипаємо в іншу вогнетривку ємність і заливаємо двома склянками відвару.
  5. Суміш ставимо на вогонь і проварюємо 5-6 хвилин після закипання, при постійному помішуванні.
  6. Викладаємо в сироп фруктові скибочки.
  7. Варимо груші протягом 8-10 хвилин.
  8. Груші в сиропі прибираємо з конфорки і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.
  9. Далі проварюємо інгредієнти ще 10 хвилин.
  10. Остуджуємо близько 4 годин.
  11. І повторюємо десятихвилинну варіння в останній раз.
  12. Розподіляємо варення по стерильним банкам і щільно закорковуємо. Готуйте і отримуйте задоволення!

Варення-п’ятихвилинка з груш

Варення-п’ятихвилинка з груш – це елементарний спосіб заготівлі фруктових плодів на довгу і холодну зиму. У даному рецепті нам потрібно рівну кількість цукрового піску і груш. Завдяки мінімальній термічній обробці, основний компонент зберігає в собі максимальну кількість вітамінів!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 350 мл

Інгредієнти:

  • М’якоть груш – 380 гр.
  • Цукор-пісок – 380 гр.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Фруктову м’якоть нарізаємо кубиками невеликого розміру.

Крок 2. Висипаємо груші в каструлю з киплячою водою і варимо під кришкою 5 хвилин на повільному полум’ї.

Крок 3. Викладаємо шматочки на тарілку, а у відвар висипаємо цукор – проварюємо 5 хвилин, часто помішуючи.

Крок 4. Фрукти відправляємо зироп, доводимо до кипіння і засікаємо 5 хвилин.

Крок 5. Ласощі розливаємо по заздалегідь простерилизованным баночках, закатуємо і після охолодження зберігаємо при кімнатній температурі. Приємного апетиту!

Варення з груш з лимоном

Варення з груш з лимоном – це унікальне і гармонійне поєднання солодощі і кислинки, які приведуть ваші смакові рецептори на справжній гастрономічний захват! Незважаючи на простоту приготування і простий склад, ласощі сподобається кожному!

Час готування – 4 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Груші – 500 гр.
  • Лимон – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування відміряємо потрібну кількість цукрового піску, промиваємо й обсушуємо фрукти.

Крок 2. Очистити груші від шкірки і насінної коробочки, довільно подрібнюємо.

Крок 3. Викладаємо фрукт в піалу і засипаємо цукром, залишаємо в такому вигляді, поки шматочки не пустять сік.

Крок 4. Груші в цукрі переміщаємо в каструлю і варимо 5-6 хвилин після закипання.

Крок 5. Знімаємо ємність з вогню і даємо вмісту повністю охолонути.

Крок 6. Не гаючи часу, обдаємо цитрус окропом і нарізаємо дрібними шматочками разом з шкіркою, позбавляємося від кісточок.

Крок 7. Висипаємо лимон до грушам, перемішуємо і проварюємо 15 хвилин з моменту закипання.

Крок 8. Розкладаємо ласощі по стерильним баночках і щільно закорковуємо. Готуйте і отримуйте задоволення!

Грушеве варення з корицею

Грушеве варення з корицею і ваніллю – це вишукане частування, яке можна запросто запропонувати гостям за святковим столом як десерт до чаю. Варення готується дуже швидко і не вимагає тривалої термічної обробки, тому якщо ви любите швидкі рецепти, то ви потрапили за адресою!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 12-15.

Склад:

  • Груші – 1 кг
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Кориця в паличках – 2 шт.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Коньяк – 100 мл
  • Лимон – ½ шт.

Процес приготування:

Крок 1. Видаливши шкірочку з груш, нарізаємо м’якоть кубиками і додаємо сік лимона, а також цедру.

Крок 2. У сотейнику розтоплюємо цукор, вливаємо коньяк і приправляємо корицею і ваніллю. Як тільки склад закипів, знімаємо з плити.

Крок 3. Заливаємо Сиропом фрукти, кип’ятимо і варимо 5 хвилин.

Крок 4. Прикриваємо посуд кришкою і обережно струшуємо вміст, проварюємо ще 5 хвилин.

Крок 5. Розкладаємо частування по стерильним банкам, закатуємо і ставимо на кришки до повного охолодження. Приємного апетиту!

Варення з груш і яблук на зиму

Варення з груш і яблук на зиму – це популярна солодка заготовка, яка користується попитом навіть серед тих, хто скептично ставиться до подібних десертів. По закінченні варіння варення приємно здивує вас своїм насиченим напівпрозорим відтінком, який радує око.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Яблука – 1 гр.
  • Груші – 1 гр.
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 1 склянка
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо шкірку з фруктів, вирізаємо серцевину, нарізаємо часточками.

Крок 2. Кожен скибочку нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 3. Кип’ятимо воду і поступово висипаємо цукор, при постійному помішуванні чекаємо повного розчинення цукру.

Крок 4. Заливаємо нарізку з груш і яблук сиропом і настоюють протягом півтора годин.

Крок 5. Після, компоненти варимо на повільному полум’ї півгодини після закипання.

Крок 6. Масу охолодити, кип’ятимо і варимо 30 хвилин вдруге.

Крок 7. Підсипаємо лимонку і перемішуємо складу, через 10-15 хвилин розподіляємо варення по банках. Готуйте і отримуйте задоволення!

Грушеве варення з горіхами

Грушеве варення з горіхами, а саме з цільним фундуком – це оригінальна заготовка, яка вражає не тільки своїм смаком і ароматом, але також своїм естетичним зовнішнім виглядом, який швидше нагадує горіхову пасту. Подавати такі ласощі можна з оладками і млинцями.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 7-10 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Груша – 1 кг
  • Фундук – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 600 гр.
  • Коньяк – 100 мл
  • Сік лимона – 60 мл
  • Мед бджолиний – 2 ст. л.
  • Гвоздика – 2 бутона.
  • Кардамон мелений – 1/3 ч. ложки
  • Горіх мускатний мелений – 1/3 ч. ложки

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власного зручності викладаємо на стіл всі необхідні інгредієнти.

Крок 2. У груш вирізаємо насінну коробочку, м’якоть ріжемо на шматочки і засипаємо 2/3 цукрового піску, скроплюємо соком лимона і залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 години.

Крок 3. В окремій ємності змішуємо горіхи з залишками цукру, медом – також наполягаємо.

Крок 4. У разі якщо фрукти дали мало соку, підливаємо трохи води і перемішуємо – варимо 5 хвилин з моменту закипання.

Крок 5. Прянощі обертаємо марлею і занурюємо в гарячу суміш, даємо час охолонути.

Крок 6. Після повного охолодження, додаємо горіхи і проварюємо ще 10-15 хвилин. Розфасовуємо по стерильним банкам і щільно закручуємо.

Крок 7. Смачне і ароматне варення готове до дегустації. Приємного апетиту!

Варення з груш з лимонною кислотою

Варення з груш з лимонною кислотою – це смачний і ароматний десерт, який виручить кулінара за будь чаюванням, бо як подавати частування можна як просто з скибочками батона, так і полив тонкі мереживні млинці або рум’яні панкейкі.

Час готування – 9 ч.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Груші – 1 кг
  • Кислота лимонна – 2 щіпки.
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Крок 1. Добірні щільні груші промиваємо і насухо витираємо рушником, ріжемо навпіл і вирізаємо серцевину, м’якоть нарізаємо досить тонкими часточками.

Крок 2. Висипаємо фрукти у глибоку вогнетривку форму і засипаємо всій порцією цукру, залишаємо при кімнатній температурі на всю ніч.

Крок 3. Ранок цукор змішається з соком і утворюється сироп.

Крок 4. Поміщаємо ємність на плиту і при постійному помішуванні варимо до закипання, витримуємо на конфорці до зміни відтінку і висипаємо лимонку.

Крок 5. Розливаємо гарячу масу по стерильним банкам, закатуємо і після охолодження переносимо в льох або підвал.

Крок 6. Приємного апетиту!

Грушеве варення без цукру

Грушеве варення без цукру – це прекрасний варіант для тих, хто повністю виключив зі свого раціону солодкі кристали. Відкривши баночку такого частування, ви моментально повернетеся в теплі літні вечори, а для готування нам не потрібно нічого, крім години вільного часу.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 0,5 л.

Склад:

  • Груші – 500 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом промиваємо й обсушуємо груші будь-яким зручним способом.

Крок 2. Прямо в шкірці нарізаємо середніми кубиками, обов’язково позбавляємося від насіннєвої коробочки.

Крок 3. У банку висипаємо фрукти, наповнену ємність поміщаємо у велику каструлю і прикривають стерильною кришкою, в каструлю вливаємо гарячу воду і знову доводимо до кипіння. На дно об’ємної ємності рекомендується застелити рушник.

Крок 4. Як тільки все закипіло: накриваємо кришкою і чекаємо 10 хвилин. Груші осіли – підсипаємо жменю свіжих скибочок і повторюємо процедуру, поки банку не буде заповнена повністю.

Крок 5. Варення закатуємо і перевертаємо, загорнути в ковдру і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження. Через 8-10 годин прибираємо заготовки в місце зберігання. Готуйте і отримуйте задоволення!

Варення з груш з маком

Варення з груш з маком – це небанальна заготовка, яка напевно сподобається всім, хто любить оригінальні поєднання продуктів і готовий експериментувати на кухні. Приготувавши таке варення, ви повернетеся до цього рецепту ще дуже багато разів, тому як це шалено смачно!

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Груші – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 350 гр.
  • Мак – 1,5 ст. л.
  • Екстракт ванілі – 1 ч. л.
  • Лимон – ½ шт.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті і обсушені фрукти очищаємо від шкірки і насінної коробочки, нарізаємо кубиками.

Крок 2. Шматочки поміщаємо в миску, збризкуємо кислим цитрусовим соком і перемішуємо.

Крок 3. Посипаємо груші цукром і наполягаємо протягом 60 хвилин.

Крок 4. Перекладаємо майбутнє варення в каструлю з товстим дном, ставимо на конфорку, доповнюємо екстрактом ванілі і варимо близько 15-20 хвилин після закипання, обов’язково прибираючи шумівкою піну.

Крок 5. Висипаємо мак, перемішуємо і варимо ще 5 хвилин.

Крок 6. Розкладаємо частування по заздалегідь простерилизованным банкам і щільно закорковуємо. Приємного апетиту!

Варення з груш з апельсинами

Варення з груш з апельсином – це смачна і ароматна консервація, відкривши баночку якої в холодний вечір, ви миттєво відчуєте літнє тепло і подув вітерцю. Цитруси надають ласощів, приємну в міру кислу нотку, яка чудово розбавляє солодкість груші.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 1,2 л.

Інгредієнти:

  • Груші – 1 кг
  • Апельсини – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Щоб позбутися гіркоти цитрусової скоринки, бланшируем апельсин в киплячій воді протягом 10 хвилин.

Крок 2. Цитрус обсушуємо і нарізаємо так, як показано на фото.

Крок 3. Висипаємо в сотейник.

Крок 4. М’якоть груш довільно подрібнюємо і відправляємо до апельсину.

Крок 5. Засипаємо фруктову нарізку цукровим піском.

Крок 6. Ставимо каструлю на вогонь і варимо ласощі від 60 до 80 хвилин при частому помішуванні. За 7-10 хвилин до готовності стерилізуємо банки.

Крок 7. Розкладаємо варення по банках і закриваємо за допомогою спеціального ключа. До повного охолодження закутуємо в теплу ковдру, а потім зберігаємо при кімнатній температурі. Готуйте і отримуйте задоволення!