Допомогти впоратися з кашами допоможуть рецепти з фото, на яких детально показана послідовність всіх дій. Рисова каша, зварена на воді, подарує довгий відчуття насичення і позбавить вас від шкідливих перекусів, а з готуванням впорається кожен, навіть початківець кулінар. Досить мати під рукою трохи крупи і води – і ось, ситне і смачне блюдо вже у вас на столі!
Як зварити рисову кашу на воді в каструлі?
Коли потрібно приготувати смачний, швидкий, а головне – ситний сніданок – варимо рисову кашу з доповненнями у вигляді вершкового масла для посилення смаку. Таке блюдо припаде до душі багатьом, а на приготування потрібно зовсім небагато вільного часу.
Інгредієнти на
2 порц.
- Рис білий 100 гр.
- Вода 400 мл
- Масло вершкове 1 ст. л.
- Сіль – ¼ ч. л.
Процес приготування:
- Як зварити рисову кашу на воді в каструлі? Крупу ретельно промиваємо, бажано кілька разів під струменем води для очищення від надлишків крохмалю та жиру. Промитий рис перекладаємо в друшляк для того, щоб зайва вода скла.
- Чисті рисинків пересипаємо в каструлю, заливаємо 400 мл гарячої води, солимо і ставимо на вогонь.
- Готуємо на повільному вогні, періодично помішуючи приблизно 10 хвилин.
- За закінчення часу щільно зарываем кришкою і ставимо в духовку при температурі 150 градусів на 10-15 хвилин для того, щоб випарувалися надлишки рідини.
- Після, обережно виймаємо тару, розкладаємо кашу з порційним піали. Заправляємо шматочком вершкового масла і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Розсипчаста рисова каша на воді в мультиварці
Самі смачні, ароматні і розсипчасті каші виходять при готуванні в мультиварці і сьогодні, вашій увазі представляється рецепт вершковою рисової каші на воді. Така страва ідеально підходить для сімейного сніданку і надовго позбавить вас від почуття голоду.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Рис – 480 мл
- Вода – 960 мл
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – за смаком.
Процес приготування:
1. Для приготування цієї каші можна використовувати абсолютно будь-рис – вона все одно вийде.
2. Пропорції інгредієнтів вказані з розрахунком їх виміру в мультистаканах – 180 мл. І говорячи про крупі, нам буде потрібно 3 склянки – відміряємо.
3. Ретельно промиваємо крупинки 3-4 рази під струменем води, позбавляючись від всіх смітинок і крохмалю.
4. Промитий рис пересипаємо в чашу мультиварки, заливаємо водою і кладемо невеликий шматочок вершкового масла для посилення смаку. Готуємо в режимі «Каша» близько 30-35 хвилин.
5. Готове блюдо в гарячому вигляді подаємо до столу, попередньо посипавши улюбленими спеціями. Приємного апетиту!
Рідка рисова каша на воді
Прекрасний варіант пізнього сніданку або вечері – рисова каша, приготована на воді з гарбузом. Таке блюдо низькокалорійне і не містить в собі ніяких алергенів, типу молока.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Рис – 1 склянка
- Гарбуз (м’якоть) – 500 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
1. Крупу добре промиваємо в декількох водах, поки рідина не стане прозорою. Після, чистий рис пересипаємо в каструлю, солимо і заливаємо водою – готуємо на повільному вогні 20 хвилин.
2. Оранжевий овоч очищаємо від щільної шкірки, видаляємо насінну частину, нарізаємо кубиками. Перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до готовності.
3. Приблизно через 15 хвилин гарбуз стане м’якою – зливаємо воду, а шматочки залишаємо цільними або розминаємо в пюре за допомогою виделки.
4. З’єднуємо гарбуз з рисом, додаємо цукровий пісок (можна замінити медом), ретельно перемішуємо і наполягаємо ще 5 хвилин під закритою кришкою.
5. Гарячу яскраву кашу розкладаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Рисова каша з родзинками на воді
Рисова каша з родзинками на воді – це дуже смачне і корисне частування для вашого ситного сніданку або перекусу. Така каша містить в собі велику кількість складних вуглеводів, необхідних для нашої енергії. Солодке і поживне частування підійде і для дитячого меню.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Рис – 100 гр.
- Родзинки – 50 гр.
- Вода – 450 мл
- Цукор – 2 ч.л.
- Сіль – 1/3 ч. ложки
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість рисовим крупи і добре промиваємо, поки вода не стане повністю прозорою. Зручно це робити за допомогою дрібного металевого сита. Покладіть на нього рис і піднесіть до струмені води.
Крок 2. Перекладаємо підготовлений рис в невелику каструлю або сотейник. Заливаємо водою (450 мл).
Крок 3. Переставляємо каструлю з вмістом на плиту. Даємо заготівлі закипіти, після зменшуємо вогонь до мінімального. Також не забуваємо посолити і доповнити цукром.
Крок 4. Відварюємо кашу на тихому вогні 15 хвилин. У процесі варіння може утворюватися багато піни. Прибираємо її з допомогою шумівки.
Крок 5. У цей час можна зайнятися підготовкою родзинок. Його необхідно добре промити під гарячою водою, перебрати від можливого сміття.
Крок 6. Після 15 хвилин варіння додаємо в кашу підготовлений родзинки. Добре перемішуємо продукт і тримаємо його на повільному вогні ще 5 хвилин. Після вимикаємо плиту, доповнюємо кашу шматочком вершкового масла і даємо їй настоятися під кришкою деякий час. Досить 10-15 хвилин.
Крок 7. Рисова каша з родзинками на воді готова. Подавайте апетитне частування до столу!
Дуже смачна рисова каша на воді з гарбузом
Рисова каша – це не тільки дуже смачна страва, але і шалено корисна, яке підходить для правильного та повноцінного харчування, як дорослих, так і дітей. Низькокалорійна каша з гарбузом ідеально підходить для щільного сніданку без зайвих жирів і вуглеводів.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Рис – ½ склянки
- Гарбуз (очищена) – 100 гр.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – ¼ ч. л.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
1. Крупу ретельно перебираємо і кілька раз промиваємо під струменем води, потім перекладаємо у вогнетривкий посуд і заливаємо одним склянкою крижаної води.
2. Каструлю з товстим дном або сотейник відправляємо на плиту, воду підсолюємо і на максимальному вогні доводимо до кипіння. Після, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо близько 15-20 хвилин.
3. Коли в тарі залишиться зовсім небагато води, а рис набухне – засипаємо кубики гарбуза і тушкуємо до готовності яскравого овоча.
4. За 5-7 хвилин до зняття з вогню – засипаємо цукровий пісок, але перемішуємо лише через 3 хвилини, дозволяючи кубиках насититися солодкістю.
5. Варимо ще кілька хвилин при напівзакритої кришці.
6. Перед подачею додаємо в кашу маленький шматочок вершкового масла і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Як приготувати рисову кашу на воді з яблуками?
Для приготування ідеальної рисової каші з яблуками, потрібно відповідально підійти до вибору рису і зрозуміти, який результат ви очікуєте. Для готування в’язкої кашки краще всього використовувати круглий рис, а для приготування розсипчастою – довгозернистий.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Рис – ½ склянки
- Вода – 2 склянки
- Молоко – ½ склянки
- Яблуко – ½ шт.
- Цукор-пісок – 1-2 ст. л.
- Сіль – ¼ ч. л.
- Шоколад – 10 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
1. Крупу добре промиваємо 3-4 рази під струменем води.
2. У сотейник висипаємо чистий рис, заливаємо водою і ставимо на середній вогонь.
3. Періодично помішуючи, варимо до повного випаровування води.
4. Після, вливаємо молоко і доводимо до кипіння.
5. З яблука знімаємо шкірку, вирізаємо насіннєву коробочку і нарізаємо невеликими кубиками – відправляємо до крупі і варимо ще пару хвилин.
6. Останнім етапом додаємо сіль, цукровий пісок і шматочок вершкового масла – перемішуємо і знімаємо з вогню.
7. Розкладаємо запашну кашу в порційні піали, посипаємо тертим шоколадом і подаємо до столу. Приємного апетиту!