Гречка з фаршем – їжа ситна, смачна, корисна і має бути на нашому столі, як рекомендують дієтологи, набагато частіше, ніж макарони з рисом. На практиці буває навпаки, так як багато господинь не знають рецептів її приготування. Основні інгредієнти цієї страви (гречка-ядриця і будь-який хороший м’ясний фарш) незмінні, а способи приготування різні. Найбільш популярне запікання цієї страви в духовці.
Гречана каша з фаршем на сковороді
Гречка з фаршем на сковороді буде у вас швидким та простим стравою для обіду або вечері. Готують гречку з будь-яким фаршем: курячим, яловичий або свинячий і додають трохи овочів. До такої гречці подають салат зі свіжих овочів або домашні соління.
Інгредієнти на
2 порц.
- Гречка ½ склянки
- Фарш 200 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Вода-1 склянка
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Лавровий лист 1 шт.
- Масло рослинне 2 ст. л.
Процес приготування:
- Спочатку підготуйте у вказаній в рецепті кількості продукти для приготування цієї страви. Моркву і цибулю відразу почистіть і промийте.
- Потім очищені овочі наріжте середніми шматочками, щоб їх смак не загубився в основному блюді.
- У сковорідці на розігрітому рослинному маслі обсмажте овочеву нарізку до легкого золотистого кольору.
- Заздалегідь добре промийте гречку і обсушити на кухонному рушнику. До обсмаженою овочам покладіть м’ясний фарш і насипте суху гречку. Фарш розділіть виделкою на невеликі шматочки.
- Потім фарш і гречану крупу змішайте з овочами і підсмажте до появи аромату гречки.
- Налийте в сковорідку склянку підігрітою чистої води. Потім покладіть до цих інгредієнтів лавровий лист, насипте по своєму смаку чорний мелений перець з сіллю, і все перемішайте. Сковорідку закрийте кришкою. Гречку з фаршем варіть на невеликому вогні протягом 20-30 хвилин. До кінця готування страву ще раз перемішайте і зніміть пробу.
- Приготовану гречану кашу розкладіть в порційні тарілки, і страва можете подавати на стіл.
Приємного апетиту!
Як приготувати гречку з фаршем в духовці в горщику?
Гречка з фаршем в горщику – страва проста і не вимагає багато часу і зусиль, але просте не означає, що несмачне. При дотриманні правильної пропорції у вас вийде розсипчаста гречка з ніжним і приємним смаком фаршем. Інгредієнти в рецепті вказані на 2 горщика по 400 мл
Час готування: 1 годину 40 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Гречка – 1 склянка
- Фарш – 400 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 2 склянки
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Наріжте невеликими кубиками очищену цибулину. Моркву подрібнити на крупній тертці. Потім обсмажте на розігрітій олії до прозорості нарізану цибулю. До нього перекладіть натерту моркву і її обсмажте до м’якості.
2. До обсмаженою овочам перекладіть м’ясний фарш і виделкою розділіть його на маленькі шматочки. Фарш поперчіть і посоліть, перемішайте з овочами і посмажте тільки 5 хвилин.
3. Гречку промийте кілька разів і обсмажте на інший сухий сковорідці. Обсмажуйте до появи гречаного аромату. Обсмажену гречку перемішайте з фаршем.
4. Потім гречку з фаршем порівну розкладіть в два горщика. Ця суміш повинна заповнити горщики не менш ніж на половину його об’єму. У кожен горщик налийте по одній склянці гарячої води, і вона повинна покрити гречку на 1 см, не менше.
5. Горщики прикрийте кришкою і помістіть їх в холодну духовку. Потім духова шафа увімкніть на 200°С і готуйте кашу протягом 1 години. Після закінчення цього часу, вимкніть духовку і залиште гречку на 20 хвилин для настоювання. Гречка з фаршем в горщиках готова. Можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Гречка по-купецькому з фаршем на сковороді
Гречану кашу вміють готувати все, але можна приготувати з гречки більш смачне, ситне і красиве блюдо, доповнивши її фаршем, овочами і прянощами. З-за багатого складу інгредієнтів це блюдо називають гречкою по-купецькому. Процес готування подібний до плову. Для сімейного обіду готуємо гречку на сковорідці. Фарш підходить будь.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Гречка – 300 гр.
- Фарш – 500 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Соус томатний – 120 гр.
- Паприка шматочками – 1 ст. л.
- Часник – 4 зубки.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Вода – 600 мл
Процес приготування:
1. Спочатку підготуйте у вказаній в рецепті кількості всі продукти для цієї страви. Почистіть і промийте овочі.
2. Кілька разів промийте водою гречану крупу.
3. Очищену цибулину наріжте невеликими шматочками і обсмажте до прозорості на розігрітому рослинному маслі.
4. Тонкими брусочками моркву нашаткуйте.
5. Потім перекладіть її на сковорідку до цибулі і посмажте до м’якості протягом 5-7 хвилин.
6. До овочів перекладіть м’ясний фарш і ложкою розділіть його на однакові невеликі шматочки.
7. Фарш по своєму смаку посоліть, посипте чорним перцем і паприкою.
8. Налийте в сковороду томатний соус і поверх фаршу рівним шаром розкладіть промиту гречку.
9. Налийте в сковорідку підігріту воду і всі інгредієнти перемішайте.
10. Сковорідку щільно закрийте кришкою і тушкуйте гречку з фаршем протягом 25-30 хвилин.
11. У приготовлену гречку додайте подрібнені на часничниці або дрібно подрібнені зубки часнику, перемішайте все, дайте страві трохи настоятися і можете подавати до обіду.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування гречки з фаршем в мультиварці
Приготування гречки з фаршем з допомогою мультиварки не відрізняється від звичайних рецептів приготування на плиті. Обсмажуються овочі з фаршем і тушкують разом з крупою. У цьому рецепті вам пропонується взяти курячий фарш і сформувати з нього кульки. Буде цікавіше і смачніше, особливо для дітей.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Гречка – 1.5 склянки
- Фарш курячий – 270 гр.
- Вода – 3 склянки
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Очищену цибулину наріжте невеликими кубиками.
2. Очищену моркву подрібнити на крупній тертці.
3. Курячий фарш в окремому посуді посоліть і добре перемішайте.
4. Потім мокрими руками сформуйте з фаршу кульки однакового розміру.
5. В мультічашу налийте олію і увімкніть програму «Смаження». Коли масло розігріється, обсмажте в ньому до м’якості подрібнені моркву і цибулю.
6. Потім поверх овочів рівним шаром укладіть промиту гречку.
7. Поверх гречки викладіть кульки з фаршу.
8. Посипте гречку сіллю і налийте в чашу три склянки чистої води. Наливайте Воду як для плову, тонким струменем і стінкою чаші. Кришку девайса закрийте. Увімкніть програму «Рис» або «Каша». За промовчанням буде 30 хвилин.
9. Після сигналу про завершення програми дайте гречці кілька хвилин для настоювання. Потім розкладіть гречку в порційні тарілки і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт гречки з фаршем і грибами
Для смачного і ситного обіду в цьому рецепті вам пропонується доповнити гречку з фаршем грибами, які додадуть їй особливий аромат і смак. Фарш і гриби підійдуть будь-які. Готуємо на одній сковорідці, що для господині зручно і практично. Набір інгредієнтів для страви невеликий і простий.
Час готування: 1 годину 10 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Гречка – 1ст.
- Фарш – 500 гр.
- Печериці – 300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Соєвий соус – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Вода – 2ст.
Процес приготування:
1. Цибулину і моркву очистіть, промийте і наріжте маленькими кубиками.
2. На сковорідці розігрійте рослинне масло і обсмажте в ньому до м’якості овочеву нарізку. Потім до неї перекладіть нарізані слайсами печериці, перемішайте і посмажте протягом 3-5 хвилин.
3. Покладіть в сковорідку м’ясний фарш і розділіть його виделкою на невеликі шматочки. Посмажте фарш протягом 5 хвилин.
4. До смаженій фаршу покладіть томатну пасту і влийте трохи соєвого соусу. Всі інгредієнти ще раз перемішайте.
5. Поверх фаршу рівним шаром укладіть промиту гречану крупу. Потім налийте в сковорідку теплу воду, щоб її рівень був на півсантиметра вище гречки. Сковорідку закрийте кришкою. Томіть гречку на маленькому вогні протягом 20 хвилин.
6. Потім вимкніть вогонь і залиште гречку з фаршем і грибами на 15-20 хвилин під закритою кришкою. Блюдо готове. Можете подавати до обіду, розклавши його в порційні тарілки.
Приємного апетиту!
Дуже смачна гречана каша з фаршем і кабачками
Овочі добре доповнюють поряд з м’ясним фаршем, гречану кашу. Для простого і швидкого вечері ви можете за цим рецептом приготувати гречку з м’ясом курки і молодим кабачком. Беремо або куряче філе, або курячий фарш.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 1.
Склад:
- Гречка – 3 ст. л.
- Кабачок – 50 гр.
- Куряче м’ясо – 100 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Приправа для курки – 1 щіпка.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Першим ділом приготуйте всі інгредієнти для цієї страви. Овочі (кабачок, морква і цибуля) очистіть, промийте і наріжте дрібним кубиком. Гречану крупу кілька разів промийте холодною водою.
2. На сковорідці розігрійте рослинне масло і обсмажте в ньому до м’якості овочеву нарізку.
3. Потім до овочів на сковорідку покласти куряче м’ясо (фарш або нарізане маленькими шматочками філе курки). Фарш розділіть виделкою на невеликі шматочки. Потім протягом декількох хвилин куряче м’ясо посмажте з овочами.
4. До обсмажених інгредієнтів перекладіть промиту гречану крупу і все ще раз перемішайте.
5. Потім налийте в сковорідку 100 мл теплої води або бульйону і додайте суміш перців, сіль і щіпку приправи для курки. Накрийте сковорідку кришкою і готуйте кашу на маленькому вогні протягом 15 хвилин.
6. Приготовану гречку з фаршем і кабачком перемішайте, зніміть пробу і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Гречка з фаршем, цибулею і морквою
хто знає, що гречана крупа корисна для організму, починаючи з дитячого віку, але їсти просто гречану кашу не завжди хочеться. Вам пропонується особливий рецепт гречки з фаршем, і це блюдо різноманітить ваше меню. Приготуємо гречану кашу з додаванням овочів і майонезу.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Гречка – 1 склянка
- Фарш – 400 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець солодкий – 2 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Майонез – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
1. Першим ділом очистіть, промийте овочі. Потім цибулю наріжте невеликими кубиками, перець – тонкою соломкою, а моркву подрібнити на крупній тертці.
2. У сковорідці розігрійте рослинне масло і обсмажте в ньому спочатку цибулю, потім моркву і перець. Овочі смажте до легкого золотистого кольору.
3. Потім у сковорідку покласти м’ясний фарш, посипте його сіллю і чорним перцем, і розділіть виделкою на невеликі шматочки. Обсмажуйте фарш з овочами протягом 10 хвилин.
4. Одночасно на інший сухий сковорідці обсмажте до появи особливого гречаного аромату промиту гречку.
5. Обсмажену гречку перекладіть до фаршу і овочів. Додайте до цих інгредієнтів нарізані кубиками помідори. Потім покладіть 3 столові ложки майонезу і налийте води. Все добре перемішайте. Сковорідку прикрийте кришкою і тушкуйте гречку з фаршем і овочами на маленькому вогні протягом 20 хвилин.
6. Потім вимкніть вогонь. Блюдо посипте дрібно нашаткованої петрушкою і дайте гречці кілька хвилин для настоювання.
7. Приготовану гречку з фаршем і овочами розкладіть в порційні тарілки і подайте до обіду.
Приємного апетиту!
Як приготувати гречку з фаршем і томатною пастою?
Гречка – дивовижний продукт. Додавання до неї фаршу і трохи звичних інгредієнтів, в цьому рецепті овочів, томатної пасти і спецій, що робить страву більш вишуканим і його можна приготувати для святкового столу. Замінивши фарш грибами, у вас вийде смачне пісне блюдо. Кількість томатної пасти можна збільшити за своїм смаком.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Гречка – 1 склянка
- Фарш – 300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Томатна паста – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Хмелі-сунелі – 0.5 ч. л.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
1. Ставимо на вогонь сковорідку і розігріваємо в ній трохи рослинного масла. Потім масло перекладаємо м’ясний фарш, виделкою поділяємо його на невеликі шматочки і трохи обсмажуємо.
2. Нарізаємо невеликими кубиками очищені овочі (моркву і цибулину) і перекладаємо їх до фаршу. Смажимо овочеву нарізку разом з фаршем до м’якості цибулі і моркви.
3. Добре і кілька раз промиваємо гречану крупу. Потім перекладаємо її в сковорідку до обсмаженою інгредієнтів. Посипаємо блюдо сіллю з чорним перцем, додаємо пів чайної ложечки приправи «Хмелі-сунелі» і ложку томатної пасти. Зверху кладемо нарізане невеликими шматочками вершкове масло.
4. Потім заливаємо вміст сковорідки двома склянками гарячої води і всі ложкою акуратно перемішуємо. Сковорідку закриваємо кришкою. Тушкуємо гречку з фаршем і томатною пастою на невеликому вогні протягом 20-30 хвилин від початку кипіння.
5. Готову кашу ще раз перемішуємо і знімаємо пробу. Потім розкладаємо її в порційні тарілки і подаємо до столу з нарізкою зі свіжих овочів.
Приємного апетиту!