Вялені помідори на зиму в домашніх умовах – 10 рецептів з покроковими фото

В’ялені томати – корисний продукт, який можна використовувати як самостійну закуску, так і додавати до супів, других страв і салатів. Важливо вибирати щільні і м’ясисті овочі і не шкодувати пряних трав і спецій: так помідори набудуть більш яскраві відтінки смаку і аромату.

В’ялені помідори в духовці на зиму в домашніх умовах

Для заготівлі в’ялених помідорів на зиму краще використовувати томати сортів «черрі» або «сливка», які краще зберігають форму і легше просочуються ароматами пряних трав. Масло, в якому зберігаються в’ялені помідори, добре додавати в салати, надаючи страві пікантності.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Помідор 1 кг
  • Базилік свіжий 1 пучок
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Часник гранульований 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло оливкове 250 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити в’ялені помідори на зиму в домашніх умовах? Помідори і базилік промити і обсушити, розклавши на паперових рушниках.
  2. Овочі розрізати навпіл, вирізати місце, де кріпилася плодоніжка, і дістати з половинок помідорів насіння. Це легко зробити за допомогою чайної ложки.
  3. На деку розкласти половинки томатів зрізом вгору щільно один до одного. Присипати овочі сіллю, цукром, гранульованим часником і свіжомеленим перцем.
  4. Базилік подрібнити і посипати помідори.
  5. У кожну половинку томату додати потроху оливкової олії. Томити помідори близько 2 годин у духовці, включеної на 120 градусів, з відчиненими дверцятами. Через зазначений час зменшити нагрів до 100 градусів і продовжувати в’ялити близько 2-3 годин.
  6. готові Скласти помідори в підготовлені стерилізовані ємності і залити гарячим рослинним маслом, щоб воно повністю закривав овочі. Щільно закупорити і зберігати в холодильнику.