Аранчини класичні – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Аранчики класичне – це яскраве і смачне блюдо сицилійської кухні. Частування являє собою апетитні рисові кульки з сиром та іншими доповненнями. Ідеальне рішення для особливого вечері або свята. Для приготування використовувати перевірену кулінарну збірку з шести рецептів в домашніх умовах з покроковими фотографіями.

Аранчини — класичний рецепт

Аранчини – класичний рецепт, який точно варто взяти на замітку. Апетитне частування нікого не залишить байдужим, завдяки своєму цікавому смаку і привабливого зовнішнього вигляду. Обов’язково спробуйте приготувати страву за перевіреним рецептом в домашніх умовах.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Рис арборіо 300 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Сухарі панірувальні 2 ст. л.
  • Масло рослинне для фритюру
  • Для начинки:
  • Яловичий фарш 100 гр.
  • Петрушка 1 ст. л.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 1 ст. л.
  • Цукор-пісок 1 щіпка
  • Цибуля ріпчаста ½ шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Вода ¾ склянки

Процес приготування:

  1. Як приготувати аранчини за класичним рецептом? Для начинки подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії. Додаємо до нього фарш, вливаємо 0,75 склянки води. Кип’ятимо, солимо, перчимо, дополняем томатною пастою і цукром. Перемішуємо і готуємо на помірному вогні близько 20 хвилин.
  2. Варимо рис у киплячій підсоленій воді 18 хвилин, періодично помішуючи. Далі в нього додаємо рослинне масло, сир, спеції і одне куряче яйце. Вимішуємо.
  3. У м’ясну начинку відправляємо тертий сир і зелень. Перемішуємо і готуємо ще одну хвилину.
  4. Робимо коржі з рисового маси, доповнюємо їх начинкою. Далі формуємо акуратні кульки.
  5. Обвалюємо кульки в яєчної суміші, потім у борошні і панірувальних сухарях.
  6. Занурюємо заготовки у фритюр і смажимо до яскравого рум’янцю.
  7. Аранчини за класичним рецептом готові. Пригощайтеся!