Аранчики класичне – це яскраве і смачне блюдо сицилійської кухні. Частування являє собою апетитні рисові кульки з сиром та іншими доповненнями. Ідеальне рішення для особливого вечері або свята. Для приготування використовувати перевірену кулінарну збірку з шести рецептів в домашніх умовах з покроковими фотографіями.
Аранчини — класичний рецепт
Аранчини – класичний рецепт, який точно варто взяти на замітку. Апетитне частування нікого не залишить байдужим, завдяки своєму цікавому смаку і привабливого зовнішнього вигляду. Обов’язково спробуйте приготувати страву за перевіреним рецептом в домашніх умовах.
Інгредієнти на
2 порц.
- Рис арборіо 300 гр.
- Яйце куряче 3 шт.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло вершкове 50 гр.
- Борошно 2 ст. л.
- Сухарі панірувальні 2 ст. л.
- Масло рослинне для фритюру
- Для начинки:
- Яловичий фарш 100 гр.
- Петрушка 1 ст. л.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 1 ст. л.
- Цукор-пісок 1 щіпка
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Томатна паста 1 ст. л.
- Вода ¾ склянки
Процес приготування:
- Як приготувати аранчини за класичним рецептом? Для начинки подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії. Додаємо до нього фарш, вливаємо 0,75 склянки води. Кип’ятимо, солимо, перчимо, дополняем томатною пастою і цукром. Перемішуємо і готуємо на помірному вогні близько 20 хвилин.
- Варимо рис у киплячій підсоленій воді 18 хвилин, періодично помішуючи. Далі в нього додаємо рослинне масло, сир, спеції і одне куряче яйце. Вимішуємо.
- У м’ясну начинку відправляємо тертий сир і зелень. Перемішуємо і готуємо ще одну хвилину.
- Робимо коржі з рисового маси, доповнюємо їх начинкою. Далі формуємо акуратні кульки.
- Обвалюємо кульки в яєчної суміші, потім у борошні і панірувальних сухарях.
- Занурюємо заготовки у фритюр і смажимо до яскравого рум’янцю.
- Аранчини за класичним рецептом готові. Пригощайтеся!
Аранчини з сиром в домашніх умовах
Аранчини з сиром в домашніх умовах – яскраве і апетитне частування для вашого домашнього столу або свята. Поживні рисові кульки нікого не залишать байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати їх на нашу перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Рис – 100 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Сир твердий – 50 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сухарі панірувальні – 0,5 склянки
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Варимо рис у підсоленій воді до готовності. Додаємо до нього вершкове масло і ретельно перемішуємо. Даємо трохи охолонути.
Крок 2. Додаємо до рису половину тертого сиру і розбиваємо куряче яйце. Знову все перемішуємо.
Крок 3. Інший сир ріжемо невеликими кубиками.
Крок 4. З рисового заготовки робимо невеликі коржі, доповнюємо їх сиром.
Крок 5. Формуємо заготовки акуратними кульками.
Крок 6. Занурюємо кульки у збите яйце і обвалюють у панірувальних сухарях. Обсмажуємо заготовки у великій кількості рослинної олії до рум’янцю.
Крок 7. Аранчини з сиром в домашніх умовах готові. Подавайте до столу!
Аранчини з кукурудзяного борошна
Аранчини з кукурудзяного борошна виходять неймовірно смачними, яскравими і поживними. Апетитний продукт можна подавати в якості повноцінного частування для вашого сімейного столу. Для приготування аранчини використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Мука кукурудзяна – 150 гр.
- Крупа кукурудзяна – для панірування.
- Молоко – 0,5 л.
- Сир моцарелла – 150 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Базилік – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Кукурудзяне борошно висипаємо в зручну ємність, заливаємо гарячим підсоленим молоком, дуже ретельно перемішуємо дерев’яною лопаткою, щоб не залишилося грудочок.
Крок 2. Далі відварюємо масу в мультиварці на режимі для каш. Готовий продукт ще раз перемішуємо. Маса повинна легко відставати від стінок лотка і не прилипати до лопатки. Додаємо вершкове масло, перчимо і ще раз ретельно перемішуємо. Трохи охолоджуємо.
Крок 3. Моцарелу нарізаємо маленькими кубиками. Базилік промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо.
Крок 4. Аранчини повинні бути завбільшки з волоський горіх. Чайною ложкою набираємо теплу кукурудзяну масу, формуємо коржик, кладемо в центр трохи базиліка і сир, формуємо кульку.
Крок 5. Розігріваємо рослинне масло у фритюрниці або в глибокому сотейнику. Кульки обвалюємо в кукурудзяній крупі, опускаємо в олію і смажимо 2-3 хвилини до появи золотистої скоринки апетитною.
Крок 6. Викладаємо готові кульки на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
Крок 7. Аранчини з кукурудзяного борошна готові. Подавайте до столу з соусом або овочами!
Аранчини з фаршем
Аранчини з фаршем – це неймовірно смачне і привабливу страву для вашого домашнього або святкового столу. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки. Порадуйте себе і близьких!
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Рис – 300 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сир – 50 гр.
- Куркума – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 250 гр.
- Сир – 100 гр.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Для панірування:
- Яйце – 2 шт.
- Сухарі панірувальні – 0,5 склянки
- Масло рослинне – 0,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Рис відварюємо в 800 мл води, додаємо сіль і куркуму. Варимо до повної готовності.
Крок 2. Доповнюємо остиглий рис курячим яйцем і тертим сиром. Ретельно вимішуємо до отримання однорідної кашки.
Крок 3. Викладаємо м’ясний фарш в попередньо розігріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуємо до готовності.
Крок 4. Солимо, перчимо продукт і доповнюємо томатною пастою.
Крок 5. Гарненько перемішуємо і готуємо близько 5-10 хвилин.
Крок 6. Сир ріжемо на великі акуратні кубики.
Крок 7. Мокрими руками формуємо коржик з рисового тесту. По центру кладемо трохи фаршу і кубик сиру.
Крок 8. Формуємо з заготівлі акуратний кульку.
Крок 9. Збовтуємо виделкою курячі яйця і занурюємо в них сформовані кульки.
Крок 10. Далі обвалюємо заготовки в панірувальних сухарях.
Крок 11. Викладаємо їх в сковороду з великою кількістю рослинного масла.
Крок 12. Обсмажуємо до золотавої скоринки з усіх боків. Потім кульки можна викласти на паперову серветку, щоб видалити зайвий жир.
Крок 13. Аранчини з фаршем готові. Пригощайтеся!
Аранчини з моцарелою
Аранчини з моцарелою нікого не залишать байдужим, завдяки своєму цікавому смаку, привабливому зовнішньому вигляду і поживними властивостями. Обов’язково спробуйте приготувати яскраве сицилійське страву за перевіреним покрокового рецептом в домашніх умовах.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Рис круглозернистий – 1 склянка
- Сир моцарелла – 150 гр.
- Сухарі панірувальні – 150 гр.
- Хліб білий – 100 гр.
- Сир пармезан – 100 гр.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Зелень подрібнена – 5 ст. л.
- Яйце – 3 шт.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Вода – 2 склянки
- Масло рослинне – 0,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо круглий рис відварюємо до готовності під кришкою близько 15 хвилин.
Крок 2. Подрібнюємо білий хліб в блендері. Додаємо його в рис разом з одним курячим яйцем, зеленню, сіллю, спеціями, вершковим маслом, оливковою і тертим пармезаном.
Крок 3. Ретельно вимішуємо рисове тісто. Робимо з нього коржики і начиняє їх шматочками моцарели. Формуємо акуратні кульки.
Крок 4. Залишилися яйця збиваємо з сіллю. Опускаємо сюди кульки.
Крок 5. Далі заготовки обвалюють у панірувальних сухарях.
Крок 6. Обсмажуємо частування у фритюрі до рум’янцю, після викладаємо на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.
Крок 7. Аранчини з моцарелою готово. Подавайте до столу з соусом до смаку і пригощайтеся!
Аранчини з креветками
Аранчини з креветками – це цікаве і апетитне частування для вашого домашнього столу або свята. Сицилійське страва порадує вас яскравим смаком і поживними властивостями. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Рис круглозерний – 100 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сир твердий – 40 гр.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Куркума – 1 щіпка.
- Яйце – 1 шт.
Для начинки:
- Креветки – 200 гр.
- Гарбуз – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Для смаження:
- Масло рослинне – 1 ст.
- Сухарі панірувальні за смаком.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо до готовності круглозерний рис у підсоленій воді. Додаємо до рису тертий сир, куркуму і вершкове масло.
Крок 2. Розбиваємо сюди куряче яйце. Ретельно вимішуємо вміст до однорідності. Можна перебити блендером.
Крок 3. Відварюємо креветки в киплячій воді близько трьох хвилин і відразу відкидаємо на друшляк.
Крок 4. Остуджуємо креветки, очищаємо їх і дрібно нарізаємо.
Крок 5. Дрібними кубиками ріжемо гарбуз і цибулю. Обсмажуємо на оливковій олії близько 3-4 хвилин на невеликому вогні.
Крок 6. Додаємо сюди томатну пасту і ретельно перемішуємо.
Крок 7. Викладаємо креветки, солимо і перчимо. Готуємо ще пару хвилин і прибираємо з вогню.
Крок 8. З рисового заготовки формуємо акуратні коржі. Доповнюємо їх начинкою з креветками.
Крок 9. Закриваємо начинку, формуємо акуратні кульки. Занурюємо у збите яйце, обвалюють у панірувальних сухарях і смажимо до рум’янцю у великій кількості киплячої олії.
Крок 10. Аранчини з креветками готові. Подавайте до столу і швидше пригощайтеся!