Аранчини класичні – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Аранчики класичне – це яскраве і смачне блюдо сицилійської кухні. Частування являє собою апетитні рисові кульки з сиром та іншими доповненнями. Ідеальне рішення для особливого вечері або свята. Для приготування використовувати перевірену кулінарну збірку з шести рецептів в домашніх умовах з покроковими фотографіями.

Аранчини — класичний рецепт

Аранчини – класичний рецепт, який точно варто взяти на замітку. Апетитне частування нікого не залишить байдужим, завдяки своєму цікавому смаку і привабливого зовнішнього вигляду. Обов’язково спробуйте приготувати страву за перевіреним рецептом в домашніх умовах.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Рис арборіо 300 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Сухарі панірувальні 2 ст. л.
  • Масло рослинне для фритюру
  • Для начинки:
  • Яловичий фарш 100 гр.
  • Петрушка 1 ст. л.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 1 ст. л.
  • Цукор-пісок 1 щіпка
  • Цибуля ріпчаста ½ шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Вода ¾ склянки

Процес приготування:

  1. Як приготувати аранчини за класичним рецептом? Для начинки подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії. Додаємо до нього фарш, вливаємо 0,75 склянки води. Кип’ятимо, солимо, перчимо, дополняем томатною пастою і цукром. Перемішуємо і готуємо на помірному вогні близько 20 хвилин.
  2. Варимо рис у киплячій підсоленій воді 18 хвилин, періодично помішуючи. Далі в нього додаємо рослинне масло, сир, спеції і одне куряче яйце. Вимішуємо.
  3. У м’ясну начинку відправляємо тертий сир і зелень. Перемішуємо і готуємо ще одну хвилину.
  4. Робимо коржі з рисового маси, доповнюємо їх начинкою. Далі формуємо акуратні кульки.
  5. Обвалюємо кульки в яєчної суміші, потім у борошні і панірувальних сухарях.
  6. Занурюємо заготовки у фритюр і смажимо до яскравого рум’янцю.
  7. Аранчини за класичним рецептом готові. Пригощайтеся!

Аранчини з сиром в домашніх умовах

Аранчини з сиром в домашніх умовах – яскраве і апетитне частування для вашого домашнього столу або свята. Поживні рисові кульки нікого не залишать байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати їх на нашу перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Рис – 100 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сухарі панірувальні – 0,5 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Варимо рис у підсоленій воді до готовності. Додаємо до нього вершкове масло і ретельно перемішуємо. Даємо трохи охолонути.

Крок 2. Додаємо до рису половину тертого сиру і розбиваємо куряче яйце. Знову все перемішуємо.

Крок 3. Інший сир ріжемо невеликими кубиками.

Крок 4. З рисового заготовки робимо невеликі коржі, доповнюємо їх сиром.

Крок 5. Формуємо заготовки акуратними кульками.

Крок 6. Занурюємо кульки у збите яйце і обвалюють у панірувальних сухарях. Обсмажуємо заготовки у великій кількості рослинної олії до рум’янцю.

Крок 7. Аранчини з сиром в домашніх умовах готові. Подавайте до столу!

Аранчини з кукурудзяного борошна

Аранчини з кукурудзяного борошна виходять неймовірно смачними, яскравими і поживними. Апетитний продукт можна подавати в якості повноцінного частування для вашого сімейного столу. Для приготування аранчини використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Мука кукурудзяна – 150 гр.
  • Крупа кукурудзяна – для панірування.
  • Молоко – 0,5 л.
  • Сир моцарелла – 150 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Базилік – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 л

Процес приготування:

Крок 1. Кукурудзяне борошно висипаємо в зручну ємність, заливаємо гарячим підсоленим молоком, дуже ретельно перемішуємо дерев’яною лопаткою, щоб не залишилося грудочок.

Крок 2. Далі відварюємо масу в мультиварці на режимі для каш. Готовий продукт ще раз перемішуємо. Маса повинна легко відставати від стінок лотка і не прилипати до лопатки. Додаємо вершкове масло, перчимо і ще раз ретельно перемішуємо. Трохи охолоджуємо.
Крок 3. Моцарелу нарізаємо маленькими кубиками. Базилік промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо.
Крок 4. Аранчини повинні бути завбільшки з волоський горіх. Чайною ложкою набираємо теплу кукурудзяну масу, формуємо коржик, кладемо в центр трохи базиліка і сир, формуємо кульку.

Крок 5. Розігріваємо рослинне масло у фритюрниці або в глибокому сотейнику. Кульки обвалюємо в кукурудзяній крупі, опускаємо в олію і смажимо 2-3 хвилини до появи золотистої скоринки апетитною.

Крок 6. Викладаємо готові кульки на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.

Крок 7. Аранчини з кукурудзяного борошна готові. Подавайте до столу з соусом або овочами!

Аранчини з фаршем

Аранчини з фаршем – це неймовірно смачне і привабливу страву для вашого домашнього або святкового столу. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки. Порадуйте себе і близьких!

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Рис – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир – 50 гр.
  • Куркума – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 250 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для панірування:

  • Яйце – 2 шт.
  • Сухарі панірувальні – 0,5 склянки
  • Масло рослинне – 0,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Рис відварюємо в 800 мл води, додаємо сіль і куркуму. Варимо до повної готовності.

Крок 2. Доповнюємо остиглий рис курячим яйцем і тертим сиром. Ретельно вимішуємо до отримання однорідної кашки.

Крок 3. Викладаємо м’ясний фарш в попередньо розігріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуємо до готовності.

Крок 4. Солимо, перчимо продукт і доповнюємо томатною пастою.

Крок 5. Гарненько перемішуємо і готуємо близько 5-10 хвилин.

Крок 6. Сир ріжемо на великі акуратні кубики.

Крок 7. Мокрими руками формуємо коржик з рисового тесту. По центру кладемо трохи фаршу і кубик сиру.

Крок 8. Формуємо з заготівлі акуратний кульку.

Крок 9. Збовтуємо виделкою курячі яйця і занурюємо в них сформовані кульки.

Крок 10. Далі обвалюємо заготовки в панірувальних сухарях.

Крок 11. Викладаємо їх в сковороду з великою кількістю рослинного масла.

Крок 12. Обсмажуємо до золотавої скоринки з усіх боків. Потім кульки можна викласти на паперову серветку, щоб видалити зайвий жир.

Крок 13. Аранчини з фаршем готові. Пригощайтеся!

Аранчини з моцарелою

Аранчини з моцарелою нікого не залишать байдужим, завдяки своєму цікавому смаку, привабливому зовнішньому вигляду і поживними властивостями. Обов’язково спробуйте приготувати яскраве сицилійське страву за перевіреним покрокового рецептом в домашніх умовах.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Рис круглозернистий – 1 склянка
  • Сир моцарелла – 150 гр.
  • Сухарі панірувальні – 150 гр.
  • Хліб білий – 100 гр.
  • Сир пармезан – 100 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Зелень подрібнена – 5 ст. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Вода – 2 склянки
  • Масло рослинне – 0,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо круглий рис відварюємо до готовності під кришкою близько 15 хвилин.

Крок 2. Подрібнюємо білий хліб в блендері. Додаємо його в рис разом з одним курячим яйцем, зеленню, сіллю, спеціями, вершковим маслом, оливковою і тертим пармезаном.

Крок 3. Ретельно вимішуємо рисове тісто. Робимо з нього коржики і начиняє їх шматочками моцарели. Формуємо акуратні кульки.

Крок 4. Залишилися яйця збиваємо з сіллю. Опускаємо сюди кульки.

Крок 5. Далі заготовки обвалюють у панірувальних сухарях.

Крок 6. Обсмажуємо частування у фритюрі до рум’янцю, після викладаємо на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.

Крок 7. Аранчини з моцарелою готово. Подавайте до столу з соусом до смаку і пригощайтеся!

Аранчини з креветками

Аранчини з креветками – це цікаве і апетитне частування для вашого домашнього столу або свята. Сицилійське страва порадує вас яскравим смаком і поживними властивостями. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Рис круглозерний – 100 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сир твердий – 40 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Куркума – 1 щіпка.
  • Яйце – 1 шт.

Для начинки:

  • Креветки – 200 гр.
  • Гарбуз – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Для смаження:

  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Сухарі панірувальні за смаком.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо до готовності круглозерний рис у підсоленій воді. Додаємо до рису тертий сир, куркуму і вершкове масло.

Крок 2. Розбиваємо сюди куряче яйце. Ретельно вимішуємо вміст до однорідності. Можна перебити блендером.

Крок 3. Відварюємо креветки в киплячій воді близько трьох хвилин і відразу відкидаємо на друшляк.

Крок 4. Остуджуємо креветки, очищаємо їх і дрібно нарізаємо.

Крок 5. Дрібними кубиками ріжемо гарбуз і цибулю. Обсмажуємо на оливковій олії близько 3-4 хвилин на невеликому вогні.

Крок 6. Додаємо сюди томатну пасту і ретельно перемішуємо.

Крок 7. Викладаємо креветки, солимо і перчимо. Готуємо ще пару хвилин і прибираємо з вогню.

Крок 8. З рисового заготовки формуємо акуратні коржі. Доповнюємо їх начинкою з креветками.

Крок 9. Закриваємо начинку, формуємо акуратні кульки. Занурюємо у збите яйце, обвалюють у панірувальних сухарях і смажимо до рум’янцю у великій кількості киплячої олії.

Крок 10. Аранчини з креветками готові. Подавайте до столу і швидше пригощайтеся!