Брускетта – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Брускетта – підсмажений шматочок хліба, на який кладуть різноманітну начинку – від риби і морепродуктів, до томатів та яєць-пашот. Ця середземноморська закуска ідеально підходить для подачі на сніданок або в якості перекусу. Різноманітність можливих начинок дозволяє приготувати саме ту брускетту, яка припаде до смаку кожному.

Класична брускетта з авокадо і лососем

Брускетта з авокадо і лососем – популярна закуска, яка до того ж дуже корисна, оскільки містить амінокислоти та олії, вітаміни і мікроелементи. Замість лосося можна використовувати іншу червону рибу.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Рукола 1 гілка
  • Олія оливкова 1 ч. л.
  • Авокадо 1 шт.
  • Батон 2 скибочки Чіабатти
  • Лосось 2 скибочки (слабосоленої)
  • Сік лимонний 2 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичну брускетту в домашніх умовах? Чіабатту підсушіть на сковороді або грилі без додавання олії.
  2. Авокадо розріжте на дві частини, вийміть м’якоть і розімніть її виделкою до пюреобразного стану.
  3. У масу до авокадо, додайте лимонний сік, трохи оливкової олії і свіжомеленого чорного перцю.
  4. Отриману пасту з авокадо розподілити по скибочкам булки.
  5. Поверх маси укласти скибочки лосося і прикрасити руколою.