Брускетта – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Брускетта – підсмажений шматочок хліба, на який кладуть різноманітну начинку – від риби і морепродуктів, до томатів та яєць-пашот. Ця середземноморська закуска ідеально підходить для подачі на сніданок або в якості перекусу. Різноманітність можливих начинок дозволяє приготувати саме ту брускетту, яка припаде до смаку кожному.

Класична брускетта з авокадо і лососем

Брускетта з авокадо і лососем – популярна закуска, яка до того ж дуже корисна, оскільки містить амінокислоти та олії, вітаміни і мікроелементи. Замість лосося можна використовувати іншу червону рибу.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Рукола 1 гілка
  • Олія оливкова 1 ч. л.
  • Авокадо 1 шт.
  • Батон 2 скибочки Чіабатти
  • Лосось 2 скибочки (слабосоленої)
  • Сік лимонний 2 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичну брускетту в домашніх умовах? Чіабатту підсушіть на сковороді або грилі без додавання олії.
  2. Авокадо розріжте на дві частини, вийміть м’якоть і розімніть її виделкою до пюреобразного стану.
  3. У масу до авокадо, додайте лимонний сік, трохи оливкової олії і свіжомеленого чорного перцю.
  4. Отриману пасту з авокадо розподілити по скибочкам булки.
  5. Поверх маси укласти скибочки лосося і прикрасити руколою.

Брускетта з лососем і вершковим сиром

Поєднання малосоленой червоної риби з вершковим сиром дають неймовірні смакові відчуття, а щоб зробити страву більш цікавим і яскравим, варто використовувати при подачі каперси або поросяти, ягняти оливки.

Час приготування: 10 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 4.

Склад:

  • Багет – 4 скибочки.
  • Сир вершковий (маскарпоне або філадельфія) – за смаком.
  • Лосось слабосоленої – 4 скибочки.
  • Рукола – за смаком.
  • Каперси – за смаком.
  • Оливки зелені – за смаком.

Процес приготування:

1. Скибочки багета можна використовувати в свіжому вигляді або підрум’янити їх на сковороді без масла, щоб утворилась легка хрустка скоринка.

2. Кожен шматочок хліба намазати сиром. Товщину шару сиру варто вибирати за власним смаком: якщо хочеться більш вершкового відтінку в страві, візьміть сиру побільше. Якщо хочеться краще відчувати смак риби – сир коштує намастити тонким шаром.

3. Руколу перебрати і крупно нарізати.

4. На хліб з сиром покласти скибочку риби, зверху розподілити руколу.

5. Присипати брускетту каперсами або дуже дрібно нарізаними зеленими оливками. Подавати негайно!

Простий і швидкий рецепт брускети з в’яленими томатами

В’ялені томати володіють пікантним смаком, а в поєднанні з козячим сиром дають неймовірний смаковий ефект. Таке блюдо дуже підходить для вечірки в середземноморському стилі, пікніка або фуршету.

Час приготування: 10 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 12.

Склад:

  • Масло оливкова Extra Virgin – 8 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • козячий Сир м’який – 75 гр.
  • Помідори в’ялені – 125 гр.
  • Базилік свіжий – 8 листочків.
  • Багет – 12 скибочок.
  • Петрушка рубана – за смаком.

Процес приготування:

1. Скибочки багета змастити оливковою олією з обох сторін і підсушити в духовці при 180 градусах протягом 5 хвилин, щоб хліб став золотистим.

2. З одного боку скибочки багета натерти часником і розподілити по них тонким шаром козячий сир.

3. В’ялені помідори розкласти по брускеттам по дві штуки на один скибочку хліба.

4. Зверху посипати рубаною петрушкою і прикрасити листочками базиліку.

5. Перед подачею збризніть брускетти оливковою олією. Приємного апетиту!

Як приготувати брускетту з помідорами і моцарелою?

Класичне для італійців поєднання помідорів з моцарелою нагадує салат «капрезе», однак подається на хлібі і доповнюється оливками. Така закуска підходить для частування в дружній компанії або на природі.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 4.

Склад:

  • Багет – 4 скибочки.
  • Помідор – 1 шт.
  • Моцарелла – 1 великий кулька.
  • Оливки без кісточок – 10 шт.
  • Базилік свіжий – 2 гілочки.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Паста томатна – 1 ч. л.
  • Соус песто – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Багет нарізається навскоси шматочками середньої товщини, скибочки викладаються на деко і запікаються, збризнуті оливковою олією, протягом 5-7 хвилин.

2. Вершкове масло розімніть і гарненько змішайте з песто.

3. Томати нарізати великим кубиком, зелені оливки дуже дрібно порубаєте. Змішайте шматочки помідорів і оливок з томатною пастою.

4. Сир моцарела наріжте тонкими скибочками.

5. На скибочки хліба нанесіть тонкий шар масла з соусом песто. Поверх масла викладіть кубики помідорів з оливками, скибочка сиру моцарелла і підігрійте в духовці ще 2-3 хвилини, включивши режим гриля. При подачі прикрасьте базиліком.

Закуска з брускети з сьомгою і сирним сиром

Хрусткий шматочок багета зі слабосоленої рибкою і двома видами сиру доповнюється тонко нарізаною зеленою цибулькою – що може бути краще для доповнення до ранкової кави або обіднього перекусу? Яскраво, смачно і сподобається всім домочадцям!

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 8.

Склад:

  • Сир вершковий (Філадельфія) – 100 гр.
  • Сир сирний (Рікота) – 100 гр.
  • домашній Майонез – 1 ст. л.
  • Часник -1 зуб.
  • Цибуля зелена нарізаний – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Багет – 16 скибочок.
  • Сьомга слабосолона – 200 гр.

Процес приготування:

1. Два види сиру змішати в блендері, додати туди ложку майонезу, подрібнений часник, трохи солі, перцю і нарізаний зелений лук. Трохи цибулі залишити для прикраси брускет.

2. Багет нарізати досить тонкими скибочками, скропити олією і готувати в духовці при середньому нагріванні близько 8 хвилин, щоб вони злегка підрум’янилися. Дістати їх і залишити остигати.

3. Кожен шматочок хліба намазати сирною сумішшю.

4. Поверх намазування розкласти скибочки риби.

5. Перед подачею посипте брускетти зеленою цибулею. Насолоджуйтесь!

Брускетта з креветками на святковий стіл

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 8.

Склад:

  • Креветки очищені – 500 гр.
  • Помідори черрі – 250 гр.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Оцет бальзамічний – 1 ст. л.
  • Багет – 1 шт.
  • Сир фета – 100 гр.
  • Базилік – 1 пучок.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. У підсоленій воді варити креветки. Викладіть їх на паперову серветку, щоб позбутися від зайвої рідини.

2. Помідори черрі розділіть на половинки, часник подрібніть і змішайте в одній посуді морепродукти, томати, базилік і часник.

3. Додайте до начинки для брускет оцет і олію, добре перемішайте.

4. На сухій сковороді розігріти скибочки хліба, збризнуті маслом. Можна потримати їх кілька хвилин, щоб вони стали хрусткими і рум’яними.

5. На шматочки багета викладіть креветки з помідорами, сир фета, покришіть поверх начинки і подавайте.

Покроковий рецепт приготування брускети з тунцем

Брускети з сиром, яйцем і шматочками тунця – легкий рецепт для частого використання. Такі продукти нескладно знайти в магазині, а приготувати ароматну брускетту – ще легше.

Час приготування: 10 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 6.

Склад:

  • Тунець консервований – 150 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Яйце варене – 2 шт.
  • Петрушка – 5 гілочок.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Багет – 6 скибочок.

Процес приготування:

1. Багет наріжте скибочками, товщина яких повинна становити 1,5 см і потримайте по хвилині з кожної сторони на сковороді без масла. Натріть хліб 1 зубчиком часнику.

2. Для начинки розімніть тунець виделкою і змішайте з подрібненим другим зубчиком часнику.

3. Яйця і сир натріть на тертці. Якщо хочете більш ніжну консистенцію – на дрібній тертці, якщо за душі більш крупні фракції – на крупній.

4. Змішати всі інгредієнти з зеленню, сметаною, сіллю і перцем.

5. На кожну скибочку розподілити начинку, зверху прикрасити зеленню і посипати свіжомеленим перцем.

Як приготувати брускетту з ростбіфом в домашніх умовах?

Брускетта з ароматним ростбіфом – страва, гідне не тільки сімейного обіднього столу, але і урочистості з безліччю гостей і вишуканими делікатесами. Якщо хочеться здивувати запрошених гостей оригінальною і нескладної в приготуванні закускою, варто спробувати брускетту за цим рецептом.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 6.

Склад:

  • Ростбіф – 800 гр.
  • Чіабатта – 1 шт.
  • Рукола – 100 гр.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Помідор черрі – 12 шт.
  • Масло оливкова – 100 мл
  • Чебрець – за смаком.
  • Розмарин – за смаком.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо посолити, додати перець і скропити олією. Обсмажити ростбіф, щоб з’явилася рум’яна кірочка, з додаванням часнику, чебрецю і розмарину. Після цього поставити м’ясо в духовку ще на 10 хвилин, щоб довести до готовності. Вийняти ростбіф з духовки і дати йому відпочити.

2. Чіабатту нарізати шматочками, збризнути оливковою олією і підсушити на сухій сковороді або грилі.

3. Цибулю нарізати кільцями, трохи посолити і залишити на 5 хвилин.

4. Помідори черрі загорнути у фольгу з чебрецем і розмарином, помістити в духовку на 5-7 хвилин або обпалити з допомогою пальника.

5. М’ясо нарізати дуже тонко, викласти красиво на скибочки чіабатти, зверху помістити цибулю, томати і руколу. Подавати теплими.

Брускетта з яйцем пашот на сніданок

Один з найбільш популярних сніданків – брускетта з яйцем пашот – швидко дозволяє зарядити організм. Для приготування такої закуски використовують цільнозерновий хліб і бекон, а також оливкова олія найвищої якості. Страва готується швидко і легко.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 2.

Склад:

  • цільнозерновий Хліб – 2 скибочки.
  • Помідор – 1 шт.
  • Бекон (скибочки) – 50 гр.
  • Петрушка – 2 гілочки.
  • Олія оливкова першого віджиму – 2,5 ст. ложки
  • Оцет – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Сіль морська – ¼ ч. л.
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

1. Помідор розрізати навпіл, вийняти насіння, викласти на фольгу, збризнути олією, приправити сіллю і перцем і запікати протягом 15 хвилин.

2. У воді з додаванням оцту приготувати яйце пашот: розбити яйце в воронку киплячої води, готувати на маленькому вогні 2-3 хвилини, вийняти готовий продукт шумівкою на паперовий рушник.

3. Скибочки бекону підрум’янити на маслі, викласти на серветку, щоб прибрати зайвий жир.

4. Запечений помідор порубати в пюреобразную масу.

5. На підрум’янений в тостері хліб викласти томатну масу, яйце пашот, розрізавши його, щоб почав витікати жовток. Зверху помістити скибочки підсмаженого бекону і подрібнену петрушку. Приємного апетиту!

Дуже смачна брускетта з крабом і авокадо

Екзотичне поєднання крабового м’яса і авокадо вразить навіть найвимогливіших гурманів і створить настрій для літньої вечірки в карибському або середземноморському стилі. Гостей буде не відірвати від смачної закуски, приготовленої, до речі, за лічені хвилини.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 2.

Склад:

  • Хліб – 2 скибочки.
  • Авокадо – 1 шт.
  • М’ясо краба – за смаком.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сік лимонний – за смаком.
  • Кріп – ¼ пучка.
  • Базилік – для прикраси.

Процес приготування:

1. Хліб злегка збризніть маслом і потримайте в духовці, поки не підрум’яниться, а потім натріть часником з обох сторін.

2. Кріп дрібно порубаєте і викладіть на скибочку хліба.

3. Авокадо розділіть на частини, зніміть шкірку і наріжте дуже тонкими слайсами. Щоб продукт не потемнів, збризніть його соком лимона.

4. Викладіть поверх кропу шматочки авокадо.

5. Крабове м’ясо розберіть на волокна і розподіліть по брускеттам. Прикрасьте блюдо базиліком і подавайте. Приємного апетиту!