Маринована капуста з олією і оцтом швидкого приготування – 6 рецептів з покроковими фото

Соковита і апетитна маринована капуста – популярна закуска для домашнього столу. Холодний десерт можна подавати самостійно або в додаток до інших страв. Готувати овоч легко за перевіреними рецептами. Оцініть 6 швидких кулінарних ідей з покроковими фото і детальним описом процесу.

Маринована капуста з олією і оцтом швидкого приготування в банках

Замаринувати капусту в домашніх умовах можна швидким та простим способом. Використовуйте для цього оцет і рослинне масло. Готовий продукт порадує смаком і зовнішнім виглядом.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Капуста білоголова 1 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Вода-4 склянки
  • Сіль 60 гр.
  • Цукор-пісок 120 гр.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець чорний горошок за смаком
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Оцет 150 мл
  • Олія рослинна 150 мл

Процес приготування:

  1. Як зробити хрустку мариновану капусту з маслом і оцтом швидкого приготування? Білокачанну капусту промиваємо та нарізаємо її тонкою соломкою.
  2. До овочу додаємо пропущений через середню тертку моркву.
  3. Далі кладемо продавлені зубчики часнику. Посипаємо продукти чорним меленим перцем.
  4. Для маринаду кип’ятимо воду з цукром і сіллю. Додаємо сюди спеції, оцет і рослинне масло.
  5. Заливаємо овочі гарячим маринадом і ретельно все перемішуємо.
  6. Щільно викладаємо масу в скляну банку і залишаємо до повного охолодження. А потім зберігаємо в холодильнику.
  7. Соковита маринована капуста швидкого приготування готова. Можна ділити на порції і подавати до столу!

Капуста швидкого приготування з оцтом, олією і морквою

Смачно замаринувати соковиту білокачанну капусту можна з додаванням оцту, олії та моркви. Яскрава закуска доповнить ваш домашній обід або вечерю. Спробуйте простий і швидкий рецепт.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 0,5 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

1. Промиваємо качан капусти і розрізаємо на половинки.

2. Одну частину дрібно нарізаємо ножем.

3. Приєднуємо до капустяної маси терту моркву.

4. У каструлі кип’ятимо воду з сіллю. Сюди додаємо лаврове листя, горошини чорного перцю, рослинне масло і оцет. Заливаємо овочі гарячим маринадом. Розмішуємо і даємо настоятися кілька годин.

5. Через деякий час маринована капуста швидкого приготування готова до подачі. Діліть частування на порції і пригощайте близьких!

Капуста великими шматочками в маринаді з оцтом і олією

Білокачанна капуста, маринована великими шматками, виходить неймовірно соковитою і хрусткою. Таке частування відмінно доповнить м’ясні та рибні страви. Подавайте до сімейного обіду.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 0,5 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Гірчиця зернова – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

1. Капусту промиваємо і поділяємо її на кілька частин для зручності.

2. Далі розрізаємо продукт на великі шматочки.

3. Очищаємо моркву і пропускаємо її через крупну тертку.

4. У каструлі кип’ятимо воду з сіллю, спеціями, олією і оцтом. Заливаємо масу гарячим маринадом, розмішуємо і наполягаємо кілька годин.

5. Після охолодження маринована капуста шматочками готова. Ділите її на порції і подавайте до столу!

Соковита капуста швидкого приготування з олією, оцтом і часником

Ароматну мариновану капусту можна отримати з додаванням часнику. Беріть на замітку домашній рецепт швидкого приготування. Порадуйте близьких смачною холодною закускою.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 шт.
  • Часник – 8 зубчиків.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

1. Промиваємо качан капусти і нарізаємо її тонкої і дрібною соломкою.

2. Очищаємо моркву і пропускаємо її через крупну тертку.

3. Часник витягуємо з лушпиння, після чого зубчики подрібнюємо будь-яким зручним способом.

4. З’єднуємо всі інгредієнти в одному посуді. Ретельно розмішуємо, щоб виділилося трохи соку.

5. Для маринаду кип’ятимо воду з сіллю. Після чого опускаємо в неї горошини чорного перцю, лаврове листя, вливаємо олію і оцет. Заливаємо рідиною овочі і залишаємо до повного охолодження.

6. Після того, як маринована капуста з часником охолоне, розмішайте її і подавайте до столу.

Маринована капуста гарячим розсолом з оцтом і олією

Замаринувати капусту гарячим способом легко з додаванням оцту і рослинного масла. Порадуйте себе і близьких яскравим частуванням, яке різноманітить ваш стіл і доповнить багато страви.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Капуста білоголова 3 кг
  • Морква – 300 гр.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Оцет – 2 ст. л.
  • Вода – 4 склянки

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Овочі промиваємо і очищаємо.

2. Капусту ділимо на частини для зручності, а далі нарізаємо її тонкою соломкою.

3. Морква пропускаємо через середню або велику тертку.

4. Відміряємо потрібну кількість солі.

5. Заливаємо продукт крутим окропом і розмішуємо до повного розчинення. Сюди ж вливаємо оцет і рослинне масло.

6. Щільно укладаємо овочеву масу у відповідну тару. Заливаємо гарячим розсолом і залишаємо на кілька годин до повного охолодження.

7. Апетитна маринована капуста готова. Розмішуйте частування і подавайте до столу!

Хрустка капуста швидкого приготування з оцтом, олією і буряком

Соковита холодна закуска для вашого столу – маринована капуста з буряком швидкого приготування. Продукт виходить поживним і яскравим смаком. Можна подавати до обіду або вечері.

Час приготування: 3 години 40 хвилин

Час приготування: 3 години

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Буряк – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 4 склянки
  • Сіль – 60 гр.
  • Цукор – 60 гр.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Гвоздика – за смаком.
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Оцет – 200 мл
  • Масло рослинне – 120 мл

Процес приготування:

1. Ретельно промиваємо качан капусти. Прибираємо з нього верхні листки, а після розрізаємо продукт на кілька невеликих частин.

2. Підготуємо потрібну кількість води, сіль, цукор, масло і оцет для маринаду.

3. Кип’ятимо воду і розчиняємо у ній цукор з сіллю. Сюди ж вливаємо олію і оцет, додаємо інші спеції. Варимо продукт пару хвилин і знімаємо з плити.

4. Далі очищаємо від шкірки моркву і буряк. Овочі натираємо на крупній тертці.

5. Капусту щільно укладаємо в глибоку миску.

6. Засипаємо продукт сумішшю з буряка і моркви.

7. Заливаємо вміст посуду гарячим маринадом.

8. Ставимо заготовку під гніт на 3 години.

9. Через деякий час готовий продукт розмішуємо, охолоджуємо і подаємо до столу!