Соковита і апетитна маринована капуста – популярна закуска для домашнього столу. Холодний десерт можна подавати самостійно або в додаток до інших страв. Готувати овоч легко за перевіреними рецептами. Оцініть 6 швидких кулінарних ідей з покроковими фото і детальним описом процесу.
Маринована капуста з олією і оцтом швидкого приготування в банках
Замаринувати капусту в домашніх умовах можна швидким та простим способом. Використовуйте для цього оцет і рослинне масло. Готовий продукт порадує смаком і зовнішнім виглядом.
Інгредієнти на
10 порц.
- Капуста білоголова 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Часник 4 зуб.
- Вода-4 склянки
- Сіль 60 гр.
- Цукор-пісок 120 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
- Перець чорний горошок за смаком
- Лавровий лист 3 шт.
- Оцет 150 мл
- Олія рослинна 150 мл
Процес приготування:
- Як зробити хрустку мариновану капусту з маслом і оцтом швидкого приготування? Білокачанну капусту промиваємо та нарізаємо її тонкою соломкою.
- До овочу додаємо пропущений через середню тертку моркву.
- Далі кладемо продавлені зубчики часнику. Посипаємо продукти чорним меленим перцем.
- Для маринаду кип’ятимо воду з цукром і сіллю. Додаємо сюди спеції, оцет і рослинне масло.
- Заливаємо овочі гарячим маринадом і ретельно все перемішуємо.
- Щільно викладаємо масу в скляну банку і залишаємо до повного охолодження. А потім зберігаємо в холодильнику.
- Соковита маринована капуста швидкого приготування готова. Можна ділити на порції і подавати до столу!
Капуста швидкого приготування з оцтом, олією і морквою
Смачно замаринувати соковиту білокачанну капусту можна з додаванням оцту, олії та моркви. Яскрава закуска доповнить ваш домашній обід або вечерю. Спробуйте простий і швидкий рецепт.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 2 години
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 0,5 шт.
- Морква – 2 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Перець чорний горошок – за смаком.
- лавровий Лист – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Оцет – 1 ст. л.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
1. Промиваємо качан капусти і розрізаємо на половинки.
2. Одну частину дрібно нарізаємо ножем.
3. Приєднуємо до капустяної маси терту моркву.
4. У каструлі кип’ятимо воду з сіллю. Сюди додаємо лаврове листя, горошини чорного перцю, рослинне масло і оцет. Заливаємо овочі гарячим маринадом. Розмішуємо і даємо настоятися кілька годин.
5. Через деякий час маринована капуста швидкого приготування готова до подачі. Діліть частування на порції і пригощайте близьких!
Капуста великими шматочками в маринаді з оцтом і олією
Білокачанна капуста, маринована великими шматками, виходить неймовірно соковитою і хрусткою. Таке частування відмінно доповнить м’ясні та рибні страви. Подавайте до сімейного обіду.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 2 години
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 0,5 шт.
- Морква – 2 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Перець чорний горошок – за смаком.
- лавровий Лист – за смаком.
- Гірчиця зернова – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Оцет – 1 ст. л.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
1. Капусту промиваємо і поділяємо її на кілька частин для зручності.
2. Далі розрізаємо продукт на великі шматочки.
3. Очищаємо моркву і пропускаємо її через крупну тертку.
4. У каструлі кип’ятимо воду з сіллю, спеціями, олією і оцтом. Заливаємо масу гарячим маринадом, розмішуємо і наполягаємо кілька годин.
5. Після охолодження маринована капуста шматочками готова. Ділите її на порції і подавайте до столу!
Соковита капуста швидкого приготування з олією, оцтом і часником
Ароматну мариновану капусту можна отримати з додаванням часнику. Беріть на замітку домашній рецепт швидкого приготування. Порадуйте близьких смачною холодною закускою.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 2 години
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1 шт.
- Часник – 8 зубчиків.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Перець чорний горошок – за смаком.
- лавровий Лист – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Оцет – 1 ст. л.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
1. Промиваємо качан капусти і нарізаємо її тонкої і дрібною соломкою.
2. Очищаємо моркву і пропускаємо її через крупну тертку.
3. Часник витягуємо з лушпиння, після чого зубчики подрібнюємо будь-яким зручним способом.
4. З’єднуємо всі інгредієнти в одному посуді. Ретельно розмішуємо, щоб виділилося трохи соку.
5. Для маринаду кип’ятимо воду з сіллю. Після чого опускаємо в неї горошини чорного перцю, лаврове листя, вливаємо олію і оцет. Заливаємо рідиною овочі і залишаємо до повного охолодження.
6. Після того, як маринована капуста з часником охолоне, розмішайте її і подавайте до столу.
Маринована капуста гарячим розсолом з оцтом і олією
Замаринувати капусту гарячим способом легко з додаванням оцту і рослинного масла. Порадуйте себе і близьких яскравим частуванням, яке різноманітить ваш стіл і доповнить багато страви.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 2 години
Порцій – 10
Інгредієнти:
- Капуста білоголова 3 кг
- Морква – 300 гр.
- Сіль – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Оцет – 2 ст. л.
- Вода – 4 склянки
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти. Овочі промиваємо і очищаємо.
2. Капусту ділимо на частини для зручності, а далі нарізаємо її тонкою соломкою.
3. Морква пропускаємо через середню або велику тертку.
4. Відміряємо потрібну кількість солі.
5. Заливаємо продукт крутим окропом і розмішуємо до повного розчинення. Сюди ж вливаємо оцет і рослинне масло.
6. Щільно укладаємо овочеву масу у відповідну тару. Заливаємо гарячим розсолом і залишаємо на кілька годин до повного охолодження.
7. Апетитна маринована капуста готова. Розмішуйте частування і подавайте до столу!
Хрустка капуста швидкого приготування з оцтом, олією і буряком
Соковита холодна закуска для вашого столу – маринована капуста з буряком швидкого приготування. Продукт виходить поживним і яскравим смаком. Можна подавати до обіду або вечері.
Час приготування: 3 години 40 хвилин
Час приготування: 3 години
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Буряк – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 4 склянки
- Сіль – 60 гр.
- Цукор – 60 гр.
- Перець чорний горошок – за смаком.
- Гвоздика – за смаком.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Оцет – 200 мл
- Масло рослинне – 120 мл
Процес приготування:
1. Ретельно промиваємо качан капусти. Прибираємо з нього верхні листки, а після розрізаємо продукт на кілька невеликих частин.
2. Підготуємо потрібну кількість води, сіль, цукор, масло і оцет для маринаду.
3. Кип’ятимо воду і розчиняємо у ній цукор з сіллю. Сюди ж вливаємо олію і оцет, додаємо інші спеції. Варимо продукт пару хвилин і знімаємо з плити.
4. Далі очищаємо від шкірки моркву і буряк. Овочі натираємо на крупній тертці.
5. Капусту щільно укладаємо в глибоку миску.
6. Засипаємо продукт сумішшю з буряка і моркви.
7. Заливаємо вміст посуду гарячим маринадом.
8. Ставимо заготовку під гніт на 3 години.
9. Через деякий час готовий продукт розмішуємо, охолоджуємо і подаємо до столу!