Бутерброди зі шпротами корисні, однак не варто ними зловживати. Шпроти все ж копчений продукт, який, як відомо, містить канцерогени. Користь страви полягає в тому, що в рибі містяться вітаміни, які не дають утворюватися тромбам.
Бутерброди зі шпротами і свіжим огірком на батоні
Багатьом знайома закуска у вигляді бутербродів зі шпротами. Вони настільки легкі, ніжні і смачні, що буквально тануть у роті. Бутерброди здатні стати прикрасою святкового столу і мають багато варіантів приготування.
Інгредієнти на
4 порц.
- Батон 4 скибочки
- Шпроти ½ банки
- Огірок 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Петрушка 1 пучок
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Майонез столовий молочний 8 ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати прості бутерброди зі шпротами? Відрізаємо від 4 скибочки булки. Потім розігріваємо сковороду з рослинним маслом на плиті пару хвилин і викладаємо в неї батон. Обсмажуємо скибочки з двох сторін (кожну сторону протягом трьох хвилин).
- Зубчики часнику позбавляємо від лушпиння і розрізаємо вздовж. Натираємо половинками часнику скибочки батона, щоб бутерброди вийшли більш ароматними та смачними.
- Тепер кожен скибочку необхідно намазати майонезом. Краще всього приготувати соус в домашніх умовах, проте якщо бутерброди потрібні терміново, використовуйте магазинний майонез.
- Відкриваємо банку і викладаємо шпроти поверх майонезу в необхідній кількості.
- Промиваємо свіжий огірок. Відрізаємо обидва його кінця і нарізаємо овоч скибочками невеликої товщини. На кожен бутерброд укладаємо по 2 огіркових скибочки.
- Промиваємо маленький пучок петрушки, стряхиваем зайву вологу і відщипуємо невеликі гілочки, якими прикрашаємо бутерброди.
Приємного апетиту!
Бутерброди зі шпротами і солоним огірком на чорному хлібі
Радимо вам завжди мати в запасі кілька баночок зі шпротами в олії, щоб поласувати дуже смачними і легкими бутербродами з солоним огірком і чорним хлібом.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 30 хв.
Кількість порцій – 3.
Склад:
- Шпроти в маслі – 50 гр.
- Хліб чорний – 4-5 скибочок.
- Майонез – 1,5 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- Огірок солоний – 40-50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Нарізаємо чорний хліб скибочками. Із зазначених продуктів вийде три бутерброда. Скибочки чорного хліба треба тушкувати в духовці, тому її потрібно заздалегідь розігріти при температурі 180 градусів. Викладаємо скибочки на деко, який поміщаємо всередину духовки. Підсушуємо хліб близько 5-7 хвилин до утворення хрусткої скоринки.
2. Яйце викладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Ставимо ємність на плиту і доводимо рідину до кипіння. Проварюємо яйце після закипання близько 7-8 хвилин. Зливаємо гарячу воду в раковину, заливаємо яйце холодною водою, щоб воно охолонуло. Потім яйце потрібно буде позбавити від шкаралупи і натерти на дрібній тертці.
3. Виймаємо з банки солоний огірок. Відрізаємо кілька скибочок. На один бутерброд нам знадобиться близько 2-3 скибочок.
4. Зубчик часнику позбавляємо від лушпиння і дрібно нарізаємо або подрібнюємо за допомогою землянки У невеликій тарілці змішуємо необхідну кількість майонезу і видавлений або нарізаний часник.
5. Тепер намазуємо кожен скибочку хліба сумішшю часнику і майонезу. Посипаємо намазки тертими яйцями. Зверху викладаємо скибочки огірків і шпроти. Споліскуємо невелика кількість зелені і дрібно рубаємо. Посипаємо нею бутерброди.
Приємного апетиту!
Бутерброди зі шпротами на святковий стіл
Для святкового столу бутерброди зі шпротами можна приготувати неабияким способом. Наприклад, сформувати прикраси з самих інгредієнтів. У такому разі бутерброди будуть виглядати незвично і красиво.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 50 хв.
Кількість порцій – 15-20.
Склад:
- Хліб чорний – 1 шт.
- Шпроти в маслі – 1 банку.
- Яйця – 2 шт.
- Майонез – 200 гр.
- Огірок – 1 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Кріп – 1-2 гілки.
Процес приготування:
1. Для приготування бутербродів можна використовувати вже заздалегідь нарізаний хліб. Якщо ціла хлібина, нарізаємо її скибочками. Потім кожен шматочок потрібно знову розрізати впоперек.
2. Щоб з’явилася хрустка скоринка, скибочки необхідно обсмажити. Наливаємо рослинне масло в сковороду і підігріваємо на плиті близько двох хвилин. Потім викладаємо на дно ємності скибочки хліба і обсмажуємо з обох сторін близько трьох хвилин.
3. Обидва яйця викладаємо в каструлю і заливаємо водою. Засікаємо від моменту початку закипання рідини 7 хвилин і проварюємо яйця протягом цього часу. Потім окріп потрібно злити і залити яйця холодною водою. Після охолодження знімаємо з шкаралупу яєць і натираємо їх на дрібній тертці.
4. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння. Тепер їх потрібно подрібнити – нарізати ножем або видавити через землянку. Додаємо подрібнений часник в терті яйця і перемішуємо інгредієнти. Поливаємо масу майонезом і знову перемішуємо.
5. Промиваємо свіжий огірок. Відрізаємо місце кріплення плодоніжки і формуємо тонкі скибочки з допомогою ножа.
6. Розподіляємо намазки по всій поверхні скибочок хліба. Укладаємо шпроти поверх суміші з соусу і тертих яєць. Огіркові слайсы скручуємо і кладемо поруч зі шпротами або поверх них. Прикрашаємо бутерброди вимитої зеленню.
Приємного апетиту!
Бутербродами зі шпротами, огірком і часником і майонезом
Якщо страву необхідно приготувати заздалегідь, скибочки хліба або батона краще обсмажити на сковороді або потомити в духовій шафі, щоб утворилася хрустка скоринка і бутерброди не розм’якли.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 10.
Склад:
- Батон – 1 шт.
- Шпроти в маслі – 1 банку.
- Огірок – 1 шт.
- Майонез – 200 гр.
- Петрушка – 1 пучок.
- Масло рослинне – 1-2 ст. л
- Часник – 1 зуб.
Процес приготування:
1. Спочатку батон потрібно розрізати на скибочки, які не повинні бути занадто тонкими або товстими. Перед обсмаженням потрібно вилити в сковороду олію і трохи підігріти. Визначаємо готовність скибочок батона по утворилася рум’яної скоринки. Зубчиком очищеного від лушпиння часнику натираємо батон.
2. Промиваємо свіжий огірок у воді з-під крана. Відрізаємо місце, де кріпилася плодоніжка, і подрібнюємо огірок на досить тонкі слайсы.
3. Поливаємо обсмажені скибочки майонезом і розподіляємо його по всій поверхні за допомогою ложки. Поверх соусу викладаємо 2-3 скибочки огірка.
4. Відкорковуємо банку з рибою. Щоб на бутербродах не було зайвого масла, спочатку викладаємо шпроти на паперові рушники, яке вбере його. Потім шпроти слід викласти поверх огірків.
5. Вимиваємо 1-2 гілочки петрушки або кропу. Потім опускаємо їх паперовим рушником і розбираємо на дрібніші гілочки. Прикрашаємо бутерброди свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Прості бутерброди зі шпротами, яйцем і огірком
З того кількості інгредієнтів, що є у списку, вийде близько 15-20 бутербродів. Вони стануть вінцем святкового столу і підійдуть для щоденного вживання. Процес приготування не займе багато часу.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій – 15-20.
Склад:
- Батон – 1 шт.
- Шпроти в маслі – 1 банку.
- Яйця – 2 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Печериці мариновані – 1 банка.
- Часник – 2 зуб.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
1. Для приготування бутербродів краще всього підійде багет. Також можна використовувати нарізаний батон. Якщо у вас немає доступу ні до одного, ні до другого варіанту, розріжте батон на скибочки. Потім скибочки потрібно розрізати навпіл.
2. Включаємо духовку на розігрів. Паралельно викладаємо шматочки батона на деко. Ставимо деко всередину духовки і підрум’янюємо скибочки з обох сторін.
3. Зубчики часнику перед тим, як подрібнити, потрібно позбавити від лушпиння. В окрему ємність викладаємо майонез, а потім у соус видавлюємо часник. Перемішуємо масу і намазуємо її на кожну скибочку батона.
4. Тепер відкриваємо банку зі шпротами. Зливаємо з неї масло і викладаємо шматочки риби на бутерброди.
5. Тепер нам потрібно промити і нарізати огірок тонкими скибочками. Шкірку з огірка знімати немає необхідності. Викладаємо слайсы поруч зі шпротами.
6. Заздалегідь слід відварити і остудити яйця. Позбавляємо їх від шкаралупи і нарізаємо кружечками. Викладаємо поверх огірків. Потім відкриваємо банку з печерицями і нарізаємо їх часточками. Викладаємо гриби на бутерброди.
Приємного апетиту!
Як приготувати бутерброди зі шпротами і плавленим сиром?
Головна відмінність даного рецепту від класичного полягає в тому, що замість соусу з майонезу використовується плавлений сир. Ароматною паста виходить завдяки вмісту кропу і часнику.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 6.
Склад:
- Хліб житній – 6 скибочок.
- Кріп – 1/3 пучка.
- Часник – 1 зуб.
- Сир плавлений – 90 гр.
- Огірок – 1 шт.
- Шпроти в маслі – 12 шт.
Процес приготування:
1. Відрізаємо від буханця житнього хліба необхідну кількість скибочок (6 штук). Тепер ставимо сковороду без масла на плиту і після її розігріву обсмажуємо шматочки хліба з кожної сторони 4 хвилини. В результаті має утворитися хрустка скоринка.
2. Третю частину пучка кропу потрібно спочатку промити і промокнути паперовим рушником. Потім необхідно залишити трохи зелені для прикраси бутербродів. Більшу частину – подрібнити.
3. Перед тим, як зубчик часнику подрібнити, його потрібно позбавити від лушпиння. Нарізаємо часник і викладаємо в блендер. Туди ж висипаємо нарізаний кріп і переміщаємо плавлений сир. Перетираємо інгредієнти до однорідності.
4. Свіжий огірок спочатку вимиваємо проточною водою. Потім нарізаємо його тонкими скибочками.
5. Тепер «збираємо» бутерброди. Змащуємо хліб соусом, зверху укладаємо шпроти і огіркові скибочки. Прикрашаємо кожен бутерброд кропом.
Приємного апетиту!
Гарячі бутерброди зі шпротами в духовці
Основою для бутербродів служить батон. Головне, щоб він був повітряним і ніжним. Краще всього вибирати шпроти перевірених виробників, а помідори – пружні і щільні.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 10.
Склад:
- Батон – 150 гр.
- Шпроти в маслі – 1 банку.
- Помідори – 3 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сир – 50 гр.
- Часник – 1 зуб.
Процес приготування:
1. Займемося приготуванням соусу. У невелику миску викладаємо 2 столові ложки майонезу. Слідом відправляємо заздалегідь очищений і подрібнений зубчик часнику. Перемішуємо соус.
2. Тепер нам знадобиться три невеликих помідора. Спочатку їх потрібно промити і обтерти, а потім нарізати круглими скибочками невеликої товщини. На кожен шматочок батона поміщається 2 скибочки.
3. Нарізаємо батон. Кожен шар змащуємо соусом, розподіляємо його ложкою по поверхні. Поверх соусу викладаємо помідори.
4. Відкриваємо банку зі шпротами. Масло потрібно злити, а шпроти викласти поверх помідорів. На кожен бутерброд необхідно викласти 3 рибки.
5. Натираємо шматочок сиру на дрібній тертці. Посипаємо бутерброди. Поки будемо викладати заготовки на деко з фольгою, необхідно розігріти духову шафу. Ставимо всередину духовки деко з бутербродами. Тушкуємо їх 15 хвилин при температурі 190 градусів.
Приємного апетиту!
Простий і швидкий рецепт бутербродами зі шпротами і помідорами
Існує багато варіантів приготування цієї страви. Для основи використовують нарізаний батон або хліб у свіжому вигляді, обсмажені на сковороді або запечений у духовці до рум’яної скоринки. Овочі для заготовок потрібно вибирати тільки найсвіжіші.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій – 10.
Склад:
- Батон – 10 скибочок.
- Майонез – за смаком.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Шпроти в маслі – 1 банку.
- Масло рослинне – за смаком.
- Часник – 4 зуб.
- Петрушка – 1 пучок.
Процес приготування:
1. Нарізаємо батон скибочками. Для приготування бутербродів нам знадобиться 10 шматочків середньої товщини. У сковороду необхідно вилити трохи рослинного масла, а потім поставити ємність на плиту для того, щоб розігріти. Через хвилину починаємо обсмажувати скибочки батона з обох боків до утворення золотистого кольору.
2. В невелику глибоку тарілку викладаємо майонез. Тепер в соус потрібно додати подрібнений часник, який попередньо очищаємо від лушпиння і видавлюємо з допомогою землянки Перемішуємо інгредієнти.
3. Вимиваємо свіжі овочі – помідори і огірки. Обтираем їх насухо рушником і нарізаємо тонкими скибочками. Шкірку з овочів не зрізаємо.
4. Готові обсмажені скибочки намазуємо соусом. Укладаємо наступний шар – з пари огіркових слайсів. Поверх огірків викладаємо помідори.
5. Залишилося викласти на бутерброди шпроти. Відкриваємо банку і виливаємо масло. Наколюємо шпроти на вилку і укладаємо на шар помідорів. Промиваємо пучок зелені і струшуємо його, позбавляючись від зайвої рідини. Прикрашаємо петрушкою бутерброди.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування бутербродів зі шпротами на смаженому хлібі
Блюдо виходить дуже смачним, тому не дивуйтеся, якщо тарілка швидко спорожніє. Закуска виходить досить калорійною і ситної. Свіжу нотку бутербродів, надають скибочки огірків, які входять до складу інгредієнтів.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 6.
Склад:
- Хліб чорний – 3 скибочки.
- Шпроти в маслі – 6 шт.
- Майонез – 1 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Огірок свіжий – ½ шт.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Відрізаємо від буханця чорного хліба необхідну кількість скибочок (нам знадобиться 3 штуки). Потім кожен скибочку слід розрізати навпіл, щоб заготовки вийшли такими, як на фото. Тепер скибочки слід обсмажити на сковороді з маслом з двох сторін: попередньо ємність потрібно розігріти.
2. Натираємо зубчиком часнику всі обсмажені скибочки. Перед тим, як це зробити, часник потрібно очистити від лушпиння. Потім розподіляємо по одній із сторін кожного скибочки майонез.
3. Тепер черга огірка. Його слід спочатку ретельно вимити проточною водою, а потім насухо витерти. Огірок нарізаємо скибочками довгастої форми і укладаємо на майонез.
4. Відкриваємо банку з одним з головних інгредієнтів страви – шпротами. Зливаємо масло. Щоб було зручніше викладати шпроти на бутерброди, наколюємо їх на виделку, акуратно переносимо і кладемо поверх огірків.
5. Промиваємо необхідну кількість зелені. Після того, як вона підсохне, прикрашаємо невеликими її гілочками бутерброди.
Приємного апетиту!
Швидкі бутерброди зі шпротами і сирним сиром
Даний рецепт трохи відрізняється від традиційного, так як замість майонезу ми будемо використовувати сирний сир: або з зеленню, або звичайний класичний.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- Батон – 4 скибочки.
- Шпроти в маслі – 1 банку.
- Сир сирний – 120 гр.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Кріп – 1-2 гілки.
Процес приготування:
1. Для бутербродів нам знадобиться м’який і свіжий батон, від якого необхідно відрізати 4 скибочки максимально однакового розміру. По товщині скибочки не повинні бути занадто товстими або тонкими.
2. Вибираємо сирний сир. Можна використовувати намазки з зеленню або без неї – залежить від ваших смакових уподобань. Відкриваємо баночку і намазуємо кожен скибочку батона з допомогою ножа.
3. Тепер потрібно промити один свіжий огірок і обтерти насухо чистим рушником. Відрізаємо необхідну кількість овочу для бутербродів і видаляємо шкірку. Огірок нарізаємо тонкими скибочками, які викладаємо поверх сирного сиру.
4. Тепер відкорковуємо банку зі шпротами. Зливаємо масло, в якому знаходилися рибки. Викладаємо шпроти на скибочки огірків.
5. Промиваємо пару гілочок кропу проточною водою і струшуємо їх, щоб позбутися від зайвої вологи. Прикрашаємо бутерброди зеленню.
Приємного апетиту!