Сир із сиру у домашніх умовах – 8 рецептів з покроковими фото

Сир з сиру в домашніх умовах — це простий, смачний і дуже корисний продукт. Готується сир з хорошого сиру швидше, ніж з молока, так як основний інгредієнт сиру вже готовий. Процес приготування сиру простий: сир з додаванням кисломолочних продуктів нагрівається, відділяється від сироватки і потім плавиться.

Як зробити сирний сир з сиру в домашніх умовах?

Варіантом смачного домашнього сиру буде сирний сир з сиру, але тільки з натурального, а не сирного продукту. По консистенції, сир з сиру відрізняється від приготованого сиру з молока, і більше схожий на плавлений сирок, тому його можна використовувати для запікання. За смаком, в гарячий сир можна додавати зелень, часник, спеції, гриби і горіхи. Плавим сир в молоці, щоб підкреслити його вершковий аромат, але можна і у воді для зменшення калорій.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Сир-1 кг
  • Молоко коров’яче 1 л
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Сода харчова 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як зробити сир з сиру в домашніх умовах? Відразу підготуйте всі продукти для приготування сиру у вказаній в рецепті кількості. Продукти беріть свіжі і хорошої якості.
  2. В каструлю з товстим дном перекладіть сир і налийте до нього 1 літр молока або води. Потім поставте її на середній вогонь і нагрівайте сирну масу при постійному помішуванні лопаткою.
  3. Коли молоко почне кипіти, зробіть вогонь мінімальним і варіть масу протягом декількох хвилин і до повного поділу її на сироватку і сирні пластівці. Друшляк або сито застеліть шматочком марлі і відкиньте на нього зварену сирну масу.
  4. В окремій піалі перемішайте вилкою два курячих яйця з сіллю і харчовою содою.
  5. Відціджену сирну масу перекладіть в іншу каструлю і поставте її на водяну баню (у велику каструлю з гарячою водою). Розтопіть в сирній масі вершкове масло і потім тонким струменем перелийте до неї яєчну суміш і активно перемішайте. Варіть сир на водяній бані протягом 5 хвилин при постійному помішуванні, щоб не було великих грудок сиру.
  6. Потім гарячий сир перекладіть в будь-який посуд, застеливши її харчовою плівкою і змастивши маслом. Сирний сир з сиру готовий. Його на 1,5 години поставте в холодильник, потім можете подати до столу.

Приємного апетиту і вдалих страв!

Простий і смачний рецепт плавленого сиру з сиру

З сиру можна вдома, досить швидко приготувати плавлений сир, який відрізняє тягуча гладка; консистенція і насичений смак. Щоб сир розплавився, потрібні спеціальні солі — плавители, і в домашніх умовах їх замінює харчова сода. Але для отримання ефекту плавлення соді потрібна молочна кислота, тому сир повинен бути достатньо кислим, інакше не розплавиться. Такий сир краще готувати на основі домашнього сиру з кисломолочних продуктів.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 5.

Склад:

  • Сир домашній – 0.5 кг
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Для приготування плавленого сиру з сиру потрібна парова лазня, так як плавлення відбувається при температурі 75-95°С і на відкритому вогні це зробити неможливо. Візьміть велику каструлю і, заповнивши її водою наполовину, доведіть воду до кипіння.

2. В металеву миску або іншу невелику каструлю перекладіть сир. Масло, що витримували при кімнатній температурі, наріжте шматочками і перекладіть до сиру.

3. Потім до нього розбийте одне куряче яйце, насипте чайну ложку харчової соди і додайте сіль за смаком. Сода, вступивши в реакцію з молочною кислотою, буде у нас плавителем сиру.

4. Для прискорення процесу плавлення сиру, ці інгредієнти перемішайте блендером або міксером до однорідного стану.

5. Потім цю посуд з сирною масою поставте на парову лазню, щоб вона не стикалася з киплячою водою, а знаходилася над гарячою парою. При активному перемішуванні цієї маси лопаткою, варіть її до тягучого стану. У цей момент можна додати до сиру будь-які наповнювачі по своєму смаку.

6. Коли вся сирна маса придбає потрібну тягучу текстуру, зніміть її з лазні і перекладіть в будь-яку форму.

7. Приготований плавлений сир з сиру остудіть при кімнатній температурі і потім поставте в холодильник, де він може зберігатися протягом 10 днів.

8. Такий сир можна додавати в соуси, супи, до пасти або просто намазати на хліб.

Успіхів у сыроделии!

Сир з козячого сиру в домашніх умовах

До сирів на основі козячого молока багато в даний час відносяться досить скептично, апелюючи неприємним присмаком і різким ароматом, але, тим не менш, є багато рецептів його приготування. Козячий сир організм засвоює повністю, і цей продукт гіпоалергенний, що важливо для дитячого і дієтичного харчування. За цим рецептом готуємо з козячого сиру сир.

Час готування: 8 годин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 4 (200 гр.).

Склад:

  • козячий Сир – 0.5 кг
  • Молоко козине – 0.5 л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – ½ ч. л.
  • Сіль – ½ ч. л.

Процес приготування:

1. У каструлю з товстим дном або антипригарним покриттям помістіть козячий сир і залийте молоком. Потім поставте каструлю на середній вогонь і при постійному помішуванні, варіть сирну масу до повного поділу її на сироватку і сирні пластівці.

2. В окрему чашу розбийте яйце, насипте до нього по пів чайної ложки соди і солі і добре збийте вінчиком. Сода буде плавильної сіллю, після реакції її з молочною кислотою козячого сиру.

3. Готову сирну масу, потім відкиньте на друшляк, застелене марлею, і ретельно її процідіть. Потім отриману масу перекладіть в ту ж каструлю. Додайте шматочок вершкового масла і поставте на невеликий вогонь.

4. Тонким струменем перелийте до сиру збите яйце і відразу перемішайте.

5. Варіть сир при постійному і активному помішуванні протягом 20 хвилин, поки він не придбає гладку тягучу текстуру.

6. Гарячий сир щільно укладіть в змащену маслом контейнер і на 7-8 годин поставте в холодильник.

7. Сир з козячого сиру готовий. Можете подавати його до столу з шматочком свіжого хліба.

Приємного апетиту!

Домашній адигейський сир з сиру

Адигейський сир з сиру нескладно приготувати своїми руками. Він виходить більш ніжним і готового продукту виходить більше, ніж з одного молока. Такий сир схожий на бринзу, моцарелу і фету, тільки готується при високій температурі (вариться). Щоб адигейський сир вийшов смачним і корисним, треба вибрати якісні продукти і правильно виконати технологію приготування.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 1 год.

Порції: 1 кг.

Склад:

  • Сир 9-18% – 1 кг
  • Молоко 3,5% – 1 л
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сіль – 1.5 ч. л.

Процес приготування:

1. Для варіння адигейського сиру візьміть каструлю з товстим дном, щоб молоко не підгоріло і не зіпсувало смак. Закип’ятіть в ній літр свіжого молока і покладіть до нього сир.

2. Варіть сир в молоці при періодичному помішуванні протягом 25-30 хвилин від початку кипіння і на середньому вогні.

3. Потім по закінчення цього часу, сирну масу, потім відкиньте на друшляк або сито, застелене, складеної в 2-3 шару марлею. Через деякий час вся сироватка стече.

4. Потім отриману сирну масу перекладіть в ту ж каструлю. До неї покладіть шматочок вершкового масла, розбийте три курячих яйця і насипте сіль і соду. Сода додається тільки, щоб сир вийшов пористим і на смак його не позначається.

5. Сирну масу з цими інгредієнтами добре перемішайте і помістіть каструлю на середній вогонь. Варіть сир при безперервному помішуванні протягом 10 хвилин.

6. Ємність для готового сиру змастіть вершковим маслом. Потім у неї перекладіть зварений сир, і його поверхня розрівняйте ложкою. Адигейський сир з сиру готовий. Його на 2 години помістіть в холодильник, де він добре зберігається до 10 днів.

7. Приготовлений сир через 2 години переверніть з ємності на тарілку і можете подавати до столу.

Приємного апетиту та успіхів у сыроделии!

Ніжний вершковий сир із сиру у домашніх умовах

Домашній вершковий сир із сиру готується просто і має багато переваг порівняно з сиром з магазину, так як продукти беруться тільки якісні та свіжі, і до сиру не додається всяка хімія. Приклавши трохи кулінарного натхнення, ви порадуєте свою сім’ю справжнім делікатесом. Якщо візьмете для сиру молочні інгредієнти низької жирності – вийде дієтичної продукт.

Час готування: 1 день.

Час приготування: 1 год.

Порції: 1 кг.

Склад:

  • Сир домашній – 1 кг
  • Молоко 3,5% – 1 л
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сода – ¾ ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. У каструлю з товстим дном або тефлоновим покриттям налийте молоко і нагрівайте його майже до кипіння. Потім перекладіть в молоко сир і варіть на середньому вогні протягом 10 хвилин, періодично помішуючи масу ложкою. Сир за цей час повинен розплавитися і стати трохи тягучим.

2. Потім цю гарячу сирну масу, потім відкиньте на друшляк, застелений складеною в кілька шарів марлею. За 5 хвилин сироватка стече, але можете масу трохи придавити рукою. Сироватку можна використовувати для домашньої випічки.

3. Потім отриманий згусток сиру перекладіть в ту ж каструлю і додайте інші інгредієнти, яйця, вершкове масло, соду і сіль. Ложкою, а краще рукою все добре перемішайте до однорідного стану.

4. Тепер отриману масу потрібно розплавити. Можна це робити на водяній бані, але потрібно в 2 рази більше часу, тому каструлю ставимо на середній вогонь. Постійно перемішуючи, доводимо масу до перших ознак плавлення і потім варимо протягом 7 хвилин. Сирна маса повинна відставати від стінок каструлі і тягнутися за ложкою. Зварений сир перекладіть в будь-яку ємність, остудіть при кімнатній температурі і потім на добу поставте в холодильник.

5. Досвідчені сировари стверджують, що такий сир повинен набрати силу протягом доби. Вершковий сир із сиру готовий. Можете красиво нарізати скибочками і подавати до столу.

Приємного апетиту!

Сир із сиру, молока і яєць в домашніх умовах

Вибір сирів в магазині великий і приготувати сир будинку можна також різний, адже все залежить від основи сиру (молоко, сир або вершки) і сворачивающего агента (сичуговий фермент, лимон, закваска або сметана). Наприклад, на молоці з лимоном або сироваткою вийде «Адигейський», а з закваскою – «Сулугуні». У цьому рецепті варимо твердий сир на молоці з сиром. До такого сиру додамо яйце, вершкове масло і соду. Готується сир швидко.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 500 гр.

Склад:

  • Сир – 700 гр.
  • Молоко – 1 л
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Відразу підготуйте у вказаній в рецепті кількості всі продукти для варіння сиру. Сир краще взяти домашній, так як магазинний не може розплавитися.

2. Кладемо сир в каструлю з товстим дном і виделкою добре розминаємо до дрібної крихти. Потім заливаємо молоком сир і ставимо на невеликий вогонь. При постійному помішуванні тримаємо сир з молоком на вогні до поділу його на сироватку і сирну масу.

3. Застеляємо складеним в 2 шари марлею друшляк і відкидаємо на нього вміст каструлі. Сироватка стече швидко.

4. Потім в тій же каструлі розтоплюємо шматочок вершкового масла, кладемо до нього відціджену сирну масу, вбиваємо яйце і сиплемо сіль і соду. Каструлю ставимо на середній вогонь і цю масу активно перемішуємо. Вона повинна бути досить густою. При постійному помішуванні варимо сир, поки вся маса не стане однорідною і тягучою. Каструлю можна періодично знімати з вогню, щоб сир не підгорів.

5. Потім гарячий сир перекладаємо в застелену харчовою плівкою форму, прикриваємо його краями плівки і залишаємо до охолодження.

6. Сир з молока, сиру та яєць готовий. Він завжди виходить ніжним і смачним.

Приємного апетиту!

Шоколадний плавлений сир з сиру

Шоколадний плавлений сир з сиру буде у вас смачним і корисним десертом, особливо для дітей. Він швидко готується, швидко застигає, хоча спочатку завжди буває рідким, і за смаком подібний до відомої «Нутелла». Какао можна замінити будь-яким шоколадом, а сир краще взяти домашній, щоб добре розплавився. Готуємо сир на паровій бані.

Час готування: 1 годину 10 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 350 гр.

Склад:

  • Сир домашній – 200 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • какао Порошок – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 50 гр.

Процес приготування:

1. Насамперед підготуйте всі продукти для сиру у вказаній в рецепті пропорції.

2. В металевий посуд (миску), адже будемо готувати на пару, кладемо сир.

3. До нього насипаємо дві ложки какао. Якщо беремо шоколад, то подрібнюємо його на крупній тертці.

4. Потім кладемо в миску розм’якшене при домашньої температурі вершкове масло і розбиваємо яйце. Масла можна додати більше або менше, залежно від жирності сиру.

5. Потім насипаємо до сиру соду і дві ложки цукру. При використанні шоколаду цукор можна виключити.

6. За допомогою заглибного блендера подрібнюємо ці інгредієнти до гладкої однорідної текстури.

7. Потім цю сирну масу в мисці, поміщаємо над парою від киплячій в каструлі води, щоб дно миски не стосувалося окропу.

8. При постійному помішуванні ложкою варимо цю масу до повного розплавлення сиру.

9. Потім приготований шоколадний плавлений сир залишаємо при домашньої температурі на 40 хвилин, щоб він застиг. Зберігаємо такий сир в холодильнику.

Приємного апетиту і вдалих страв!

Як приготувати домашній сир із сиру з зеленню?

Ідеальним сніданком або вечерею буде у вас домашній сир із сиру з зеленню. Сир, придбаний у магазині, часто залишає бажати кращого, тому вам пропонується приготувати його для сиру своїми руками, щоб залишилася впевненість про гарному якості. Готуємо сир з молока і кефіру, і додаємо до сиру свіжу зелень і кмин.

Час готування: 7 годин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Кефір жирний – 1 л
  • Молоко – 1 л
  • Яйце – 6 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Перець чилі – 1/3 ч. ложки
  • Кріп – 1 пучок.
  • Кмин – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Першим ділом підготуємо зазначені в рецептурі продукти для приготування сиру, щоб все було під рукою.

2. У каструлю з товстим дном наливаємо кефір з молоком, перемішуємо і ставимо на невеликий вогонь для нагрівання.

3. В окремому посуді віночком (не міксером) збиваємо шість курячих яєць з сіллю.

4. Яєчну суміш тонким струменем переливаємо в гаряче молоко, добре перемішуємо і варимо кілька хвилин і до повного створаживания молочних інгредієнтів.

5. Потім вимикаємо вогонь і залишаємо суміш на плиті на 5-10 хвилин. Друшляк застеляємо складеною в кілька шарів марлею і відкидаємо на нього гарячу сирну масу. Сироватка з сиру стече швидко.

6. До залишилася на друшляку сирній масі насипаємо кмин, перець чилі, перець мелений і дрібно нашатковану зелений кріп.

7. Потім сир з приправами і зеленню ложкою добре перемішуємо.

8. Краї марлі щільно пов’язуємо й поверх сиру ставимо будь-який вантаж. Сир під вантажем на 6 годин ставимо в холодильник.

9. Після закінчення цього часу домашній сир із сиру з зеленню буде готовий. Його акуратно звільняємо від марлі і перекладаємо на тарілку.

10. Потім нарізаємо будь шматочками і подаємо до сніданку або вечері.

Приємного апетиту!