Тарталетки з куркою і грибами – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Витративши зовсім небагато часу на кухні і закупивши такі прості страви, як куряче філе, гриби і сир, можна з легкістю приготувати святкову закуску, яка дуже швидко розлетиться зі столу. Поєднання пісочного або листкового тіста тарталеток, м’ясо, просочене вершками, сметаною або яйцем, і все це під хрусткою скоринкою з сиру твердих сортів.

Тарталетки з куркою, грибами і сиром в духовці

Запечемо в духовій шафі гарячу закуску з дрібних шматочків курки, грибів і сиру в тарталетках, які навіть після термічної обробки добре тримають свою форму і не розповзаються з-за соку інгредієнтів. Таку страву дуже зручно є, а з приготуванням впорається навіть початківець кулінар.

Інгредієнти на
12 шт.

  • Куряче філе 500 гр.
  • Печериці свіжі 400 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 300 гр.
  • Вершки 1 склянка
  • Тарталетки 12 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Олія соняшникова 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Тарталетки з куркою і грибами в духовці приготувати дуже просто. Готуємо продукти для приготування: ріпчасту цибулю дрібно кришимо і пасеруємо, слідом, в ту ж сковороду, відправляємо невеликі шматочки курки і тонкі слайсы печериць. Приправляємо складові сіллю і чорним меленим перцем по своєму смаку, перемішуємо і готуємо до того моменту, поки з грибів не випарується вся волога.
  2. В цей же час устеляємо форму для запікання або деко пергаментом і розставляємо тарталетки.
  3. Начиняємо пісочну основу гарячої і ароматною начинкою.
  4. Коли всі тарталетки начинені – підливаємо в кожну заготовку по одній ложці вершків будь-якої жирності.
  5. Поверх, щедро посипаємо твердим сиром, подрібненим на тертці.
  6. Коли всі тарталетки заповнені – відправляємо в духовку при температурі 200 градусів на 10-15 хвилин.
  7. За закінчення часу перекладаємо закуску на плоске блюдо і в гарячому вигляді подаємо до столу. Приємного апетиту!

Тарталетки з куркою, грибами в вершках

Коли гості на порозі, а пригостити їх нема, то на порятунок прийде ситна і дуже соковита закуска з найпростіших інгредієнтів: курки, улюблених грибів і вершків. Обсмажені продукти подаються в пісочних тарталетках, запечених з сиром.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Вершки 20% — 200 мл
  • Сир – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Тарталетки великі – 10 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо компоненти за списком: м’ясо зачищаємо від білих плівок і прожилок, обполіскуємо водою і даємо трохи часу обсохнути, гриби промиваємо й обсушуємо за допомогою паперових рушників, відміряємо потрібну кількість інших продуктів.

Крок 2. У сковороді розтоплюємо 50 грам вершкового масла.

Крок 3. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно шаткуємо.

Крок 4. Пасеруємо цибульні кубики в олії.

Крок 5. Через кілька хвилин у сковорідку засипаємо куряче м’ясо, попередньо мелконарезанное.

Крок 6. Печериці довільно ріжемо на шматочки середнього розміру.

Крок 7. Коли філе побіліє – відправляємо до цибулі гриби і м’яса, смажимо до повного випаровування вологи, солимо.

Крок 8. Як тільки вся рідина піде з парою – заливаємо вершки і чекаємо загустіння.

Крок 9. В цей час розставляємо тарталетки на деку і починаємо розігріти духову шафу до позначки 180 градусів.

Крок 10. Твердий сир натираємо на крупній тертці.

Крок 11. Ароматну начинку розподіляємо по тарталеткам.

Крок 12. Зверху присипаємо заготовки сиром і відправляємо запікатися на 5-7 хвилин, щоб сир розплавився і утворив апетитну скоринку.

Крок 13. Виймаємо духмяне страву з духовки і відразу ж подаємо до столу. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт тарталеток з куркою, грибами і яйцем

Замінивши вершки яйцем в рецепті курячих тарталеток з грибами, значно знижується калорійність і підвищується рівень білка. А в іншому, даний варіант приготування нічим не відрізняється від класичної варіації, і маленькі смачні кошички з соковитою начинкою можуть опинитися у вас на столі вже через півгодини!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 30 шт.

Склад:

  • Тарталетки (маленькі) – 30 шт.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Печериці – 50 гр.
  • Сир – 70 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з варіння промитого курячого філе і одного курячого яйця, відварюємо продукти до готовності в підсоленій воді.

Крок 2. Паралельно дрібно шаткуємо цибулю і обсмажуємо його до прозорості на олії.

Крок 3. Пасеровані цибульним шматочках засипаємо довільно нарізані гриби, посипаємо сіллю і чорним меленим перцем і обсмажуємо близько 6 хвилин.

Крок 4. Відварені і злегка охолоджені інгредієнти (філе курки і яйце) подрібнюємо і додаємо в сковорідку. Туди ж додаємо майонез, сіль і перець мелений за смаком.

Крок 5. Начиняємо тарталетки начинкою, верхівки посипаємо натертим сиром і ставимо в духовку на 5-7 хвилин при температурі 190 градусів. Приємного апетиту!

Жульєн в тарталетках з куркою і грибами

Лише раз, приготувавши теплу закуску за цим рецептом, ви будете повертатися до неї знову і знову, що зовсім не дивно, адже жульєн, запечений в тарталетках з ніжного курячого м’яса і печериць – це шалено смачно, соковито і ароматно!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв

Порції – 15 шт.

Інгредієнти:

  • Тарталетки – 15 шт.
  • Печериці – 300 гр.
  • М’ясо куряче (відварне) – 200 гр.
  • Вершки 20% – 200 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 1-2 ст. л
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти за списком.

Крок 2. Дрібно нашатковану ріпчасту цибулю пасеруємо до легкої рум’яності на вершковому маслі.Крок 3. До пассерованному луку засипаємо печериці, нарізані шматочками невеликого розміру, і обсмажуємо до випаровування зайвої вологи.

Крок 4. Коли гриби стануть злегка золотистими – додаємо відварне куряче філе, розібране на волокна, присипаємо пшеничним борошном.

Крок 5. Ароматні складові начинки заливаємо вершками, приправляємо сіллю і перцем і тушкуємо до загустіння.

Крок 6. Шматок твердого сиру подрібнюємо за допомогою терки.Крок 7. Заповнюємо тарталетки начинкою, присипаємо натертим сиром і відправляємо в духовку на 7-10 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 8. Блюдо сервіруємо зеленню і викладаємо апетитний жульєн в пісочних кошичках. Приємного апетиту!

Як приготувати тарталетки з копченою куркою і грибами?

Для того, щоб урізноманітнити вечеря або обід і взагалі, внести щось нове в звичний раціон вашої родини, готуємо закуску, яка підходить і для святкового столу – тарталетки, начинені соковитою копченою куркою з додаванням печериць і маринованих огірочків.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • копчений Окорочок – 1 шт.
  • Огірки мариновані – 3 шт.
  • Печериці – 400 гр.
  • Сир – 70 гр.
  • Яйця (варені) – 4 шт.
  • Тарталетки – 12 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Гриби промиваємо під струменем води, даємо трохи часу обсохнути і нарізаємо четвертинками – обсмажуємо на рослинному маслі.

Крок 2. В цей час відокремлюємо м’ясо від кістки.Крок 3. І дрібно шаткуємо копчену м’якоть.

Крок 4. В одній посуді об’єднуємо поросяти, ягняти огірки, яйця і курку.

Крок 5. Додаємо порізану зелень.

Крок 6. До змішаних інгредієнтів пересипаємо смажені печериці, солимо і заправляємо майонезом – перемішуємо і начиняємо тарталетки.

Крок 7. Посипаємо заготовки натертим сиром і запікаємо близько 10 хвилин при температурі 180 градусів. Приємного апетиту!

Тарталетки з куркою, грибами і сметаною в домашніх умовах

Святкова закуска, яка буде «родзинкою» будь-якого столу – це безперечно домашні тарталетки, начинені вареним курячим м’ясом і грибами, потушенными в сметані. Таку страву відрізняється від інших своїм неймовірним ароматом, смаком і соковитістю.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 12 шт.

Склад:

  • Філе куряче (відварне) – 200 гр.
  • Гриби – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка – 4 гілочки.
  • Тісто листкове – 200 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сир – 50 гр.
  • Масло рослинне – 1-2 ст. л
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо начинку: подрібнюємо цибулю і гриби, обсмажуємо на рослинному маслі близько 15 хвилин, після, змішуємо з подрібненим курячим філе і зеленню – посипаємо сіллю і чорним меленим перцем по своєму смаку, заправляємо невеликою кількістю сметани і ретельно перемішуємо.

Крок 2. 200 грам листкового тіста розкачуємо в тонкий пласт і розрізаємо на квадратики однакового розміру.

Крок 3. Підготовлені квадрати укладаємо у форму для кексів, таким чином, щоб краї залишалися зовні.

Крок 4. Поверх тіста щільно укладаємо начинку, присипаємо натертим сиром.

Крок 5. Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин. Приємного апетиту!