Мариновані баклажани швидкого приготування – 8 смачних рецептів з покроковими фото

Мариновані баклажани швидкого приготування – це цікавий і смачний варіант овочевої закуски з баклажанів, поряд з ікрою, рагу, рулетами та іншими стравами. Готуються вони з термічною обробкою баклажан і подальшим маринуванням від декількох годин до декількох діб. Баклажани доповнюються різними овочами, а маринад доповнюється спеціями і прянощами, що можна вибрати в пропонованих рецептах.

Мариновані баклажани швидкого приготування з часником

Мариновані баклажани швидкого приготування з часником в цьому рецепті готуємо з класичного та найпростішого варіанту. Їх відварюємо, нарізаємо шматочками і витримуємо в маринаді 8 годин. Смак доповнюємо часником із зеленню, що зробить закуску ароматною і дуже смачною.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Баклажан 1 кг
  • Часник 5 зуб.
  • Петрушка 30 гр.
  • Кріп 30 гр.
  • Цукор-пісок 50 гр.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% 50 мл
  • Масло рослинне 50 мл

Процес приготування:

  1. Смак маринованих баклажан швидкого приготування з часником залежить від обраного овоча і правильній пропорції інгредієнтів маринаду, тому потрібно вибрати невеликі свіжі баклажани і добре їх промити. Очистити і дрібно нарубати часникові зубки з зеленню.
  2. Помістити баклажани в каструлю, залити холодною водою і відварити на невеликому вогні протягом 10-15 хвилин від початку закипання.
  3. Відварені баклажани вийняти з відвару і трохи остудити.
  4. Потім акуратно зняти шкірку з овочів.
  5. баклажани Нарізати досить товстими кружальцями.
  6. Потім половину нарізки баклажанів викласти в посуд для маринування.
  7. Рівномірно посипати їх частиною нарізаної зелені з часником.
  8. В окремому посуді приготувати маринад із вказаного в рецепті кількості оцту, солі, цукру і рослинної олії.
  9. Шар баклажанів рівномірно полити маринадом.
  10. Потім укласти другий шар баклажанів з часником, зеленню і полити рештою маринадом.
  11. Посуд закрити шматочком харчової плівки і поставити баклажани на 8 годин в холодильник для маринування.
  12. За закінчення цього часу мариновані баклажани швидкого приготування з часником накривати до столу. Приємного апетиту!