Адигейський сир в домашніх умовах – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Адигейський сир можна приготувати в домашніх умовах, рецептів існує величезна кількість. В основному він робиться з молочних продуктів. У статті ми постаралися зібрати найрізноманітніші способи, вийшов список з 7 рецептів.

Адигейський сир з молока в домашніх умовах

Рецепти приготування адигейського сиру не раз виручали господинь. Сир готується просто зі звичайного молока. Кисломолочний продукт виходить ніжною, в міру солоною і на всі сто натуральним.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Молоко коров’яче 2 л
  • Кефір 3 ст. або кисляк, сироватка

Процес приготування:

  1. Як приготувати адигейський сир в домашніх умовах? Молоко влийте в каструлю і закип’ятити. Потім додайте 3 склянки кисломолочного продукту.
  2. Продовжуйте варити суміш. Після декількох помешиваний молочна маса стане розшаровуватися на сироватку і сирні пластівці. Після цього слід вимкнути вогонь.
  3. Коли пластівці спливуть на поверхню і сироватка придбає прозорий, злегка зеленуватий колір, злийте вміст каструлі на друшляк.
  4. Для відстоювання сиру можна використовувати спеціальну форму з обважнювачем, у який наливається вода або просто встановити на сир будь-яку іншу ємність з водою.
  5. За 10 хвилин переверніть сир у формі і залиште на 10-12 годин. За цей час зайва сироватка з сиру стече.
  6. Готовий сир посоліть за смаком або замочіть в сольовому розчині. Співвідношення солі і води: 3 столові ложки на літр води, слід замочувати на строк від 2 до 5 днів. Зберігайте адигейський сир в холодильнику.

Приємного апетиту!