Тарталетки з листкового тіста – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Мініатюрні кошики з м’ясом, морепродуктами і овочами виглядають досить незвично на святковому столі. Тарталетки можна використовувати в якості закуски перед основними стравами. Готують їх двома способами: спочатку випікають, а потім начиняють або тушкують разом з начинкою в духовій шафі.

Тарталетки з листкового тіста без формочок в домашніх умовах

Немає формочок для приготування тарталеток? Давайте спробуємо обійтися без них. Готові вироби виходять нітрохи не гірше. Заповнювати заготовки можна різними начинками і подавати до столу як закуску.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Тісто листкове бездріжджове 500 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно для розкочування тіста

Процес приготування:

  1. Тарталетки з листкового тіста дуже легко можна приготувати в домашніх умовах. У цьому рецепті ми будемо використовувати готове листкове тісто. Розморожувати його потрібно обережно, суворо дотримуючись інструкції виробника, зазначеної на упаковці.
  2. Чисту поверхню робочої зони столу присипаємо борошном. Розкочуємо пласт, щоб по товщині він вийшов 3 міліметри. Потім беремо склянку або будь-яку іншу посуд круглої форми і вирізаємо кружечки діаметром 4-5 сантиметрів (найкраще вирізати заготовки, переклавши пласт на лист пергаменту).
  3. Тепер беремо форму або чарку – ємність з меншим діаметром і вирізаємо по центру гуртків отвори. В результаті повинні вийти колечка. Половину заготовок залишаємо у вигляді цілих гуртків.
  4. Робимо кілька проколів ножем на цілих заготовках. Вбиваємо в окрему ємність яйце і збиваємо його віночком. Потім за допомогою кулінарної кисті змащуємо заготовки збитою яєчною масою і укладаємо зверху кільця так, щоб краї обох половинок збігалися. Злегка притискаємо краї пальцями один до одного.
  5. Змащуємо бортики заготовок яєчною масою. Залишилися «денця» від колечок також можна змастити яйцем. Розігріваємо духовку при температурі 200 градусів.
  6. Викладаємо тарталетки на деко і ставимо в духову шафу. Випікаємо заготовки близько 15-20 хвилин до появи золотистого кольору. Остуджуємо тарталетки на дерев’яній дошці або металевій решітці. Заповнюємо їх начинкою і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Домашні тарталетки з листкового тіста у формочках

Використовувати формочки для приготування тарталеток дуже зручно, так як вироби в результаті виходять більш акуратними і однаковими за розміром. В якості начинки для заготовок можна використовувати гриби, овочі, горіхи або м’ясо.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 18.

Склад:

  • Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
  • Борошно для розкочування тіста.
  • Квасоля – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку розморозимо тісто за всіма правилами: витягуємо його з холодильника, дістаємо з упаковки, роз’єднуємо шари, щоб вони не прилипли один до одного під час розморожування. Розкладаємо тісто на дерев’яній обробній дошці і накриваємо рушником (воно повинно бути чистим і сухим). Через 40 хвилин присипаємо стільницю борошном і починаємо розгортати шари тесту.

Крок 2. З допомогою чашки (діаметр верху бортиків – 9 сантиметрів) вирізаємо заготовки круглої форми. З двох шарів тіста вийде 12 тарталеток. З обрізків тесту також вийде 6 заготовок для тарталеток.

Крок 3. Щоб тісто добре пропеклося і не роздулося, протикаємо його виделкою в декількох місцях. Формочки для випікання тарталеток змочують холодною очищеною водою і кладемо всередину них тісто.

Крок 4. Вирізаємо з фольги невеликі квадратики і поміщаємо їх усередину заготовок. Викладаємо у фольгу квасоля. Це необхідно, щоб дно тарталеток не роздулося у процесі випікання. Включаємо духовку розігріваємо її при температурі 200-220 градусів. Ставимо всередину заготівлі і випікаємо 10 хвилин. Потім квасолю з фольгою необхідно буде дістати з заготовок і продовжити випікання без вантажу (10-12 хвилин). Дістаємо деко з тарталетками і позбавляє їх від формочок.

Крок 5. Заповнюємо готові тарталетки будь-якою начинкою, наприклад, сумішшю з грибів, цибулі і зелені. Також ви можете заповнити їх будь-якими овочами або м’ясом.

Приємного апетиту!

Тарталетки з листкового бездріжджового тіста з начинкою

Начинка для тарталеток може бути самою різною: овочевий, грибний, м’ясний. Блюдо просто незамінне для святкового столу, так як служить відмінною ситної закускою.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій – 18.

Інгредієнти для тіста:

  • Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно для розкочування тіста.

Інгредієнти для начинки:

  • Палички крабові – 4 шт.
  • Сир – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Печериці – 100 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку дістаємо тісто з холодильника і розморожуємо його відповідно до інструкції, зазначеної на упаковці. Потім присипаємо борошном робочу поверхню столу і розкачуємо тісто в тонкий пласт. Підбираємо круглі формочки: одну трохи більшого діаметру, іншу – меншого. Вирізаємо з тіста кружечки формочкою більшого розміру. Потім половину гуртків залишаємо недоторканими, а у решти вирізаємо серцевину за допомогою форми з меншим діаметром.

Крок 2. Розкладаємо лист пергаментного паперу. Викладаємо на нього кружечки тіста. В окрему ємність вбиваємо яйце і збиваємо його віночком. Потім за допомогою кулінарної кисті змащуємо заготовки яєчною масою. Поверх гуртків розміщуємо заготовки з вирізаною серцевиною. Слідкуйте за тим, щоб краї обох пластів рівне стикалися один з одним.

Крок 3. Щоб тісто не роздулося і добре пропеклося, протикаємо дно тарталеток виделкою. Потім промазуємо збитим яйцем бортики заготовок. Розігріваємо духовку при температурі 200 градусів і викладаємо тарталетки на деко. Вирізані денця не викидаємо. Змащуємо їх яйцем і також викладаємо на деко. Випікаємо заготовки 15 хвилин.

Крок 4. Поки основа для страви остигає, приготуємо начинку. Для цього спочатку перебираємо гриби, промиваємо і дрібно нарізаємо. Цибулину очистити і також дрібно нарізаємо. Вливаємо в сковороду олію і після підігріву його на плиті, обсмажуємо гриби з цибулею.

Крок 5. Відварюємо яйце: викладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою, доводимо воду до кипіння на плиті, а потім варимо інгредієнт до готовності 7-10 хвилин. Натираємо сир на крупній тертці, дрібно нарізаємо крабові палички. Зливаємо гарячу воду з каструлі з яйцем і заливаємо його холодною рідиною, щоб охололо.

Крок 6. Потім видаляємо шкаралупу і нарізаємо яйце. Змішуємо всі інгредієнти в глибокій ємності, солимо їх і заправляємо майонезом.

Крок 7. Заправляємо тарталетки начинкою і подаємо до столу. За бажанням, їх можна прикрасити зеленню.

Приємного апетиту!

Листкові тарталетки з начинкою з червоної риби і сирного сиру

Якщо ви стежите за фігурою, для приготування тарталеток краще всього вибирати сирний сир, з невеликим відсотком жирності. Щоб страва «вигідно» виглядало на святковому столі, прикрасьте його листям салату.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 10.

Склад:

  • Тарталетки – 10 шт.
  • Сир сирний – 100 гр.
  • Сьомга слабосолона – 100 гр.
  • Йогурт – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 2 зуб.
  • Листя салату для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче яйце відправляємо в невелику каструльку і заливаємо його холодною водою. Ставимо ємність на конфорку і спочатку доводимо рідину до кипіння, а потім варимо яйце близько 7-8 хвилин до готовності. Зливаємо окріп в раковину і знову заливаємо яйце холодною водою: так воно швидше охолоне.

Крок 2. Очищаємо яйце від шкаралупи і натираємо на дрібній тертці прямо в миску, в якій будемо готувати начинку для тарталеток. Вимиваємо пучок кропу, струшуємо і дрібно нарізаємо. Додаємо кріп до яйцю.

Крок 3. Беремо сито і сирний сир. Перетираємо інгредієнт через сито в миску з начинкою. Очищаємо пару зубків часнику від лушпиння і пропускаємо через прес іншим продуктам в ємності.

Крок 4. Заправляємо інгредієнти йогуртом і ретельно перемішуємо ложкою (використовуємо йогурт без добавок, салатний).

Крок 5. Набираємо начинку чайною ложкою і починаємо заповнювати нею готові тарталетки. Зверху залишаємо трохи вільного місця.

Крок 6. Шматочок червоної риби нарізаємо тонкими слайсами, щоб було зручно скручувати з них маленькі рулетики. Акуратно кладемо рулетики по центру начинки.

Крок 7. Вимиваємо огірок. Обтираем його рушником і нарізаємо тонкими скибочками упоперек плода. Потім розрізаємо скибочки навпіл і формуємо «пелюсточки» навколо рулетиків з риби. Вибираємо велике блюдо з плоским дном і прикрашаємо його вимитими і висохли листям салату. Поверх листя маємо тарталетки.

Приємного апетиту!

Смачні тарталетки з листкового тіста з куркою і грибами

В даному рецепті використовуються готові тарталетки. Якщо у вас виникнуть складнощі з покупкою виробів, їх можна випекти в домашніх умовах з готового листкового тіста.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій – 30.

Склад:

  • Тарталетки – 30 шт.
  • Грудка куряча – 300 гр.
  • Печериці – 50 гр.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Беремо дві каструльки. Вимиваємо проточною водою курячу грудку, злегка обтираем її паперовим рушником і кладемо в ємність більшого обсягу. Заливаємо м’ясо очищеною водою і варимо на плиті до готовності.

Крок 2. Яйце викладаємо в каструлю поменше. Заливаємо його холодною водою і ставимо ємність на плиту. Коли вода закипить, продовжуємо варити інгредієнт до готовності близько 8-10 хвилин. Потім охолоджуємо яйце холодною водою (буде простіше очистити його від шкаралупи).

Крок 3. Перебираємо печериці. Позбавляємося від дефектів і гриби промиваємо проточною водою, дрібно нарізаємо. Очищену цибулину також дрібно нарізаємо ножем. Наливаємо рослинне масло в сковороду. Після пари хвилин підігріву обсмажуємо в ньому цибулю до золотистого відтінку.

Крок 4. Викладаємо до цибулі печериці. Перемішуємо продукти лопаткою або ложкою. Обсмажуємо їх близько п’яти хвилин.

Крок 5. Варену курку спочатку охолодити, а потім нарізаємо невеликими шматочками. Позбавляємо від шкаралупи яйце і також дрібно нарізаємо. Інгредієнти викладаємо в окрему ємність і додаємо до них суміш з цибулі і грибів. Солимо і перчимо начинку за смаком. Перемішуємо її і заправляємо майонезом. Знову ретельно перемішуємо інгредієнти. Розкладаємо начинку по тарталеткам і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Святкові тарталетки з листкового тіста з червоною ікрою

Тарталетки з начинкою з червоної ікри – ідеальна закуска для новорічного святкового столу. Його приготування не займе багато часу, а результат порадує гостей. Блюдо легко засвоюється організмом і швидко насичує шлунок.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 9.

Склад:

  • Тісто листкове – 100 гр.
  • Борошно для розкочування тіста.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир плавлений м’який – 50 гр.
  • Зелень для прикраси (1 пучок).
  • Квасоля – 40-50 гр.
  • Ікра червона – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо для формування тарталеток силіконову форму. Потім дістаємо з холодильника листкове тісто і розморожуємо його згідно інструкції на упаковці. Після того, як тісто розморозиться, присипаємо робочу зону столу борошном і розкачуємо тісто в пласт товщиною 3 міліметри. Вирізаємо з тіста кружки з допомогою склянки чи чашки. Заповнюємо гуртками формочки і видаляємо надлишки тесту.

Крок 2. Викладаємо на тісто квасоля. Наявність вантажу необхідно для того, щоб тісто не покривалося пузирями в процесі випічки. Встановлюємо форму з заготовками на деко і відправляємо конструкцію у розігрітий духову шафу (180-190 градусів). Випікаємо тарталетки 15 хвилин.

Крок 3. Курячі яйця покласти в невелику каструльку. Заливаємо їх холодною водою і ставимо ємність на плиту. Після того, як вода закипить, варимо яйця до готовності 7-8 хвилин. Потім зливаємо окріп в раковину і заливаємо інгредієнт холодною проточною водою. Коли яйця охолонуть, зливаємо воду. Обтираем яйця рушником і очищаємо від шкаралупи. Натираємо їх на дрібній тертці в будь-яку глибоку ємність.

Крок 4. Відкриваємо банку з сиром. Викладаємо необхідне його кількість до яєць з допомогою ложки. Ретельно перемішуємо інгредієнти.

Крок 5. В охолоджені заготовки з листкового тіста викладаємо начинку з плавленого сиру і яєць.

Крок 6. Відкриваємо баночку з ікрою і прикрашаємо дрібними кульками яєчно-сирну начинку.

Крок 7. Вибираємо будь-яку зелень для прикраси страви. Промиваємо її проточною водою і даємо обсохнути. Маємо тарталетки по всій поверхні плоского дна страви. Прикрашаємо зеленню.

Приємного апетиту!