Тарталетки з листкового тіста – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Мініатюрні кошики з м’ясом, морепродуктами і овочами виглядають досить незвично на святковому столі. Тарталетки можна використовувати в якості закуски перед основними стравами. Готують їх двома способами: спочатку випікають, а потім начиняють або тушкують разом з начинкою в духовій шафі.

Тарталетки з листкового тіста без формочок в домашніх умовах

Немає формочок для приготування тарталеток? Давайте спробуємо обійтися без них. Готові вироби виходять нітрохи не гірше. Заповнювати заготовки можна різними начинками і подавати до столу як закуску.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Тісто листкове бездріжджове 500 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно для розкочування тіста

Процес приготування:

  1. Тарталетки з листкового тіста дуже легко можна приготувати в домашніх умовах. У цьому рецепті ми будемо використовувати готове листкове тісто. Розморожувати його потрібно обережно, суворо дотримуючись інструкції виробника, зазначеної на упаковці.
  2. Чисту поверхню робочої зони столу присипаємо борошном. Розкочуємо пласт, щоб по товщині він вийшов 3 міліметри. Потім беремо склянку або будь-яку іншу посуд круглої форми і вирізаємо кружечки діаметром 4-5 сантиметрів (найкраще вирізати заготовки, переклавши пласт на лист пергаменту).
  3. Тепер беремо форму або чарку – ємність з меншим діаметром і вирізаємо по центру гуртків отвори. В результаті повинні вийти колечка. Половину заготовок залишаємо у вигляді цілих гуртків.
  4. Робимо кілька проколів ножем на цілих заготовках. Вбиваємо в окрему ємність яйце і збиваємо його віночком. Потім за допомогою кулінарної кисті змащуємо заготовки збитою яєчною масою і укладаємо зверху кільця так, щоб краї обох половинок збігалися. Злегка притискаємо краї пальцями один до одного.
  5. Змащуємо бортики заготовок яєчною масою. Залишилися «денця» від колечок також можна змастити яйцем. Розігріваємо духовку при температурі 200 градусів.
  6. Викладаємо тарталетки на деко і ставимо в духову шафу. Випікаємо заготовки близько 15-20 хвилин до появи золотистого кольору. Остуджуємо тарталетки на дерев’яній дошці або металевій решітці. Заповнюємо їх начинкою і подаємо до столу.

Приємного апетиту!