Кімчі по-корейськи – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Кімчі по-корейськи – чудова, в міру пікантна закуска, яка відмінно впишеться у ваш раціон. До того ж кімчі корисні завдяки тому, що овочі піддаються натуральної ферментації. Салат можна робити не тільки з пекінської капусти, але і з різних видів редьки, огірків та інших овочів. Кімчі чудово доповнить м’ясні страви, запечена картопля або плов.

Кімчі по-корейськи з пекінської капусти

Кімчі по-корейськи з пекінської капусти – закуска, яка прийшла до нас з корейської національної кухні. На Сході її роблять дуже гострою, гострий, кімчі відмінно зберігається протягом декількох місяців. Ми пропонуємо вам спробувати приготувати її самостійно.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Капуста пекінська 1 головка
  • Перець чилі 1 шт.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Часник 4 зуб.
  • Корінь імбиру 2 див.
  • Цибуля зелена за смаком
  • Соус соєвий 1 ст. л.
  • Вустерський соус 1 ст. л.
  • Паста Том ям за смаком
  • Цукор-пісок-1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Зберіть на столі всі необхідні продукти для приготування кимчи з пекінської капусти.
  2. Качан капусти помийте, розсовуючи листи, щоб не залишилося піску. Наріжте овоч великими кубиками. Шматочки капусти посоліть і перекладіть в миску, нехай просолятся і дадуть сік.
  3. Потім капусту промийте під проточною водою і перекладіть на сито, щоб стекла вода.
  4. Зубчики часнику і корінь імбиру очистити. Подрібніть часник і імбир. Пір’я зеленої цибулі наріжте ножем, стручок сухого пекучого перцю розкришите руками.
  5. У мисці змішайте подрібнені часник, імбир, гострий перець, цукор, соєвий і рибний соус. Також можна додати в маринад готову пасту том ям.
  6. У відповідну за розміром скляну або пластикову ємність укладайте шарами капусту, зелену цибулю і пікантну заправку.
  7. Поставте ємність в іншу більш широку ємність, щоб сік від капусти стікав в неї. Тримайте капусту в прохолодному місці.
  8. Через 2-3 дні кимчи з пекінської капусти буде готове.
  9. Така пікантна закуска буде, до речі, до будь-яких гарячих страв з м’яса, курки або морепродуктів. Приємного апетиту!