Пхали – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пхали – традиційний і улюблений багатьма частування грузинської кухні. Зазвичай його готують з овочів, зелені з додаванням прянощів і горіхів. Такий продукт стане яскравою холодною закускою для вашого святкового або домашнього столу. Є кілька варіантів приготування пхали. Кращі з них ми зібрали в нашій кулінарній збірці з десяти покрокових рецептів.

Пхали з буряка по-грузинськи — класичний рецепт

Пхали з буряка по-грузинськи – класичний рецепт, який нескладно приготувати в домашніх умовах. Таке частування вийде дуже яскравим, привабливим і апетитним. Відмінна ідея для вашого святкового меню. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Буряк 250 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Волоський горіх 50 гр.
  • Кінза 3 гілки
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» ¼ ч. л.
  • Оцет білий винний 2 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Гранат для прикраси

Процес приготування:

  1. Буряки промиваємо, загортаємо у фольгу і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Готується овоч від 40 хвилин до 2 годин. Час залежить від розміру і віку буряків.
  2. Очищаємо волоські горіхи і кладемо їх у чашу блендера. Перемелюємо до стану крихти.
  3. Додаємо до горіхів листя кінзи. Знову все подрібнюємо.
  4. Готову буряк остуджуємо, очищаємо, ріжемо на шматочки і викладаємо їх в блендер до решти інгредієнтів.
  5. Подрібнюємо продукти до отримання ніжної однорідної маси.
  6. Заготівлю перекладаємо в глибоку миску, доповнюємо оцтом, сіллю і спеціями. Ретельно вимішуємо. Прибираємо масу в холодильник на 30 хвилин і формуємо з неї невеликі кульки.
  7. Пхали з буряка по-грузинськи готові. Прикрашайте зернами граната і пригощайтеся!