Пхали – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пхали з бурякової гички

Пхали з бурякової гички нескладно приготувати в домашніх умовах. Таке апетитне частування вийде дуже яскравим, привабливим і смачним. Оригінальна ідея, щоб урізноманітнити ваше меню. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Бадилля буряків – 0,5 кг
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Горіхи волоські – 1 склянка
  • Перець чилі мелений – 1 ч. л.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Гранат – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість бурякової гички. Промиваємо її і відварюємо в підсоленій воді 10 хвилин.

Крок 2. Відкидаємо інгредієнт на друшляк і даємо повністю стекти воді.

Крок 3. Очищаємо волоські горіхи і добре розминаємо їх в ступці.

Крок 4. Подрібнюємо кінзу і з’єднуємо її з подрібненими горіхами.

Крок 5. Подрібнюємо часник через прес. Викладаємо його в загальну масу. Посипаємо все це гострим меленим перцем.

Крок 6. Вливаємо олію.

Крок 7. Слідом додаємо оцет. Можна додати сіль за смаком, якщо її не вистачає.

Крок 8. Дрібно нарізаємо відварену бадилля і перемішуємо її зі спеціями. Ставимо заготовку на годину в холодильник.

Крок 9. Пхали з бурякової гички готові. Подавайте до столу, прикрасивши зернами граната. Приємного апетиту!