Пхали – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пхали з шпинату

Пхали з шпинату – дивно смачна і цікава кулінарна ідея для вашого столу. Якщо хочете здивувати близьких або гостей, обов’язково скористайтеся перевіреним рецептом з нашої збірки. Оригінальна грузинська закуска підійде також для пісного і вегетаріанського меню.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Шпинат – 230 гр.
  • Горіх волоський очищені – 100 гр.
  • Часник – 7 зубчиків.
  • Кінза – 5 гр.
  • Петрушка – 5 гр.
  • Перець гострий – 3 гр.
  • Оцет винний – 15 мл
  • Сіль – 2 гр.
  • Перець чорний мелений – 2 гр.
  • Хмелі-сунелі – 1 гр.
  • Шафран – 0,5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Волоські горіхи очистити від шкаралупи.

Крок 2. Добре промиваємо шпинат під водою.

Крок 3. Ошпарюємо інгредієнт киплячою водою протягом 45 секунд, після відкидаємо на друшляк.

Крок 4. Кинзу і петрушку також промиваємо, після дрібно нарізаємо ножем.

Крок 5. У чашу блендера відправляємо шпинат, зелень, горіхи, часник, шматочки гострого перцю, сіль, оцет і спеції. Подрібнюємо до однорідної маси.

Крок 6. Мокрими руками ліпимо з маси акуратні кульки.

Крок 7. Пхали з шпинату готові. Прикрашайте, подавайте до столу і пригощайтеся!