Пхали з моркви по-грузинськи
Пхали з моркви по-грузинськи – дуже яскрава і цікава кулінарна ідея для вашого столу. Якщо хочете здивувати близьких або гостей, обов’язково скористайтеся перевіреним рецептом з нашої збірки. Готова закуска підійде також для пісного і вегетаріанського меню.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Морква – 500 гр.
- Горіхи волоські – 50 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Вода – 3 ст. л.
- Гранат – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Моркву відварюємо, очищаємо і ділимо на дві частини. Першу частину натираємо на крупній тертці.
Крок 2. Другу частину овоча нарізаємо товстими колами. Акуратно видаляємо серцевину, щоб утворилася ямка.
Крок 3. У мисці з’єднуємо подрібнений часник, кінзу, сіль і спеції. Вливаємо оцет і трохи кип’яченої води. Перемішуємо.
Крок 4. Додаємо до спецій подрібнені волоські горіхи. Ретельно все вимішуємо.
Крок 5. Начиняємо шматки моркви половиною горіхової маси.
Крок 6. Другу частину горіхової маси вимішуємо з тертою морквою.
Крок 7. На тарілку викладаємо обидві заготовки.
Крок 8. Пхали з моркви по-грузинськи готові. Прикрашайте їх зернами граната і подавайте до столу!