Пхали – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пхали з моркви по-грузинськи

Пхали з моркви по-грузинськи – дуже яскрава і цікава кулінарна ідея для вашого столу. Якщо хочете здивувати близьких або гостей, обов’язково скористайтеся перевіреним рецептом з нашої збірки. Готова закуска підійде також для пісного і вегетаріанського меню.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Морква – 500 гр.
  • Горіхи волоські – 50 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Вода – 3 ст. л.
  • Гранат – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Моркву відварюємо, очищаємо і ділимо на дві частини. Першу частину натираємо на крупній тертці.

Крок 2. Другу частину овоча нарізаємо товстими колами. Акуратно видаляємо серцевину, щоб утворилася ямка.

Крок 3. У мисці з’єднуємо подрібнений часник, кінзу, сіль і спеції. Вливаємо оцет і трохи кип’яченої води. Перемішуємо.

Крок 4. Додаємо до спецій подрібнені волоські горіхи. Ретельно все вимішуємо.

Крок 5. Начиняємо шматки моркви половиною горіхової маси.

Крок 6. Другу частину горіхової маси вимішуємо з тертою морквою.

Крок 7. На тарілку викладаємо обидві заготовки.

Крок 8. Пхали з моркви по-грузинськи готові. Прикрашайте їх зернами граната і подавайте до столу!