Пхали з гарбуза
Пхали з гарбуза нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Таке частування порадує яскравим смаком, поживністю і привабливим зовнішнім виглядом. Подавайте, як холодну закуску!
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Гарбуз – 1 шт.
- чорна Смородина – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Горіхи волоські – 50 гр.
- Фундук – 50 гр.
- Насіння гарбузове – 50 гр.
- Масло рослинне – 70 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Горіхи попередньо очищаємо від шкаралупи. Ягоди промиваємо.
Крок 2. Гарбуз очищаємо і ріжемо її на середні шматочки.
Крок 3. Викладаємо продукт у форму для запікання. Готуємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 4. Волоські горіхи подрібнюємо в дрібну крихту.
Крок 5. Подрібнену цибулю тушкуємо на олії. Викладаємо сюди м’якоть гарбуза, подрібнені горіхи, додаємо сіль і перець. Тушкуємо 7 хвилин, вимішуємо до однорідності і ліпимо з отриманої маси акуратні пхали.
Крок 6. Для смородинового соусу віджимаємо свіжі ягоди через марлю. Отриманою сумішшю поливаємо пхали перед подачею.
Крок 7. Пхали з гарбуза готові. Прикрашайте фундуком, гарбузовим насінням. Подавайте до столу і пригощайтеся!