Пхали з горіхами
Пхали з горіхами – дуже яскрава, ароматна і цікава кулінарна ідея для вашого столу. Якщо хочете здивувати близьких або гостей, обов’язково скористайтеся перевіреним рецептом з нашої збірки. Закуска готова порадує не тільки особливим смаком, але і привабливим зовнішнім виглядом.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Шпинат – 400 гр.
- Горіхи волоські очищені – 50 гр.
- Гранат – для прикраси.
- Зелена аджика – 25 гр.
Для зеленої аджики:
- Кінза – 10 гр.
- Петрушка – 6 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Хмелі-сунелі – 4 гр.
- Перець чилі мелений – 4 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо вказану кількість волоських горіхів. Очищаємо їх від шкаралупи.
Крок 2. Кладемо очищені горіхи в чашу блендера і подрібнюємо їх до отримання вологої дрібної крихти.
Крок 3. Промиваємо і обсушуємо кінзу з петрушкою. Зубчики часнику очищаємо від шкірки.
Крок 4. Приготуємо зелену аджику. Для цього подрібнюємо в блендері часник, зелень і спеції.
Крок 5. До зеленої аджике додаємо шпинат і подрібнені горіхи. Перемелюємо всі разом до однорідної маси.
Крок 6. З заготівлі ліпимо акуратні кульки і прикрашаємо їх зернами граната.
Крок 7. Пхали з горіхами готово. Подавайте до столу і пригощайтеся!