Пхали – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пхали з горіхами

Пхали з горіхами – дуже яскрава, ароматна і цікава кулінарна ідея для вашого столу. Якщо хочете здивувати близьких або гостей, обов’язково скористайтеся перевіреним рецептом з нашої збірки. Закуска готова порадує не тільки особливим смаком, але і привабливим зовнішнім виглядом.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Шпинат – 400 гр.
  • Горіхи волоські очищені – 50 гр.
  • Гранат – для прикраси.
  • Зелена аджика – 25 гр.

Для зеленої аджики:

  • Кінза – 10 гр.
  • Петрушка – 6 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Хмелі-сунелі – 4 гр.
  • Перець чилі мелений – 4 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо вказану кількість волоських горіхів. Очищаємо їх від шкаралупи.

Крок 2. Кладемо очищені горіхи в чашу блендера і подрібнюємо їх до отримання вологої дрібної крихти.

Крок 3. Промиваємо і обсушуємо кінзу з петрушкою. Зубчики часнику очищаємо від шкірки.

Крок 4. Приготуємо зелену аджику. Для цього подрібнюємо в блендері часник, зелень і спеції.

Крок 5. До зеленої аджике додаємо шпинат і подрібнені горіхи. Перемелюємо всі разом до однорідної маси.

Крок 6. З заготівлі ліпимо акуратні кульки і прикрашаємо їх зернами граната.

Крок 7. Пхали з горіхами готово. Подавайте до столу і пригощайтеся!