Паштет – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Паштет – це дуже смачний і поживний продукт для туристичнах закусок. Приготувати його своїми руками зовсім нескладно, навіть якщо ви новачок. Є багато кулінарних варіантів. Найкращі ідеї ми зібрали для вас у нашій готової збірці з десяти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу. Обов’язково беріть на замітку!

Паштет з курячої печінки з морквою і цибулею

Паштет з курячої печінки з морквою і цибулею виходить дуже ніжним і приємним смаком. Такий продукт можна просто намазувати на хліб або використовувати для створення яскравих святкових закусок. Для приготування курячого паштету з печінки використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
0.7 кг.

  • Куряча печінка ⅔ кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль за смаком
  • Перець духм’яний горошком 5 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.
  2. Ретельно промиваємо курячу печінку. Очищаємо субпродукт від плівки і жовчі. Можна відкинути на друшляк і потримати трохи під холодною водою для кращого очищення.
  3. Від лушпиння очищаємо цибулю, після нарізаємо його тонкими півкільцями.
  4. Очищену морквину розділяємо на великі кубики.
  5. Підготовлені овочі обсмажити.
  6. Відправляємо цибулю з морквою в сковороду, розігріту з рослинною олією.
  7. Овочі обсмажуємо до м’якості, періодично помішуючи лопаткою. Після викладаємо в зручну посуд.
  8. Далі у цій же сковороді потрібно обсмажити печінку.
  9. Шматочки підготовленої печінки відправляємо в сковороду. Додаємо половину вершкового масла, лавровий лист і горошини запашного перцю. Обсмажуємо, помішуючи, 25 хвилин.
  10. Перекладаємо обсмажений субпродукт до овочів. Прибираємо горошини перцю і лавровий лист, так як вони потрібні були тільки для аромату. Викладаємо в масу вершкове масло.
  11. Збиваємо продукти блендером і солимо в процесі за смаком. Необхідно отримати однорідну ніжну масу.
  12. Паштет з курячої печінки з морквою і цибулею готовий. Намастіть його на хліб і подавайте до столу!