Домашній паштет з гусячої печінки
Домашній паштет з гусячої печінки — це дуже поживний і цікавий на смак продукт. Щоб приготувати такий паштет на своїй кухні, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Порадуйте себе і близьких, і зробіть звичне меню.
Час готування – 4 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 кг
Інгредієнти:
- Печінка гусяча – 400 гр.
- Свинина відварна – 200 гр.
- Масло вершкове – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Коньяк – 30 мл
- Вино кріплене – 50 мл
- Майоран – 1 гілка.
- Сіль – за смаком.
- Перець запашний мелений – за смаком.
- Бульйон м’ясний – 1 л
- листової Желатин – 2 шт.
- Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Приготуємо необхідні продукти зі списку.
Крок 2. Нагріваємо олію в сковороді разом з половинками ріпчастої цибулі. Після цибулю видаляємо і опускаємо в ароматне масло шматочки гусячої печінки, яку попередньо промиваємо і очищаємо від плівок.
Крок 3. Викладаємо до печінки 100 грам вершкового масла.
Крок 4. Як тільки печінка поміняє колір, вливаємо до неї коньяк і кріплене вино. Смажимо ще 10 хвилин.
Крок 5. Викладаємо готову печінку в чашу блендера. Сюди ж відправляємо шматочки відвареної свинини. Вершкове масло розтоплюємо і вливаємо до печінки.
Крок 6. Знімаємо цедру з лимона і кладемо її в блендер. Солимо і перчимо продукти за смаком, доповнюємо майораном.
Крок 7. Перемелюємо продукти до отримання ніжної однорідної маси.
Крок 8. Перекладаємо заготовку у форму, застелену харчовою плівкою. Прибираємо в холодильник на 2 години.
Крок 9. Желатин замочуємо в холодній воді згідно з інструкцією. Після віджимаємо його і з’єднуємо з м’ясним бульйоном. Підігріваємо до розчинення желатину.
Крок 10. Вибираємо форму більшу за розміром, ніж та, в якій охолоджується паштет. Вливаємо в неї бульйон з желатином.
Крок 11. В рідину занурюємо паштет. Знову ставимо в холодильник до застигання.
Крок 12. Домашній паштет з гусячої печінки готовий. Можна подавати до столу!