Паштет – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Домашній паштет з гусячої печінки

Домашній паштет з гусячої печінки — це дуже поживний і цікавий на смак продукт. Щоб приготувати такий паштет на своїй кухні, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Порадуйте себе і близьких, і зробіть звичне меню.

Час готування – 4 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 кг

Інгредієнти:

  • Печінка гусяча – 400 гр.
  • Свинина відварна – 200 гр.
  • Масло вершкове – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Коньяк – 30 мл
  • Вино кріплене – 50 мл
  • Майоран – 1 гілка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець запашний мелений – за смаком.
  • Бульйон м’ясний – 1 л
  • листової Желатин – 2 шт.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Нагріваємо олію в сковороді разом з половинками ріпчастої цибулі. Після цибулю видаляємо і опускаємо в ароматне масло шматочки гусячої печінки, яку попередньо промиваємо і очищаємо від плівок.

Крок 3. Викладаємо до печінки 100 грам вершкового масла.

Крок 4. Як тільки печінка поміняє колір, вливаємо до неї коньяк і кріплене вино. Смажимо ще 10 хвилин.

Крок 5. Викладаємо готову печінку в чашу блендера. Сюди ж відправляємо шматочки відвареної свинини. Вершкове масло розтоплюємо і вливаємо до печінки.

Крок 6. Знімаємо цедру з лимона і кладемо її в блендер. Солимо і перчимо продукти за смаком, доповнюємо майораном.

Крок 7. Перемелюємо продукти до отримання ніжної однорідної маси.

Крок 8. Перекладаємо заготовку у форму, застелену харчовою плівкою. Прибираємо в холодильник на 2 години.

Крок 9. Желатин замочуємо в холодній воді згідно з інструкцією. Після віджимаємо його і з’єднуємо з м’ясним бульйоном. Підігріваємо до розчинення желатину.

Крок 10. Вибираємо форму більшу за розміром, ніж та, в якій охолоджується паштет. Вливаємо в неї бульйон з желатином.

Крок 11. В рідину занурюємо паштет. Знову ставимо в холодильник до застигання.

Крок 12. Домашній паштет з гусячої печінки готовий. Можна подавати до столу!