Паштет – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Рибний паштет в домашніх умовах

Рибний паштет в домашніх умовах виходить дуже ніжним і цікавим за смаком. Такий продукт можна просто намазувати на хліб і подавати в якості самостійної живильної закуски. Для приготування апетитного паштету з риби використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 3 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 400 гр.

Склад:

  • Скумбрія – 300 гр.
  • Часник – 8 зубчиків.
  • Чебрець – 1 гілка.
  • Коріандр – 10 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Лимон – 120 гр.
  • Сіль морська – 5 гр.
  • Сіль поварена – 500 гр.
  • Базилік свіжий – 5 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Оцет бальзамічний – 20 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Скумбрію поділяємо на філе, промиваємо й обсушуємо. Рослинна олія прогріваємо на сковороді з часником для аромату, після часник видаляємо.

Крок 2. У глибоку миску висипаємо кухонну сіль, доповнюємо її лимонною цедрою і коріандром. Перемішуємо.

Крок 3. Половину суміші з солі висипаємо рівним шаром на деко або іншу зручну форму. На кладемо сіль рибні філе, обмазуємо його бальзамічним оцтом.

Крок 4. Засипаємо філе залишилася сіллю і залишаємо на 45 хвилин.

Крок 5. Через зазначений час промиваємо рибне філе від солі. Знімаємо шкірку зі скумбрії.

Крок 6. Далі рибу перекладаємо в глибоку миску, заливаємо розсолом ароматним маслом і розминаємо виделкою. Доповнюємо подрібненим базиліком і перемішуємо.

Крок 7. Загортаємо заготовку в харчову плівку у формі рулету. Відправляємо в холодильник на 2 години.

Крок 8. Рибний паштет в домашніх умовах готовий. Подавайте до столу, доповнивши морською сіллю, чебрецем і чорним меленим перцем. Швидше пригощайтеся!