Рибний паштет в домашніх умовах
Рибний паштет в домашніх умовах виходить дуже ніжним і цікавим за смаком. Такий продукт можна просто намазувати на хліб і подавати в якості самостійної живильної закуски. Для приготування апетитного паштету з риби використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 3 години
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 400 гр.
Склад:
- Скумбрія – 300 гр.
- Часник – 8 зубчиків.
- Чебрець – 1 гілка.
- Коріандр – 10 гр.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Лимон – 120 гр.
- Сіль морська – 5 гр.
- Сіль поварена – 500 гр.
- Базилік свіжий – 5 гр.
- Масло рослинне – 30 мл
- Оцет бальзамічний – 20 мл
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Скумбрію поділяємо на філе, промиваємо й обсушуємо. Рослинна олія прогріваємо на сковороді з часником для аромату, після часник видаляємо.
Крок 2. У глибоку миску висипаємо кухонну сіль, доповнюємо її лимонною цедрою і коріандром. Перемішуємо.
Крок 3. Половину суміші з солі висипаємо рівним шаром на деко або іншу зручну форму. На кладемо сіль рибні філе, обмазуємо його бальзамічним оцтом.
Крок 4. Засипаємо філе залишилася сіллю і залишаємо на 45 хвилин.
Крок 5. Через зазначений час промиваємо рибне філе від солі. Знімаємо шкірку зі скумбрії.
Крок 6. Далі рибу перекладаємо в глибоку миску, заливаємо розсолом ароматним маслом і розминаємо виделкою. Доповнюємо подрібненим базиліком і перемішуємо.
Крок 7. Загортаємо заготовку в харчову плівку у формі рулету. Відправляємо в холодильник на 2 години.
Крок 8. Рибний паштет в домашніх умовах готовий. Подавайте до столу, доповнивши морською сіллю, чебрецем і чорним меленим перцем. Швидше пригощайтеся!