Паштет – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Домашній паштет з яловичої печінки

Домашній паштет з яловичої печінки — це дуже поживний і цікавий на смак продукт. Щоб приготувати такий паштет своїми руками, беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Порадуйте себе, своїх близьких і зробіть звичне меню.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 750 гр.

Склад:

  • Печінка яловича – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Масло вершкове – 160 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичу печінку очистити від плівок, добре промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. На це піде близько 30 хвилин. Після субпродукт викладаємо на тарілку і охолодити.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю з морквою. Обсмажуємо овочі до м’якості на невеликому шматочку вершкового масла, періодично помішуючи.

Крок 3. Охолоджену печінку прокручуємо через м’ясорубку. Після також чинимо і з обсмаженими овочами.

Крок 4. Солимо масу за смаком і ретельно вимішуємо до однорідності.

Крок 5. Печінкову масу рівним шаром викладаємо на харчову плівку. По центру викладаємо смужку вершкового масла.

Крок 6. Звертаємо заготовку в акуратний щільний рулет. Відправляємо в холодильник до повного застигання.

Крок 7. Домашній паштет з яловичої печінки готовий. Подавайте до столу і швидше пробуйте!