Як засолити грудинку в домашніх умовах? Ми ділимося кулінарної підбіркою з восьми смачних і швидких рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу. Засолена грудинка вийде апетитною, смачною і ароматною. Подавайте до столу з чорним хлібом, зеленню, свіжими овочами або соліннями. Відмінна ідея для яскравого перекусу.
Як засолити грудинку з часником, щоб танула в роті
Як засолити грудинку з часником, щоб танула в роті? Розповідаємо у нашій кулінарній ідеї, перевіреної багатьма господинями. Готовий продукт вийде цікавим за смаком, апетитним і дивно ароматним. Подавайте до столу з чорним хлібом, зеленню або соліннями.
Інгредієнти на
0.5 кг.
- Свиняча грудинка 500 гр.
- Часник 5 зуб.
- Сіль 2 ст. л.
- Перець чорний мелений 1 ст. л.
- Лавровий лист за смаком
- Перець чилі за бажанням
Процес приготування:
- Як швидко і смачно засолити грудинку в домашніх умовах? Свинячу грудинку промиваємо, обсушуємо і глибоко надрізаємо.
- Натираємо продукт сіллю.
- Добре обвалюємо з усіх боків.
- Кладемо грудинку в миску. Посипаємо чорним меленим перцем.
- Продавлюємо очищені зубчики часнику через прес.
- Натираємо грудинку часником, доповнюємо гострим перцем чилі і разломанным лавровим листком. Накриваємо кришкою і тримаємо добу при кімнатній температурі. Після прибираємо в холодильник на три дні.
- Ми розповіли, як засолити грудинку з часником, щоб танула в роті. Спробуйте теж!
Як засолити грудинку в гарячому розсолі
Як засолити грудинку в гарячому розсолі, детально описуємо в нашому покроковий рецепт з фотографіями. Продукт, приготовлений таким способом, вийде цікавим за смаком, апетитним і ароматним. Подавайте до столу, доповнивши чорним хлібом, улюбленими соусами, овочами або соліннями.
Час готування – 4 години
Час приготування – 40 хвилин
Порції – 1,5 кг.
Інгредієнти:
- Грудинка свиняча – 1,5 кг
- Часник – 1 головка.
- Сіль – 2 ст. л.
- Гвоздика – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Паприка – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Вода – 3,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Покроково розповідаємо, як засолити грудинку в гарячому розсолі. Промиваємо і обсушуємо під водою.
Крок 2. Нарізаємо інгредієнт шматками.
Крок 3. Укладаємо їх у каструлю.
Крок 4. Доповнюємо продукт горошинами перцю і гвоздикою.
Крок 5. Кип’ятимо воду з сіллю, остуджуємо і виливаємо в каструлю з грудинкою.
Крок 6. Нарізаємо цибулю кільцями разом з лушпинням.
Крок 7. Відправляємо овоч в заготовку.
Крок 8. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння на повільному вогні. Варимо 1-2 хвилини і вимикаємо. Закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.
Крок 9. Очищаємо часник від лушпиння.
Крок 10. Дрібно рубаємо ножем.
Крок 11. Підготуємо сухі спеції.
Крок 12. Грудинку дістаємо з розсолу, обсушуємо її.
Крок 13. Натираємо часником і посипаємо спеціями.
Крок 14. Складаємо шматочки в пакет і прибираємо в морозильник.
Крок 15. Тримаємо в холоді близько 2-3 годин до повної готовності.
Крок 16. Тепер ви знаєте, як засолити грудинку в гарячому розсолі. Спробуйте!
Домашня грудинка з свинини в цибулинні
Домашня грудинка з свинини в цибулинні порадує вас своїм апетитним виглядом і неповторним смаком. Приготувати таке частування зможе кожен. Використовуйте для цього перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями. Побалуйте себе і своїх рідних!
Час готування – 7 годин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 0,6 кг.
Інгредієнти:
- Грудинка свиняча – 0,6 кг
- цибульна Лушпиння – 3 жмені.
- Сіль – 100 гр.
- Цукор – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Часник – 1 головка.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Приготуємо домашню грудинку з свинини в цибулинні. Першим ділом підготуємо лушпиння. Її потрібно ретельно промити в холодній воді.
Крок 2. Відправляємо лушпиння в каструлю, доповнюємо сіллю, цукром, лавровими листками і заливаємо водою. Кип’ятимо.
Крок 3. Ділимо грудинку на дві великі частини.
Крок 4. Відправляємо в киплячу лушпиння.
Крок 5. Ставимо мінімальний вогонь і варимо грудинку 30 хвилин. Після заготівлю закутуємо в рушник і залишаємо на 2-3 години.
Крок 6. Дістаємо продукт з води. Натираємо продавлений часником.
Крок 7. Обсипаємо меленим перцем і прибираємо в холодильник на пару годин.
Крок 8. Домашня грудинка з свинини в цибулинні готова. Пригощайтеся.
Як засолити грудинку для гарячого копчення
Як засолити грудинку для гарячого копчення, докладно розповідаємо в нашому кулінарному рецепті, перевіреним досвідченими господинями. Закуска готова порадує апетитним виглядом, яскравим виглядом і ароматом. Встояти перед таким частуванням буде неможливо, обов’язково спробуйте.
Час готування – 7 днів
Час приготування: 1 годину
Порції – 2 кг
Інгредієнти:
- Грудинка свиняча – 2 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 300 гр.
- Цукор – 30 гр.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Перець духмяний горошок – 10 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Ділимося, як засолити грудинку для гарячого копчення. Візьмемо підходящий шматок грудинки. Промиваємо його й обсушуємо.
Крок 2. Нарізаємо продукт поздовжніми великими частинами.
Крок 3. Кип’ятимо воду з сіллю і цукром. Відправляємо сюди спеції і кип’ятимо 5 хвилин. Після розсіл остуджуємо, занурюємо до нього грудинку і прибираємо в холодильник на 5 днів. Кожен день шматки слід перевертати.
Крок 4. Далі грудинку дістаємо з розсолу, обсушуємо і перев’язуємо ниткою. Вивішуємо на добу в прохолодному місці.
Крок 5. Коптимо 1 годину. На 10 хвилин кладемо в коптильню і прибираємо на 5 хвилин. Повторюємо протягом години.
Крок 6. Знову вішаємо заготовку на добу.
Крок 7. Ми розповіли, як засолити грудинку для гарячого копчення. Повторюйте рецепт і пробуйте апетитну закуску.
Засолювання грудинки сухим способом
Засолювання грудинки сухим способом дозволить отримати неймовірно апетитний і насичений за смаком продукт. Таке частування можна подавати з хлібом, овочами або соусами. Ваші близькі або гості залишаться задоволені. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт.
Час готування – 4 дні
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 кг
Інгредієнти:
- Грудинка свиняча – 1 кг
- Часник – 10 зубчиків.
- Сіль – 4 ст. л.
- Перець духмяний горошок – 10 шт.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Паприка мелена – 1 ст. л.
- Перець червоний гострий мелений – 1 ч. л.
- Спеції для м’яса – 1 ст. л.
- лавровий Лист – 6 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Для засолювання грудинки сухим способом першим ділом промиваємо й обсушуємо основний інгредієнт.
Крок 2. Розрізаємо грудинку на великі шматочки. Часник ділимо на тонкі пластинки.
Крок 3. Кожен шматочок грудинки шпигуємо часником. Попередньо для цього робимо надрізи.
Крок 4. З’єднуємо сіль з меленими спеціями. Перемішуємо.
Крок 5. Кожен шматок добре натираємо спеціями.
Крок 6. Викладаємо шматочки на фольгу, доповнюємо горошинами перцю і лавровими листками.
Крок 7. Загортаємо грудинку у фольгу і ставимо в холодильник на 4-5 днів.
Крок 8. Засолювання грудинки сухим способом завершена. Можна оцінити частування!
Солона грудинка з нитритной сіллю
Солона грудинка з нитритной сіллю порадує вас своїм апетитним виглядом і цікавим смаком. Приготувати таке частування нескладно в домашніх умовах. Використовуйте для цього перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями. Обов’язково беріть на замітку!
Час готування – 1 тиждень
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 кг
Інгредієнти:
- Грудинка свиняча – 1 кг
- Сіль нитритная – 10 гр.
- Сіль поварена – 10 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування солоної грудинки з нитритной сіллю першим ділом підготуємо грудинку. Розрізаємо продукт на великі частини.
Крок 2. Перемішуємо нитритную сіль з кухонної і чорним меленим перцем.
Крок 3. Сухою сумішшю добре натираємо кожен шматочок грудинки.
Крок 4. Загортаємо шматки в харчову плівку. Прибираємо їх в холодильник на один тиждень. Періодично заготовку можна розминати руками через плівку.
Крок 5. Кладемо продукт в каструлю з водою. На дно кладемо тарілку, щоб грудинка не стикалася з гарячим дном каструлі. Дуже повільно нагріваємо заготівлю і варимо 3-4 години, не доводячи до кипіння. Зверху можна також прикрити тарілкою, щоб всі шматки були занурені у воду.
Крок 6. Остуджуємо шматки грудинки і промиваємо під водою. Слід зберігати в морозильній камері.
Крок 7. Солона грудинка з нитритной сіллю готова. Нарізуйте тонкими скибочками і пригощайтеся!
Домашня солона грудинка з прошарком м’яса
Домашня солона грудинка з прошарком м’яса – це яскрава кулінарна ідея, яку варто взяти на замітку. Готовий продукт вийде неймовірно смачним, апетитним і поживним. Подавайте до столу з чорним хлібом, зеленню, соліннями або свіжими сезонними овочами.
Час готування – 2 доби
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 0,5 кг.
Інгредієнти:
- Грудинка свиняча – 0,5 кг
- Сіль – 75 гр.
- Часник – 4 зубчики.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Паприка мелена – 1 ч. л.
- Кріп сушений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для домашньої заготовки солоної грудинки з прошарком м’яса.
Крок 2. Промиваємо грудинку, обсушуємо і нарізаємо великими шматочками.
Крок 3. Натираємо шматочки сумішшю з солі і сухих спецій.
Крок 4. Продавлюємо зубчики часнику. Часниковою кашкою обмазуємо шматки грудинки.
Крок 5. Кожну заготовку загортаємо у фольгу і ставимо в морозилку на 12 годин.
Крок 6. Дістаємо продукт з морозильної камери. Розморожуємо грудинку, промиваємо, обсушуємо і відправляємо в холодильник ще на одну добу.
Крок 7. Домашня солона грудинка з прошарком м’яса готова. Нарізайте продукт тонкими скибочками і пригощайтеся!
Ніжна грудинка, засолена в розсолі в банку
Ніжна грудинка, засолена в розсолі у банку, порадує вас своїм апетитним виглядом і неповторним смаком. Приготувати таке частування зможе кожен. Використовуйте для цього перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Порадуйте себе і близьких закускою, перед якою неможливо встояти.
Час готування – 1 добу
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 850 гр.
Склад:
- Грудинка свиняча – 850 гр.
- Вода – 1 л
- Сіль – 100 гр.
- Насіння коріандру – 0,5 ч. л.
- Насіння гірчиці – 0,5 ч. л.
- Часник – 3 зубчики.
- лавровий Лист – за смаком.
- Перець духмяний горошок – 10 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Ділимося рецептом ніжною грудинки, засолення в розсолі у банку. Грудинку промиваємо, обсушуємо і ділимо на великі частини.
Крок 2. Викладаємо шматки в чисту банку. Доповнюємо їх пластинками часнику.
Крок 3. Воду з’єднайте з сіллю і спеціями зі списку. Доводимо розсіл до кипіння і тримаємо на вогні 5 хвилин.
Крок 4. Остуджуємо воду зі спеціями.
Крок 5. Отриманим розсолом заливаємо грудинку в банку. Прибираємо заготовку в холодильник на добу.
Крок 6. Далі продукт дістаємо з розсолу, обсушуємо і прибираємо в морозильну камеру.
Крок 7. Ніжна куряча, засолена в розсолі у банку, готова. Нарізайте частування і подавайте до столу!