Маринована капуста швидкого приготування – 10 смачних рецептів хрусткою і соковитою капусти

Маринована капуста – чудова закуска, а також чудовий інгредієнт для різних салатів і бутербродів. Правда, не завжди є час, щоб замаринувати капусту. В такому випадку, Вам на допомогу прийдуть наші 10 рецептів швидкого приготування маринованої капусти.

Маринована капуста швидкого приготування на 3-х літрову банку

Відмінний рецепт швидкого приготування маринованої капусти. До вживання вона буде готова вже через 10 годин, а смак виходить приємний, кисло-солодкий. Даний рецепт розрахований на 3-х літрову банку.

Інгредієнти на
3 л.

  • Капуста білокачанна 2 кг
  • Морква 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Коріандр 1 ч. л.
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Оцет столовий 9% ½ Склянки
  • Масло рослинне ½ склянки
  • Сіль 2 ст. л.
  • Вода 1-1.5 л.

Процес приготування:

  1. Як зробити мариновану капусту швидкого приготування на 3-х літрову банку? Нарізаємо капусту середніми за розміром шматочками.
  2. Очищаємо моркву і часник. Нарізаємо їх невеликими шматочками.
  3. Викладаємо капусту в банку, пересипаємо її часником, морквою, коріандром і шматочками лаврового листа.
  4. Таким чином, заповнюємо всю банку.
  5. Приступаємо до маринаду. Доводимо воду до кипіння, додаємо цукор, сіль і рослинне масло. Доводимо суміш до кипіння і далі варимо на слабкому вогні близько 3 хвилин. Вливаємо оцет, знову доводимо рідину до кипіння і відразу вимикаємо вогонь.
  6. Заливаємо маринадом капусту, поки він ще не охолов.
  7. Прикриваємо банку кришкою і залишаємо остигати. Коли капуста охолоне до кімнатної температури, закриваємо кришку і поміщаємо капусту в холодильник.
  8. За закінчення 10 годин капуста остаточно замаринується і буде готова до зберігання та вживання. Приємного апетиту!