Бутерброди з червоною рибою – 10 простих і смачних рецептів на святковий стіл

Бутерброди з червоною рибою – закуска, невід’ємна складова меню для святкового столу і робить його привабливим і багатим. Набір інгредієнтів для цієї страви дуже скромний, але гарна нарізка їх, вибір основи бутербродів (булочки, крекери, тарталетки), намазки (масло, риккоту, фету) і продукти для доповнення і декору (огірок, зелень, оливки, лимон), у вас вийде кулінарний шедевр.

Бутерброди з червоною рибою і авокадо до святкового столу

Приголомшливі інгредієнти – червона риба і авокадо – своєю неповторною смакової палітри будуть знахідкою не тільки для гурманів, а й для простих людей. Такі бутерброди мають приємний післясмак, схоже на кедрові горіхи. Для них важливо вибрати хороший і зрілий авокадо. Готується закуска швидко і успіх її за столом завжди забезпечений. Готуємо на основі чорного хліба, що сподобається прихильникам ПП і дотримуються пост.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Авокадо 1 шт.
  • Сьомга 200 гр.
  • Чорний житній хліб 1 шт.
  • Зелень 1 пучок
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Лимон 1 шт.

Процес приготування:

  1. Як приготувати бутерброди з червоною рибою на святковий стіл? Чорний хліб, а він відмінно буде поєднуватися з рибою і авокадо, нарізається скибочками завтовшки не більше 1 див.
  2. Скибочки обсмажуються на невеликій кількості рослинного масла, тільки до легкої хрусткої скоринки.
  3. Гострим ножем, філе червоної риби відділяється від шкіри і нарізається тонкими слайсами. Філе для таких бутербродів береться слабосолене, так як воно найкращим чином поєднується з авокадо, на відміну від підкопченого.
  4. Ретельно вимивається лимон і розрізається на дві половинки.
  5. Авокадо промивається і гострим ножем розрізається навпіл. Потім акуратно кісточка відділяється.
  6. З половинок авокадо ложкою виділяється м’якоть.
  7. Потім м’якоть кладеться в окрему тарілку, з допомогою виделки розминається до стану пюре, поливається соком лимона, щоб не потемніла, трохи посипається сіллю і добре перемішується.
  8. На скибочки обсмаженого хліба наноситься шар протертого авокадо. Поверх його красиво викладаються слайсы червоної риби. Бутерброди декоруються зеленню і подаються до столу. Приємного апетиту!

Бутерброди з червоною рибою і сирним сиром

Закуски до святкового столу повинні відрізнятися оригінальністю і гарним оформленням, і поряд з традиційними салатами, такий стіл прикрасять бутерброди з червоною рибою. Їх готують невеликими, на 2-3 укусу та товщиною не більше 2 див. Смак червоної риби підкреслює ніжний сирний сир. Декорують цю закуску по своєму смаку: зеленню, маслинами, овочами і маленькими грибами.

Час приготування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Червона риба – 100 гр.
  • Сир вершковий – 100 гр.
  • Багет – 1 шт.
  • Зелень – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Багет нарізати скибочками, щоб їх з одного багета вийшло не менше 12 штук.

Крок 2. Розігрівається суха сковорідка і на ній скибочки багета трохи підсушуються до легкого золотистого кольору з обох сторін. Потім багет залишають до повного охолодження. Підсушити його можна і в духовці.

Крок 3. Шматочок червоної риби, а для святкового столу повинна бути слабосолона сьомга, звільняється від шкіри і гострим ножем нарізати слайсами такого ж розміру, як і скибочки багета.

Крок 4. На обсмажену багет товстим шаром намазується сирний сир. Скибочки з сиром відразу укладаються на великому сервировочном блюді.

Крок 5. Потім поверх сиру на бутерброди укладаються слайсы червоної риби. Бутерброди декоруються гілочками свіжої зелені або іншими продуктами по своєму смаку і подаються до святкового столу. Приємного апетиту!

Бутерброди з червоною рибою, сиром і огірком

Наповнювачами для бутербродів використовують різні продукти і в різноманітних поєднаннях, а для святкового столу у цьому рецепті приготуємо бутерброди з червоною рибою, сиром і слайсами огірка, їх красиво декоруємо. Поєднання цих інгредієнтів вдале, а красива подача порадує ваших гостей.

Час приготування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Червона риба – 5 шматочків.
  • Сир вершковий – 5 скибочок.
  • Хліб – 5 скибочок.
  • Лимон – ½ шт.
  • Огірок – 5 кілець.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом готуються інгредієнти для бутербродів з розрахунком потрібної кількості порцій.

Крок 2. Нарізається Тонкими скибочками хліб, як основа бутерброда. Він може бути будь-яким: багет, класичний білий або чорний, цільнозерновий або бездріжджовий. Шматочок сиру нарізається скибочками у вигляді трикутника і кладеться поверх хліба. Сир також може бути будь-яким: твердих, плавлених, з цвіллю або білим.

Крок 3. Огірок промивається, обсушивается серветкою і нарізати тонкими кружками. Вони кладуться на хліб поруч з сирними скибочками.

Крок 4. Добре промивається лимон і нарізається тонкими четвертинками кілець разом з цедрою. Лимон кладеться поверх огірка.

Крок 5. Будь-яка червона малосолоний риба (кета, сьомга, лосось або горбуша) нарізається слайсами і укладається на бутерброди або пластинками, або трояндочками, або кубиками. Приготовані бутерброди красиво викладаються на велике блюдо і подаються до столу. Приємного апетиту!

Бутерброд з червоною рибою, молоком і яйцем пашот

Бутерброди з червоною рибою, молоком і яйцем-пашот відрізняються прекрасним смаком і дуже поживні. Вони відмінно підходять для ситного сніданку, так і красиво декоровані, на святковому столі не загубляться серед інших закусок. Яйця-пашот варяться за загальним правилом у воді з додаванням оцту, і плід авокадо має бути стиглим.

Час приготування: 15 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Червона риба – 100 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Хліб тостерний – 2 шт.
  • Цибуля – ¼ шт.
  • Перець солодкий – ¼ шт.
  • Сік лимона – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промитий плід стиглого авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку і ложкою акуратно виймаємо м’якоть. Потім м’якоть в окремій піалі виделкою добре розминаємо, посипаємо сіллю з чорним перцем і поливаємо соком лимона, щоб авокадо не потемнів.

Крок 2. Очищений цибулю і солодкий перець нарізаємо маленькими кубиками, перекладаємо їх до авокадо і добре перемішуємо. Це буде намазкой для бутербродів.Крок 3. На сухій сковорідці без масла, обсмажуємо до легкого рум’яного кольору з обох сторін, скибочки хліба.

Крок 4. Кип’ятимо воду з додаванням солі і оцту. Яйця розбиваємо в чашку, щоб не порушити жовток. В окропі ложкою або віночком робимо воронку, вливаємо в неї яйце і варимо 3-4 хвилини. Зварені яйця шумівкою перекладаємо на серветку і прибираємо всю вологу.

Крок 5. На обсмажені скибочки хліба наносимо товстим шаром авокадную намазки. Червону рибу нарізаємо маленькими кубиками або тонкими слайсами і укладаємо поверх намазки.

Крок 6. На рибу кладемо приготовані яйця-пашот і їх з одного краю надрізаємо, щоб жовток витікав і з’єднався зі смаком авокадо. Декоруємо бутерброди зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Бутерброди з листкового тіста з червоною рибою і сирним сиром

Популярність закусок з червоною рибою і сирним або вершковим сиром заслужена, адже вони завжди ніжні, ароматні і тануть у роті. У цьому рецепті пропонується варіант святкової подавання бутербродів – в листковому тісті, на відміну від традиційного хліба. Листкове тісто запікаємо у вигляді трубочок і потім заповнюємо начинкою.

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Тісто листкове дріжджове – 250 гр.
  • Червона риба солена – 150 гр.
  • Сир сирний або вершковий – 200 гр.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 3 шт.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Ікра червона – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Листкове тісто заздалегідь розморожуємо при домашньої температурі. Нарізаємо його тонкими довгими смужками.

Крок 2. Робимо з фольги невеликі конуси або беремо спеціальні металеві трубочки і на них в один шар намотуємо смужки тесту.

Крок 3. Потім трубочки змащуємо збитим жовтком яйця і запікаємо в духовці, розігрітій до 200°С протягом 20 хвилин.

Крок 4. Запечені трубочки акуратно знімаємо з конусів і охолоджуємо.

Крок 5. Червону рибу нарізаємо маленькими кубиками.

Крок 6. Дрібно шаткуємо промиті пір’я зеленої цибулі і кладемо їх до риби.

Крок 7. До цих інгредієнтів кладемо сирний або вершковий сир, посипаємо сумішшю перців і перемішуємо ложкою.

Крок 8. Приготованою начинкою через кондитерський мішок заповнюємо трубочки.

Крок 9. Укладаємо приготовану закуску на блюдо, декоруємо червоною ікрою і подаємо до святкового столу. Приємного апетиту!

Святкові бутерброди з червоною рибою та ікрою

Бутерброди з червоною рибою та ікрою вважаються елітними, так як ці продукти недешеві і наявність їх на столі говорить про достаток у сім’ї. Готують їх невеликими за розміром, щоб вистачило всім і на білому хлібі з маслом, хоча вибір хліба – справа особистого смаку.

Час приготування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 5.

Склад:

  • Хліб білий для тостів – 5 скибочок.
  • Сьомга слабосолона – 200 гр.
  • Масло вершкове – 1 пачка.
  • Ікра червона – за смаком.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу треба підготувати відповідно до рецептури і кількістю потрібних вам порцій всі продукти для бутербродів.

Крок 2. Розм’якшене при домашньої температурі масло перекласти в окрему тарілку і добре розім’яти виделкою. До масла натерти через дрібну тертку трохи лимонної цедри і додати дві столові ложки віджатого лимонного соку. Масло з лимоном добре перемішати.

Крок 3. Гострим ножем нарізати тонкими слайсами слабосолону сьомгу.

Крок 4. Тостовий білий хліб розрізати на трикутники.

Крок 5. Кожен трикутник хліба рівномірно намазати приготовленою лимонним маслом.

Крок 6. Поверх масла розкласти слайсы сьомги.

Крок 7. Бутерброди укласти на сервірувальну тарілку і завершити їх оформлення, завдавши на кожен трохи червоної ікри. Приготовані бутерброди відразу подати до столу. Приємного апетиту!

ПП бутерброди з червоною рибою

ПП-бутерброди часто включається червона риба, і це невипадково, адже калорійність її невисока при значному вмісті цінних кислот і білка. Риба береться тільки слабосолона або варена, а основа бутербродів – житній хліб бездріжджовий або цільнозерновий, глікемічний індекс у яких невисокий. Для начинки використовується свіжа зелень, авокадо і сирний сир.

Час приготування: 15 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Хліб для ПП-бутербродів – 1 шт.
  • Сьомга малосолоний – 100 гр.
  • Сир сирний – 180 гр.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Кріп – 4 гілочки.
  • Маслини – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед потрібно підготувати всі продукти для ПП-бутербродів згідно з рецептом.

Крок 2. Вибраний хліб нарізати скибочками завтовшки не більше 1 см. Їх викласти на застелене папером деко і протягом 2-3 хвилин підсушити в духовці, розігрітій до 180°С. Потім скибочки хліба остудити.

Крок 3. В окрему піалу перекласти розраховане кількість сирного сиру, додати до нього ложку соку лимона і поросяти, ягняти свіжий кріп. Ці інгредієнти перемішати до однорідного стану.

Крок 4. На підсушений хліб викласти сирну начинку, і якщо бутерброди готуєте для святкового столу, то начинку нанести через кондитерський мішок з фігурною насадкою.

Крок 5. Поверх начинки покласти нарізану тонкими слайсами слабкосолений сьомгу.

Крок 6. Декорувати бутерброди кільцями маслин і зеленню і подати до столу. Приємного апетиту!

Гарячі бутерброди з червоною рибою в духовці

Варіантом закуски з червоною рибою будуть гарячі бутерброди, запечені в духовці. Ними доповнюють перші страви або готують просто для перекусу. Тарілка з яскравими гарячими бутербродами, що мають знизу хрустку хлібну скоринку, зверху – апетитну сирну, добре прикрасить і доповнить ваш святковий стіл. Цікавим буде поєднання різних сортів сиру, наприклад солоного з прісним або гострим, а масло можна замінити жирним майонезом.

Час приготування: 25 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Батон/багет – 1 шт.
  • Червона риба – 300 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Масло вершкове – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Білий хліб, вибраний для бутербродів, нарізається скибочками товщиною не більше 1 см На хліб наноситься рівномірний шар вершкового масла. Деко змащують рослинним маслом і на нього кладуть скибочки хліба.

Крок 2. Будь-яка червона риба нарізається тонкими невеликими слайсами і розкладається поверх скибочок хліба з маслом.Крок 3. Шматочок твердого сиру подрібнюється на крупній або середній тертці. Сирної стружкою посипаються бутерброди.

Крок 4. Запікаються гарячі бутерброди в духовці, розігрітій до 180°С протягом 20 хвилин до рум’яної сирної скоринки зверху. Приготовані бутерброди перекладаються на блюдо і відразу подаються до столу. Приємного апетиту!

швидкі та Прості бутерброди з червоною рибою і лимоном

У нас прийнято страви для святкового столу готувати щедро і з розмахом, і нерідко зайві інгредієнти псують смак закусок. У бутерброди з червоною рибою і лимоном нічого зайвого немає, набір продуктів скромний, але при гарному оформленні, страва буде і гарне і смачне, адже риба гармонійно поєднується з цитрусовою кислинкою.

Час приготування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Багет – 1/2 шт.
  • Червона риба солена – 100 гр.
  • Сир – 50 гр.
  • Лимон – 3 гуртка.
  • Сметана 20% – 3 ст. л.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Багет нарізати скибочками товщиною не більше 1 см

Крок 2. На середньої або дрібної тертці подрібнюється шматочок твердого сиру. Кріп промивається і дрібно шинкуется. Подрібнені сир і зелень кладуть в піалу і до них додаються три ложки сметани.Крок 3. Ці інгредієнти ложкою добре перемішуються.

Крок 4. Приготовлена сметано-сирна маса укладається рівним товстим шаром на скибочки багета.

Крок 5. З червоної риби знімається шкіра і філе нарізати тонкими скибочками.

Крок 6. Лимон добре промивається і нарізається тонкими кружальцями і потім четвертинками.Крок 7. Поверх намазки на кожен бутерброд кладеться шматочок лимона і шматочок червоної риби. Рибу можна нарізати довгими смужками і згорнути трояндочкою.

Крок 8. Бутерброди декоруються по особистому смаку і подаються до столу. Приємного апетиту!

Бутерброди з червоною рибою, плавленим сиром і огірком

Доданий до бутерброду з червоною рибою свіжий огірок надає цій закусці соковитість, свіжі нотки і робить її ошатною. За основу беремо білий хліб, а намазки зробимо з суміші плавленого сирка, відварених яєць і майонезу. Такі бутерброди апетитно виглядати і прикрасять ваш святковий стіл, а готуються вони просто і швидко.

Час приготування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Багет – 1 шт.
  • Червона риба солена – 200 гр.
  • Плавлений сирок – 2 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Огірок свіжий – 2 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь відварені круто яйця і охолоджені в холодній воді, очищаються від шкаралупи і подрібнюються на середній тертці.

Крок 2. Плавлені сирки, бажано витримані 15 хвилин в морозилці, також подрібнюються на середній тертці.Крок 3. Потім ці натерті інгредієнти кладуться в піалу, до них додається три ложки майонезу і все добре перемішується.

Крок 4. Огірки промиваються, обсушиваются серветкою і подрібнюються на крупній тертці.

Крок 5. Шматок червоної риби звільняється від шкіри й нарізати тонкими довгими скибочками.

Крок 6. Багет нарізати шматочками товщиною до 1 див.Крок 7. На скибочки багета наноситься рівномірний товстий шар приготованої сирної маси.

Крок 8. Поверх її кладеться натертий огірок.

Крок 9. Поверх шару огірків кладуть скибочки червоної риби. Приготовані бутерброди відразу подаються до столу. Приємного апетиту!