Мариновані мідії – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Мариновані мідії – це вишукана закуска, яку без докорів сумління можна подати навіть до святкового столу, наприклад, доповнивши, відварною картоплею або білим рисом. Залежно від ваших смакових уподобань, морепродукти можна просочити соєвим соусом, овочевим соком або звичайною рослинною олією. Але який з варіантів ви б не вибрали, смачно вам буде напевно!

Мариновані мідії в домашніх умовах

Мариновані мідії в домашніх умовах готуються досить швидко і просто тому, навіщо переплачувати за готовий продукт, якщо все можна зробити своїми руками? У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як без зайвого клопоту приготувати найсмачніші морепродукти у вашому житті!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Мідії 300 гр.
  • Часник 3 зуб.
  • Перець чилі ⅓ стручки
  • Паприка ½ ч. л.
  • Сіль 3 щіпка
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Олія рослинна 80 мл
  • Сік лимонний 4 ст. л.
  • Оцет білий винний 1 ст. л.
  • Вода 60 мл
  • Кріп 15 гр.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати мариновані мідії в домашніх умовах, готуємо продукти за списком.
  2. Розігріваємо олію в сковороді і закидаємо слайсы часнику і колечка чилі без кісточок.
  3. Слідом додаємо всі потрібні приправи і доводимо до кипіння олії. Тепер підливаємо воду, оцет і сік лимона – кип’ятимо і знімаємо пробу, якщо чогось не вистачає – додаємо.
  4. Паралельно 2-3 хвилини варимо мідії в киплячій воді, шумівкою перекладаємо в сковороду.
  5. Додаємо подрібнений кріп.
  6. Компоненти перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі до охолодження, потім перекладаємо морепродукти разом з маринадом в глибоку ємність і прибираємо в холодильну камеру на 3-4 години.
  7. За закінчення часу знімаємо пробу і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Мариновані мідії в олії

Мариновані мідії в олії готуються всього лише за дві години і вражають своїми смаковими характеристиками. Для приготування нам будуть потрібні виключно прості і натуральні компоненти, які не будуть перебивати смак морепродуктів, а, навпаки, доповнюють і відтіняють його.

Час готування – 2 ч. 5 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • заморожені Мідії – 200 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Оцет винний – 1 ст. л.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Вода – 30 мл
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Трави прованські/італійські – ¼ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. За 3-4 години до початку готування виймаємо морепродукти з морозильної камери і переставляємо в холодильник для розморожування.

Крок 2. У кухлик наливаємо соєвий соус, воду і винний оцет.

Крок 3. Доповнюємо складу невеликою кількістю солі, ароматними травами і часником, пропущеним через прес.

Крок 4. Розчин доводимо до кипіння і закидаємо в нього мідії.

Крок 5. Підливаємо рослинне масло.

Крок 6. Інгредієнти повторно доводимо до кипіння і залишаємо під кришкою до повного охолодження.

Крок 7. Через 3-4 години дегустуємо. Зберігаємо в скляному контейнері з кришкою в холодильнику.

Крок 8. Приємного апетиту!

Мариновані мідії з часником

Мариновані мідії з часником – це пікантна і в міру пряна закуска, яка притягує до себе своїм ненав’язливим ароматом і гарним зовнішнім виглядом. В якості добавок ми також будемо використовувати якісний соєвий соус натурального бродіння, сік лимона і багато іншого.

Час готування – 24 год.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 7.

Склад:

  • Мідії – 700 гр.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Соус Теріякі» – 3 ст. л.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Соус гострий – за смаком.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Вода – 1,5 л
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Гвоздика – 2 бутона.
  • Перець запашний горошком – 2-3 шт.
  • Перець чорний горошком – 5-6 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заморожені морепродукти гарненько промиваємо під струменем води.

Крок 2. У сотейнику кип’ятимо воду і закидаємо приправи, а також сіль.

Крок 3. Закидаємо мідії.

Крок 4. Кип’ятимо і прибираємо з вогню, настоюйте під кришкою протягом 15 хвилин.

Крок 5. Перекладаємо основний компонент в тарілку і присмачую соком лимона, часником, пропущеним через прес, цукром, олією і соусами.

Крок 6. Перемішавши, кладемо в скляну ємність.

Крок 7. Добу витримуємо на полиці холодильної камери, а потім приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Мадии, мариновані в розсолі

Мідії, мариновані в розсолі – це смачне і ароматне страву, яке розлетиться з вашого столу в мить ока. Саме «розлетиться», бо як встояти перед апетитними морепродуктів з зеленню і часником не зможе абсолютно ніхто – гарантовано!

Час готування – 12 ч. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Мідії – 300 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Вода – 1 склянка
  • соєвий Соус – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9%/сік лимона – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Лимон – ½ шт.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Перець запашний мелений – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власного зручності, викладаємо на робочу поверхню все необхідне.

Крок 2. У кухлик наливаємо соєвий соус, рослинна олія і оцет. Також додаємо цукровий пісок, горошини перцю і лаврушку.

Крок 3. Заливаємо інгредієнти склянкою гарячої води і доводимо до кипіння, додаємо морепродукти і проварюємо на протязі двох хвилин.

Крок 4. Паралельно довільно подрібнюємо зелень і очищені зубці часнику.

Крок 5. Нарізку висипаємо до мідій, також додаємо слайсы лимона, перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі до охолодження. Після наполягаємо в холоді близько 12 годин.

Крок 6. Апетитні морепродукти готуємо та подаємо до столу. Приємного апетиту!

Мідії в маринаді з соєвим соусом

Мідії в маринаді з соєвим соусом – це пікантна і злегка гостра закуска, яку можна подати до столу як самостійно страви або ж доповнити відвареною молодою картоплею або тостами білого хліба – смачно буде в будь-якому випадку і всі, хто спробує, будуть просити добавки!

Час готування – 2 ч. 5 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Мідії – 200 гр.
  • Соус соєвий – 80 мл
  • Імбир– 10 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Сіль – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожені мідії відварюємо 5-7 хвилин в киплячій воді з невеликим додаванням солі.

Крок 2. Видаляємо з лушпиння часнику, також очищаємо імбир.

Крок 3. Для маринаду до соєвого соусу вливаємо трохи води, додаємо подрібнений часник з імбиром, сік лимона.

Крок 4. В одержаний розчин занурюємо морепродукти, перемішуємо і за бажанням присмачую зеленню. Маринуємо протягом двох годин.

Крок 5. Страву подаємо до столу на сервировочном блюді і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Мариновані мідії з лимоном

Мариновані мідії з лимоном – це класичне поєднання інгредієнтів, яке призведе в цілковитий захват всіх любителів морепродуктів і оригінальної кухні. Готується закуска досить швидко і просто, найскладніше – дочекатися дегустації!

Час готування – 4 ч. 7 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Мідії варено-морожені – 500 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Сіль кам’яна – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Лимон – 3 скибочки.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Перець запашний горошком – 7 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожені морепродукти заливаємо окропом на 5 хвилин, після відкидаємо на друшляк. Коли вся рідина скла, викладаємо в скляну ємність з кришкою.

Крок 2. Для маринаду кип’ятимо воду з лавром, горошинами перцю, сіллю і цукром – через хвилину прибираємо з конфорки і підливаємо оцет з рослинним маслом.

Крок 3. Гарячим розчином заливаємо мідії.

Крок 4. Зверху кладемо кілька скибочок цитрусового фрукта.

Крок 5. Закриваємо заготівлю кришкою і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.

Крок 6. Після закінчення 3-4 годин пікантна закуска повністю готова до вживання. Приємного апетиту!

Мариновані мідії по-корейськи

Мариновані мідії по-корейськи відрізняються від інших рецептів тим, що до складу цієї закуски входять не тільки морепродукти, присмачені солоно-солодкою заправкою, але ще й овочі. Завдяки спільній просочення, складові чудово просочують один одного соками і ароматом.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Мідії – 300 гр.
  • Цибуля – 70 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Спеції (для моркви по-корейськи – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Цукор-пісок – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування очищаємо овочі і розморожуємо мідії.

Крок 2. Цибулину нарізаємо півкільцями.

Крок 3. Морквину подрібнюємо за допомогою терки для моркви по-корейськи, викладаємо в салатник.

Крок 4. Слідом відправляємо цибульні півкільця.

Крок 5. Мідії проварюємо пару хвилин в киплячій воді і шумівкою перекладаємо до овочевої нарізці.

Крок 6. Для маринаду розжарюємо рослинне масло і змішуємо його з сіллю, цукром, соєвим соусом, соком лимона і приправами.

Крок 7. Пікантною сумішшю заливаємо основні компоненти, добре перемішуємо і наполягаємо мінімум дві години.

Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!