Мариновані мідії – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Мариновані мідії – це вишукана закуска, яку без докорів сумління можна подати навіть до святкового столу, наприклад, доповнивши, відварною картоплею або білим рисом. Залежно від ваших смакових уподобань, морепродукти можна просочити соєвим соусом, овочевим соком або звичайною рослинною олією. Але який з варіантів ви б не вибрали, смачно вам буде напевно!

Мариновані мідії в домашніх умовах

Мариновані мідії в домашніх умовах готуються досить швидко і просто тому, навіщо переплачувати за готовий продукт, якщо все можна зробити своїми руками? У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як без зайвого клопоту приготувати найсмачніші морепродукти у вашому житті!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Мідії 300 гр.
  • Часник 3 зуб.
  • Перець чилі ⅓ стручки
  • Паприка ½ ч. л.
  • Сіль 3 щіпка
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Олія рослинна 80 мл
  • Сік лимонний 4 ст. л.
  • Оцет білий винний 1 ст. л.
  • Вода 60 мл
  • Кріп 15 гр.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати мариновані мідії в домашніх умовах, готуємо продукти за списком.
  2. Розігріваємо олію в сковороді і закидаємо слайсы часнику і колечка чилі без кісточок.
  3. Слідом додаємо всі потрібні приправи і доводимо до кипіння олії. Тепер підливаємо воду, оцет і сік лимона – кип’ятимо і знімаємо пробу, якщо чогось не вистачає – додаємо.
  4. Паралельно 2-3 хвилини варимо мідії в киплячій воді, шумівкою перекладаємо в сковороду.
  5. Додаємо подрібнений кріп.
  6. Компоненти перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі до охолодження, потім перекладаємо морепродукти разом з маринадом в глибоку ємність і прибираємо в холодильну камеру на 3-4 години.
  7. За закінчення часу знімаємо пробу і насолоджуємося. Приємного апетиту!