Сир в домашніх умовах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Сир в домашніх умовах – це прекрасний варіант корисного і повноцінного сніданку, полуденка або пізньої вечері. Цей продукт добре поєднується з різними джемами, фруктами та ягодами, а для того, щоб його приготувати, не потрібно ніяких спеціальних пристосувань, потрібно лише трохи вільного часу, молоко, кефір або кисле молоко.

Як зробити сир з молока в домашніх умовах?

Готуємо ніжний домашній сир, який можна давати навіть самим маленьким. У цьому продукті міститься величезна кількість кальцію, який необхідний дітям в період інтенсивного росту, а також дорослим в період вірусних інфекцій.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Молоко коров’яче 3 л

Процес приготування:

  1. Сир в домашніх умовах приготувати дуже просто. Свіже коров’яче молоко, в ідеалі сільська, переливаємо в каструлю відповідного розміру і залишаємо на столі при кімнатній температурі, десь на одну добу.
  2. Через 24 години відправляємо тару з скисшим молоком в духовку на півтори години при температурі 120 градусів.
  3. Обережно виймаємо й даємо охолонути до 20-25 градусів.
  4. Друшляк устеляємо марлею і переливаємо отриману масу.
  5. Марлю згортаємо і зав’язуємо вузол – підвішуємо над раковиною. Як тільки сироватка перестане стікати – сир повністю готовий до вживання. Приємного апетиту!