Швидкі мариновані помідори з часником і зеленню – відмінна закуска для урочистої вечері або тихого сімейного вечора. При мінімальних витратах у вас вийде смачне блюдо. По кожному із зібраних у статті 7 рецептів ви легко приготуєте закуску з помідорів.
Мариновані помідори з часником і зеленню швидкого приготування
Досить витратити 15-20 хвилин на підготовку і у вас на столі незабаром буде шикарна закуска з помідорів. Мариновані помідори відмінно підходять для м’ясних і картопляних страв.
Інгредієнти на
2 порц.
- Помідор 3 шт.
- Масло рослинне 3 ст. л.
- Петрушка 10 гр.
- Оцет столовий 9% 2 ч. л.
- Кріп 10 гр.
- Цукор-пісок-1 ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Часник 2 зуб.
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як зробити мариновані помідори з часником і зеленню швидкого приготування? Помідори помийте і розріжте кожну на 4 частини.
- олія змішайте з оцтом, цукром і сіллю.
- Петрушку і кріп дрібно наріжте. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. Додайте зелень і часник в маринад, добре перемішайте.
- Нарізані помідори змішати з маринадом.
- Залиште помідори на 2-3 години під кришкою в холодильнику. Подавайте закуску в охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!
Помідори з часником і зеленню швидкого приготування в пакеті
Малосольні помідори в пакеті швидкого приготування – відмінний варіант закуски на швидку руку для літнього вечері. Мінімум інгредієнтів і часу, але смак буде чудовим.
Час готування: 2,5 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Помідори – 3 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – 1 ч. л.
- Часник – 1 зуб.
Процес приготування:
1. Помідори помийте і наріжте часточками.
2. Часник і зелень дрібно наріжте.
3. Покладіть помідори в пакет, додайте сіль, зелень і часник.
4. Пакет щільно закрийте, струсніть і залиште в холодильнику на 2 години. Кожні півгодини струшуйте помідори.
5. Мариновані помідори готові, подавайте їх на стіл в охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!
Швидкі мариновані помідори часточками за добу
найсмачніший рецепт помідорів, які вже за добу будуть готові. Цю закуску можна зробити в будь-який час року: влітку, коли свіжі помідори приїлися, або навесні, коли зимові заготовки підійшли до кінця.
Час готування: 24 години.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Помідори – 7 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Перець гострий мелений – за смаком.
- Селера – за смаком.
- Для маринаду:
- Вода – 1 л
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1,25 ст. л.
- Оцет столовий – 2 ст. л.
- Перець запашний горошком – 7 шт.
- Перець чорний горошком – 7 шт.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі інгредієнти за списком. Помідори та зелень вимити.
2. У каструлю влийте воду, поставте її на вогонь. У воду всипте цукор і сіль, додайте чорний і запашний перець горошком. Доведіть маринад до кипіння і варіть 2-3 хвилини. Потім додайте оцет, перемішайте і зніміть каструлю з вогню.
3. На кожному помідорі зробіть надріз і вкласти в нього часточку часнику і трохи гострого перцю.
4. Також в розріз вкладіть по листку селери.
5. Перекладіть помідори в глибоку миску і залийте їх гарячим маринадом. Коли маринад охолоне, перемістіть помідори в холодильник.
6. Через добу помідори можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!
Помідори в маринаді по-корейськи швидкого приготування
Мариновані помідори по цьому рецепту мають чудовий смак. Пропорції спецій підібрано спеціально таким чином, щоб зберегти натуральний смак помідорів і доповнити його унікальним ароматом і гострими нотками.
Час готування: 10 годин.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Помідори – 1 кг
- Перець болгарський – 2 шт.
- Перець гострий – 1 шт.
- Часник – 5-6 зуб.
- Петрушка – 1 пучок.
- Кріп – 1 пучок.
- Базилік – 1 пучок.
- Для маринаду:
- Цукор – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Оцет столовий – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.
Процес приготування:
1. Часник очистіть від лушпиння.
2. Болгарський перець помийте, очистіть від насіння і перегородок, нарізати на невеликі частини.
3. Зелень вимити і подрібніть ножем.
4. Покладіть В блендер болгарський перець, гострий перець і часник. Подрібніть інгредієнти до стану пюре. В отриману масу додайте сіль, цукор, мелений перець, соняшникова олія і оцет, перемішайте.
5. Помідори наріжте скибочками, викладіть їх в миску шарами, посипте зеленню і полийте маринадом. Ємність з помідорами залиште маринуватися на 8-10 годин в холодильнику.
6. Мариновані помідори по-корейськи подавайте на стіл як закуску в охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!
Зелені мариновані помідори швидкого приготування
Зелені помідори виходять більш щільними і терпкими за смаком. Не дивлячись на те, що вони ще не дозріли, все одно зелені помідори добре просочуються ароматом спецій.
Час готування: 12 годин.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Помідори – 1 кг
- Морквина – 1 шт.
- Часник 8 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Перець гострий – 1 шт.
- Коріандр мелений – 2 ч. л.
- Коріандр в насінні – 2-3 щіпки.
- Масло рослинне – 7-8 ст. л.
- Оцет столовий – 2 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок.
Процес приготування:
1. Моркву очистіть і натріть на тертці. Додайте половину столової ложки солі і столову ложку цукру, перемішайте і злегка примніть морквину, щоб вона пустила сік.
2. Помідори помийте і наріжте кружечками. Перекладіть їх до моркви.
3. Всипте ще половину столової ложки солі, столову ложку цукру, подрібнений часник і мелений коріандр.
4. Приготуйте маринад. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, обсмажте на ньому цибулю, нарізану півкільцями. Потім додати гострий перець і насіння коріандру. Смажте всі разом пару секунд.
5. Гарячим маринадом залийте овочі.
6. Також додайте подрібнену зелень, оцет, добре перемішайте. Овочі надавіть вантажем і поставте в холодильник на 10-12 годин.
7. Мариновані зелені помідори виглядають красиво і смак мають приголомшливий.
Приємного апетиту!
Як швидко приготувати мариновані помідори черрі?
Мариновані помідори черрі – це красива і смачна заготовки, причому є її теж зручно в один укус. Багатий на смак і пахощі маринад робить помідори слабосоленими і злегка гострими.
Час готування: 1-2 діб.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Помідори черрі – 0,5 кг
- Лист лавровий – 1 шт.
- Кріп – 5 гр.
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Оцет яблучний – 35 мл
- Перець чорний горошком – 0,5 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Вода – 1 л
- Цукор – 0,5 ст. л.
- Базилік – 5 гр.
Процес приготування:
1. Помідори помийте і відміряйте необхідну кількість інгредієнтів за списком.
2. Черрі наколіть зубочисткою у кількох місцях і перекладіть їх у каструлю.
3. Додайте до помідорів лавровий лист, перець горошком, часник і кріп.
4. В окрему миску налийте окріп і розчиніть в ньому сіль і цукор.
5. Маринадом залийте помідори і залиште до повного охолодження.
6. Після того, як маринад охолоне, злийте його в каструлю, доведіть його до кипіння, додайте мед, оцет і базилік. Перемішуйте маринад до повного розчинення меду.
7. Помідори перекладіть в скляні банки, залийте їх маринадом і залиште в холодильнику маринуватися на 1-2 доби. Помідори черрі виходять дуже смачними.
Приємного апетиту!
Домашні помідори швидкого приготування в маринаді з цибулею
Пікантні мариновані помідори по цьому рецепту готується просто і швидко. Цибулю і часник надають овочам яскравий, трохи гострий смак.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
- Помідори – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода – 250 мл
- Оцет – 4 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Петрушка – 5 гр.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Часник – 1-2 зуб.
Процес приготування:
1. У мисці змішайте подрібнену петрушку, часник, сіль, цукор, мелений перець і воду.
2. Помідори помийте і наріжте часточками.
3. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
4. Цибулю і помідори змішайте в мисці, залийте маринадом і поставте в холодильник на півгодини.
5. На стіл подавати помідори можна прямо в маринаді.
Приємного апетиту!