Мариновані помідори з часником і зеленню швидкого приготування – 7 рецептів з покроковими фото

Швидкі мариновані помідори з часником і зеленню – відмінна закуска для урочистої вечері або тихого сімейного вечора. При мінімальних витратах у вас вийде смачне блюдо. По кожному із зібраних у статті 7 рецептів ви легко приготуєте закуску з помідорів.

Мариновані помідори з часником і зеленню швидкого приготування

Досить витратити 15-20 хвилин на підготовку і у вас на столі незабаром буде шикарна закуска з помідорів. Мариновані помідори відмінно підходять для м’ясних і картопляних страв.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Помідор 3 шт.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Петрушка 10 гр.
  • Оцет столовий 9% 2 ч. л.
  • Кріп 10 гр.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як зробити мариновані помідори з часником і зеленню швидкого приготування? Помідори помийте і розріжте кожну на 4 частини.
  2. олія змішайте з оцтом, цукром і сіллю.
  3. Петрушку і кріп дрібно наріжте. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. Додайте зелень і часник в маринад, добре перемішайте.
  4. Нарізані помідори змішати з маринадом.
  5. Залиште помідори на 2-3 години під кришкою в холодильнику. Подавайте закуску в охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Помідори з часником і зеленню швидкого приготування в пакеті

Малосольні помідори в пакеті швидкого приготування – відмінний варіант закуски на швидку руку для літнього вечері. Мінімум інгредієнтів і часу, але смак буде чудовим.

Час готування: 2,5 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Помідори – 3 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Часник – 1 зуб.

Процес приготування:

1. Помідори помийте і наріжте часточками.

2. Часник і зелень дрібно наріжте.

3. Покладіть помідори в пакет, додайте сіль, зелень і часник.

4. Пакет щільно закрийте, струсніть і залиште в холодильнику на 2 години. Кожні півгодини струшуйте помідори.

5. Мариновані помідори готові, подавайте їх на стіл в охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Швидкі мариновані помідори часточками за добу

найсмачніший рецепт помідорів, які вже за добу будуть готові. Цю закуску можна зробити в будь-який час року: влітку, коли свіжі помідори приїлися, або навесні, коли зимові заготовки підійшли до кінця.

Час готування: 24 години.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Помідори – 7 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець гострий мелений – за смаком.
  • Селера – за смаком.
  • Для маринаду:
  • Вода – 1 л
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1,25 ст. л.
  • Оцет столовий – 2 ст. л.
  • Перець запашний горошком – 7 шт.
  • Перець чорний горошком – 7 шт.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі інгредієнти за списком. Помідори та зелень вимити.

2. У каструлю влийте воду, поставте її на вогонь. У воду всипте цукор і сіль, додайте чорний і запашний перець горошком. Доведіть маринад до кипіння і варіть 2-3 хвилини. Потім додайте оцет, перемішайте і зніміть каструлю з вогню.

3. На кожному помідорі зробіть надріз і вкласти в нього часточку часнику і трохи гострого перцю.

4. Також в розріз вкладіть по листку селери.

5. Перекладіть помідори в глибоку миску і залийте їх гарячим маринадом. Коли маринад охолоне, перемістіть помідори в холодильник.

6. Через добу помідори можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Помідори в маринаді по-корейськи швидкого приготування

Мариновані помідори по цьому рецепту мають чудовий смак. Пропорції спецій підібрано спеціально таким чином, щоб зберегти натуральний смак помідорів і доповнити його унікальним ароматом і гострими нотками.

Час готування: 10 годин.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Помідори – 1 кг
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Часник – 5-6 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Базилік – 1 пучок.
  • Для маринаду:
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Оцет столовий – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.

Процес приготування:

1. Часник очистіть від лушпиння.

2. Болгарський перець помийте, очистіть від насіння і перегородок, нарізати на невеликі частини.

3. Зелень вимити і подрібніть ножем.

4. Покладіть В блендер болгарський перець, гострий перець і часник. Подрібніть інгредієнти до стану пюре. В отриману масу додайте сіль, цукор, мелений перець, соняшникова олія і оцет, перемішайте.

5. Помідори наріжте скибочками, викладіть їх в миску шарами, посипте зеленню і полийте маринадом. Ємність з помідорами залиште маринуватися на 8-10 годин в холодильнику.

6. Мариновані помідори по-корейськи подавайте на стіл як закуску в охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Зелені мариновані помідори швидкого приготування

Зелені помідори виходять більш щільними і терпкими за смаком. Не дивлячись на те, що вони ще не дозріли, все одно зелені помідори добре просочуються ароматом спецій.

Час готування: 12 годин.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Помідори – 1 кг
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник 8 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Коріандр мелений – 2 ч. л.
  • Коріандр в насінні – 2-3 щіпки.
  • Масло рослинне – 7-8 ст. л.
  • Оцет столовий – 2 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок.

Процес приготування:

1. Моркву очистіть і натріть на тертці. Додайте половину столової ложки солі і столову ложку цукру, перемішайте і злегка примніть морквину, щоб вона пустила сік.

2. Помідори помийте і наріжте кружечками. Перекладіть їх до моркви.

3. Всипте ще половину столової ложки солі, столову ложку цукру, подрібнений часник і мелений коріандр.

4. Приготуйте маринад. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, обсмажте на ньому цибулю, нарізану півкільцями. Потім додати гострий перець і насіння коріандру. Смажте всі разом пару секунд.

5. Гарячим маринадом залийте овочі.

6. Також додайте подрібнену зелень, оцет, добре перемішайте. Овочі надавіть вантажем і поставте в холодильник на 10-12 годин.

7. Мариновані зелені помідори виглядають красиво і смак мають приголомшливий.

Приємного апетиту!

Як швидко приготувати мариновані помідори черрі?

Мариновані помідори черрі – це красива і смачна заготовки, причому є її теж зручно в один укус. Багатий на смак і пахощі маринад робить помідори слабосоленими і злегка гострими.

Час готування: 1-2 діб.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Помідори черрі – 0,5 кг
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Кріп – 5 гр.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Оцет яблучний – 35 мл
  • Перець чорний горошком – 0,5 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вода – 1 л
  • Цукор – 0,5 ст. л.
  • Базилік – 5 гр.

Процес приготування:

1. Помідори помийте і відміряйте необхідну кількість інгредієнтів за списком.

2. Черрі наколіть зубочисткою у кількох місцях і перекладіть їх у каструлю.

3. Додайте до помідорів лавровий лист, перець горошком, часник і кріп.

4. В окрему миску налийте окріп і розчиніть в ньому сіль і цукор.

5. Маринадом залийте помідори і залиште до повного охолодження.

6. Після того, як маринад охолоне, злийте його в каструлю, доведіть його до кипіння, додайте мед, оцет і базилік. Перемішуйте маринад до повного розчинення меду.

7. Помідори перекладіть в скляні банки, залийте їх маринадом і залиште в холодильнику маринуватися на 1-2 доби. Помідори черрі виходять дуже смачними.

Приємного апетиту!

Домашні помідори швидкого приготування в маринаді з цибулею

Пікантні мариновані помідори по цьому рецепту готується просто і швидко. Цибулю і часник надають овочам яскравий, трохи гострий смак.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Помідори – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 250 мл
  • Оцет – 4 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Петрушка – 5 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Часник – 1-2 зуб.

Процес приготування:

1. У мисці змішайте подрібнену петрушку, часник, сіль, цукор, мелений перець і воду.

2. Помідори помийте і наріжте часточками.

3. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.

4. Цибулю і помідори змішайте в мисці, залийте маринадом і поставте в холодильник на півгодини.

5. На стіл подавати помідори можна прямо в маринаді.

Приємного апетиту!