Смажений сир – 10 рецептів на сковороді з покроковими фото

Смажений сир – це дивовижна тягуча закуска, яку можна з легкістю приготувати, витративши мінімум часу і сил. Готувати цю страву можна по-різному: в різних паніровках або ж взагалі без них. Така страва чудово поєднується з пінним напоєм, а також його зручно брати з собою в якості перекусу на роботу або навчання.

Смажений сир в панірувальних сухарях на сковорідці

Для приготування сиру за цим рецептом, краще використовувати молочний продукт ропних сортів, по типу сулугуні, бринзи, фета і т. д. Приготуємо ароматну сирну закуску з рум’яною хрусткою скоринкою зовні і м’якою тягнеться начинкою.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Сир ропні 200 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сухарі панірувальні 50 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смажений сир на сковороді? Готуємо необхідні продукти за списком.
  2. У глибоку піалу насипаємо невелику кількість панірувальних сухарів.
  3. В окрему тарілку розбиваємо яйце, підсолюємо і збиваємо за допомогою виделки або віночка.
  4. 200 грам сиру розрізаємо на смужки, товщиною близько півтора сантиметра.
  5. Занурюємо смужки в яйце, а потім обвалюємо зі всіх сторін у сухарях.
  6. У сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо сир, обсмажуємо до появи рум’яної скоринки знизу.
  7. Перевертаємо і смажимо з інших боків до рум’яності. Готову закуску перекладаємо на блюдо, поливаємо улюбленим соусом, сервіруємо свіжою зеленню і насолоджуємося. Приємного апетиту!