Смажений сир – це дивовижна тягуча закуска, яку можна з легкістю приготувати, витративши мінімум часу і сил. Готувати цю страву можна по-різному: в різних паніровках або ж взагалі без них. Така страва чудово поєднується з пінним напоєм, а також його зручно брати з собою в якості перекусу на роботу або навчання.
Смажений сир в панірувальних сухарях на сковорідці
Для приготування сиру за цим рецептом, краще використовувати молочний продукт ропних сортів, по типу сулугуні, бринзи, фета і т. д. Приготуємо ароматну сирну закуску з рум’яною хрусткою скоринкою зовні і м’якою тягнеться начинкою.
Інгредієнти на
2 порц.
- Сир ропні 200 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Сухарі панірувальні 50 гр.
- Сіль 1 щіпка
- Масло рослинне 2 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати смажений сир на сковороді? Готуємо необхідні продукти за списком.
- У глибоку піалу насипаємо невелику кількість панірувальних сухарів.
- В окрему тарілку розбиваємо яйце, підсолюємо і збиваємо за допомогою виделки або віночка.
- 200 грам сиру розрізаємо на смужки, товщиною близько півтора сантиметра.
- Занурюємо смужки в яйце, а потім обвалюємо зі всіх сторін у сухарях.
- У сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо сир, обсмажуємо до появи рум’яної скоринки знизу.
- Перевертаємо і смажимо з інших боків до рум’яності. Готову закуску перекладаємо на блюдо, поливаємо улюбленим соусом, сервіруємо свіжою зеленню і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Як приготувати смажений сир без панірування?
Вашій увазі надається дуже простий і швидкий рецепт приготування смаженого сиру, з яким впорається навіть дитина. Таке блюдо чудово підійде для сніданку, перекусу або закуски.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Сир – 250 гр.
- Паприка мелена – за смаком.
- Часник сухий – за смаком.
- Базилік мелений – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для цього рецепта слід використовувати сир кімнатної температури, тому попередньо виймаємо молочний продукт з холодильної камери.
Крок 2. Нарізаємо шматочок пластинами або брусочками товщиною близько 1 сантиметра.
Крок 3. У глибокій піалі робимо суміш спецій.
Крок 4. Щедро посипаємо приправами сирні шматочки з двох сторін.
Крок 5. Обсмажуємо на рослинному маслі з обох боків до рум’яного кольору (не закриваємо кришку).
Крок 6. Викладаємо закуску на тарілку і подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!
Смажений сир «Сулугуні» на сковороді
Грузинська кухня дуже різноманітна і варіації смажених сирів прийшли до нас саме звідти. Обсмажені на сковороді сир – це шалено смачно і дуже ситно, тому слід готувати в кількості, яку можна з’їсти за раз, так як тепла закуска не зрівняється з остиглої.
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Сир «Сулугуні» — 200 гр.
- Борошно – 3-4 ст. л.
- Суміш перців – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Викладаємо необхідні компоненти на робочу поверхню для швидкості дій.
Крок 2. В окремій тарілці замішуємо паніровку, яка складається із просіяного борошна та спецій.
Крок 3. «Сулугуні» нарізаємо пластинами однакової товщини (приблизно в один сантиметр).
Крок 4. Обвалюємо сир в паніровці і викладаємо на розпечене рослинна олія. Обсмажуємо з двох боків до утворення апетитною скоринки.
Крок 5. Прикрашаємо закуску листям зеленого салату і швидко подаємо до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Адигейський сир, підсмажений на сковороді
Приготуємо оригінальну і дуже смачну закуску з сиру на швидку руку, лише за 15 хвилин на вашому столі може виявитися смачне і апетитне блюдо, яке готується всього з 5 інгредієнтів!
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 8-10.
Склад:
- Сир адигейський – 400 гр.
- Кунжут – 60 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 3-4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти за списком і викладаємо їх на робочу поверхню.
Крок 2. В одну тарілку пересипаємо кунжут, в іншу – розбиваємо яйце, а сир нарізаємо порційними шматочками
Крок 3. Яйце підсолюємо по своєму смаку і збиваємо.
Крок 4. Занурюємо сирні шматочки в яйце, а потім у кунжут (з усіх сторін).
Крок 5. Обсмажуємо на невеликій кількості олії з двох боків, приблизно за 4-5 хвилин. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування смаженого сиру в клярі
Більшість людей готують смажений сир в панірувальних сухарях, а ми сьогодні спробуємо обсмажити сирні шматочки в ніжному клярі, який повністю обволікає продукт і не дозволяє витекти при термічній обробці. У такий варіації закуска виходить не менш смачною і набагато більше хрусткою.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Сир «Бринза» — 500 гр.
- Борошно – 200 гр.
- Вода – 50 мл
- Яйця – 3 шт.
- Масло рослинне – 200 мл
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо кляр: борошно просіваємо і змішуємо з жовтками, водою, сіллю і вашими улюбленими спеціями. Отриману масу вимішуємо до однорідності і з’єднуємо з окремо збитими білками – знову заважаємо.
Крок 2. Підготуємо сир: півкілограма свіжої бринзи нарізаємо пластинами або брусочками, товщиною близько одного сантиметра.
Крок 3. Занурюємо сирні шматочки в густий кляр.
Крок 4. Обсмажуємо на рослинному маслі з двох боків до утворення золотисто-коричневої скоринки.
Крок 5. Гарячу закуску перекладаємо на плоске блюдо і відразу ж починаємо дегустувати. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт смаженого сиру «Халумі»
З слабосоленого сиру, по типу «халумі» можна готувати не тільки салати або подавати разом з гарніром, з цього продукту можна з легкістю приготувати самостійне блюдо. Хрустка скоринка зовні і тягнеться начинка всередині – пальчики оближеш!
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Сир «Халумі» — 250 гр.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Сир попередньо дістаємо з холодильної камери для того, щоб він був кімнатної температури.
Крок 2. Молочний продукт нарізаємо товстенькими пластинами.
Крок 3. Промазуємо сковороду-гриль оливковою олією холодного віджиму, трохи нагріваємо і викладаємо ропні шматочки.
Крок 4. Обсмажуємо до рум’яності з обох сторін на помірному вогні.
Крок 5. Сервіруємо соковитими маслинами і оливками, свіжою зеленню і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Як швидко посмажити плавлений сир на сковороді?
Ідеальна закуска до пінному пива або вина – це безперечно сир, обсмажену до хрусткої скоринки на сковорідці. А підходять для цього рецепту не тільки сири твердих сортів або ропні, але і плавлені, відповідно, ціна страви скорочується в рази.
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Сирок плавлений – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Знімаємо з сирків упаковку і нарізаємо смужками середньої товщини.
Крок 2. У глибоку піалу розбиваємо яйце, солимо, перчимо і збиваємо до однорідності.
Крок 3. У плоску тарілку насипаємо невелику кількість панірувальних сухарів. Сирні шматочки мачає в яйці, потім в сухарях.
Крок 4. У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинного масла.
Крок 5. Обсмажуємо сир з двох боків до рум’яності і відразу ж подаємо до столу. Приємного апетиту!
Дуже смачний рецепт смаженого копченого сиру
Коли гості на порозі, а пригощати їх нічим – на допомогу прийде нереально смачна і швидка в приготуванні закуска з доступних інгредієнтів. Смажимо копчений ароматний сир на сковороді в паніровці і отримуємо блюдо, ідеальне сполучається з вином і пінним напоєм.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Сир копчений – 300 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 50 гр.
- Сухарі панірувальні – 100 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Копчений ковбасний сир нарізаємо кільцями однакової товщини, приблизно 0,5-1 сантиметр.
Крок 2. У плоску тарілку насипаємо борошно і обвалюємо шматочки зі всіх сторін.
Крок 3. В окремій піалі збиваємо яйце з сіллю і перцем і занурюємо в отриману суміш сир в борошні.
Крок 4. І в останню чергу паніруємо молочний продукт в сухарях.
Крок 5. Обсмажуємо заготовки на рослинному маслі з обох боків до утворення хрусткої скоринки.
Крок 6. Смажимо на помірному полум’я, не закриваючи сковорідку кришкою.
Крок 7. До столу подаємо відразу ж, в теплому вигляді. Приємного апетиту!
Ніжний смажений сир «Фета»
Просто, швидко і неймовірно смачно – всі ці слова можна з легкістю віднести до закуски з смаженого сиру. Ніжний, в міру солоний сир фета, обсмажений в паніровці можна подавати до столу як окрему страву або ж в поєднанні з гарнірами, додавати в салати.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Сир «Фета» — 200 гр.
- Борошно – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Нарізаємо фету пластинами приблизно однакової товщини, близько 1-2 сантиметрів. Надлишки вологи прибираємо за допомогою паперових рушників.
Крок 2. Пшеничне борошно перемішуємо з чорним меленим перцем.
Крок 3. Обвалюємо сирні шматочки в борошні і смажимо на невеликій кількості олії.
Крок 4. Перевертаємо і обсмажуємо з другої сторони.
Крок 5. Знімаємо з вогню, перекладаємо на тарілку і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Як приготувати смажений сир «Тофу» на сковороді?
Навіть при дотриманні вегетаріанства або непереносимість молочних продуктів, можна і потрібно іноді радувати себе неймовірно смачною закускою, з приготуванням якої впорається навіть школяр – смажений тофу.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Сир тофу – 200 гр.
- Соус соєвий – 60 мл
- Мед – 2 ч. л.
- Цедра лимона – 1 ч. л.
- Імбир мелений – ½ ч. л.
- Сухарі панірувальні – 5 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Нарізаємо великими кубиками сир.
Крок 2. Для маринаду в глибокій тарілці змішуємо рідкий мед, соєвий соус, імбир і цедру.
Крок 3. Заливаємо сир соусом і прибираємо в сторону на 60 хвилин для просочення (за цей час рекомендується кубики кілька разів перевернути).
Крок 4. Після закінчення часу обсушуємо ароматні шматочки за допомогою паперових рушників.
Крок 5. Обвалюємо сир в панірувальних сухарях.
Крок 6. Обсмажуємо тофу з усіх боків на олії до рум’яності. Приємного апетиту!