Рулет з лаваша з червоною рибою – 10 покрокових рецептів з фото

Рулет з лаваша з червоною рибою — проста і дуже смачна закуска до святкового столу. Для приготування таких рулетів з лаваша підійде будь-яка червона риба солена. Порцій закуски виходить багато і вона виглядає дуже апетитно. Ми зібрали 10 різноманітних рецептів, які ви зможете з легкістю повторити.

Рулет з лаваша з червоною рибою і вершковим сиром

Такі рулети можуть бути як на святковому столі, так і, наприклад, на корпоративних кава-брейках або домашніх посиденьках. Закуска буде ніжною завдяки сиру і досить ситної.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Сьомга 300 гр.
  • Лаваш-1 шт
  • Сир вершковий 250 гр.
  • Кунжутне насіння 20 гр.
  • Петрушка 1 пучок
  • Лимон 1 шт.

Процес приготування:

  1. Як приготувати рулет з лаваша з червоною рибою? Можна використовувати слабосолону сьомгу або будь-яку іншу червону рибу, форель, кета. Філе риби нарізаємо на тонкі пластинки.
  2. Лаваш розстилаємо на рівній поверхні, добре змащуємо його вершковим сиром, приділяємо увагу краях, це допоможе скріпити рулет. Зверху розкладаємо шматочки сьомги і посипаємо їх кунжутним насінням, завершуємо начинку листям петрушки. Щільно скручуємо рулет, замотуємо його в харчову плівку, кладемо в холодильник мінімум на 30-40 хвилин, щоб закуска охолола і просочилася.
  3. Охолоджений рулет розрізаємо на шматки товщиною 2-3 сантиметри і викладаємо на плоску тарілку, для прикраси використовуємо часточки лимона і гілочки петрушки.

Приємного апетиту!