Рулет з лаваша з начинкою з червоної риби та ікри
Лаваш, начинений філе червоної риби та ікрою воістину королівська закуска, яка прикрасить будь-яке свято. Частково він чимось нагадує всім знайомі роли, однак готується такий рулет набагато простіше і швидше. У нашому рецепті можна використовувати будь-яку ікру.
Склад:
- Слабосолона сьомга – 200 гр.
- Лаваш – 1 шт.
- Ікра – 100 гр.
- Вершковий сир – 150 гр.
- Рукола – 50 гр.
- Листя салату – 50 гр.
- Соєвий соус – 10 гр.
- Лимон.
Процес приготування:
1. Філе слабосоленої сьомги ріжемо тонкими пластами.
2. Листя руколи і салату промиваємо під холодною водою і залишаємо, щоб стекла зайва волога. Видаляємо тверді стебла у листя салату.
3. Лаваш розстилаємо на рівній поверхні, добре змащуємо його вершковим сиром. Потім щільним шаром розкладаємо філе сьомги, видавлюємо на рибу трохи лимонного соку.
4. Зверху кладемо листя салату і рукколи, збризкуємо їх невеликою кількістю соєвого соусу.
5. В хаотичному порядку розкладаємо на зелень ікру, її не повинно бути багато, вона буде родзинкою страви, доколи її зерна будуть лопатися у вас у роті. 6. Звертаємо Лаваш, але сильно не притискаємо, загортаємо у фольгу або харчову плівку і прибираємо в холодильник, щоб закуска охолола.
7. Дістаємо рулет з холодильника через 40-60 хвилин, розрізаємо на порції по 2-3 сантиметра завтовшки. Збираємо страву на великій плоскій тарілці наступним чином. Кожен шматочок викладаємо на лист салату, зверху на рулеті звертаємо лист руколи і посипаємо ікрою, збризкуємо лимонним соком і подаємо до столу.
Приємного апетиту!