Мариновані яйця – 8 рецептів у домашніх умовах з покроковими фото

Мариновані яйця – це оригінальна закуска, яка захопить не тільки членів вашої родини, але й найвитонченіших гостей. Незалежно від того, який рецепт сподобається саме вам, яйця відразу необхідно відварити і тільки потім переходити до маринування. Тут вже може бути два варіанти, оскільки компонент можна готувати як в оцті, так і в різних маринадах. Наприклад, розсіл можна зробити на основі бурякового соку або соєвого соусу, але смачно буде в будь-якому випадку!

Мариновані яйця в домашніх умовах

Мариновані яйця в домашніх умовах готуються дуже просто і будуть готові до дегустації лише через двадцять чотири години! Як маринад ми будемо використовувати соєвий соус і такі прянощі, як мелений імбир, рубаний часник та перець чилі.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Соус соєвий – 125 мл.
  • Імбир – ½ ч.л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Цибуля зелена – 10 гр.
  • Перець чилі – 10 гр.
  • Вода – 75 мл.
  • Оцет рисовий – 2 ст.л.
  • Тростинний цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Мариновані яйця готуються дуже просто. Поміщаємо яйця в каструлю та заливаємо водою. Відварюємо протягом семи хвилин після закипання, додавши трохи солі.

Охолоджуємо та очищаємо від шкаралупи.

Паралельно змішуємо воду з цукровим піском, оцтом та соєвим соусом.

Довільно подрібнюємо очищені зубки часнику, гострий перець та пір’я зеленої цибулі.

Викладаємо яйця в банку та посипаємо меленим імбиром, а також нарізаними овочевими добавками.

Заливаємо складові маринадом і закриваємо кришкою, на добу відправляємо до холодильної камери.

Через 24 години виймаємо яйця з розсолу та подаємо на стіл. Смачного!

Яйця в соєвому соусі

Яйця в соєвому соусі – це незвичайна та дуже смачна закуска, яка чудово підходить для пікніка або оригінального бутерброду, який на кілька годин додасть вам ситості. Для приготування нам потрібні лише прості та доступні інгредієнти.

Час приготування – 19 год.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 2-4.

Інгредієнти:

  • Яйця – 4 шт.
  • Соус соєвий – 150 мл.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Цукор-пісок – ч.л.
  • Оцет рисовий – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця відварюємо у киплячій воді близько 15 хвилин, потім остуджуємо до теплого стану та очищаємо від шкаралупи.

Крок 2. У піалу насипаємо цукор, сіль та чорний перець.

Крок 3. Виливаємо соєвий соус та оцет – ретельно перемішуємо.

Крок 4. В отриману суміш викладаємо яйця, забираємо в холодильну камеру на 24-48 годин, періодично перевертаючи.

Крок 5. Просочені добавками яйця розрізаємо навпіл і знімаємо пробу. Смачного!

Яйця більше британські

Яйця по-британськи – це традиційна закуска, яку вигадали в Англії з метою збільшення терміну зберігання продукту. Однак і з появою холодильних камер, страва не втратила своєї актуальності, тому що такі яйця мають оригінальний смак і приємний аромат.

Час приготування – 3 доби.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Яйця відварені – 11 шт.
  • Вода – 250 мл.
  • Оцет 6% – 250 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Кориця – 1/3 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Перець запашний горошком – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У сотейник наливаємо воду і засипаємо сіль із цукром – гріємо до повного розчинення солодких та солоних кристалів.

Крок 2. Тепер в рідину додаємо прянощі та оцет, перемішуємо і томимо на повільному полум’ї 5 хвилин.

Крок 3. Тим часом очищаємо відварені яйця від шкаралупи.

Крок 4. Укладаємо основний компонент у невелику баночку і заливаємо маринадом. Закупоруємо кришкою та переміщуємо на полицю холодильної камери.

Крок 5. Через кілька днів знімаємо пробу та насолоджуємось. Смачного!

Мариновані яйця у банку

Мариновані яйця в банку – це закуска, яка допоможе вам легко урізноманітнити звичний раціон і здивувати домочадців. Щоправда, до дегустації доведеться почекати від двох до трьох днів, доки основний компонент повністю просочиться пікантними добавками.

Час приготування – 2-3 дні.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Яйця відварені – 8 шт.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Перець гіркий – 1 шт.
  • Овочева приправа – 1 ст.
  • Сіль без гірки – 1 ст.
  • Приправа для моркви по-корейськи – 1 ч. л.
  • Оцет 6% – 2 ст.
  • Вода гаряча – 0,5л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відварюємо яйця і остуджуємо їх, відміряємо необхідну кількість спецій.

Крок 2. Горошини перцю, овочеву приправу, спеції для моркви корейською і сіль відправляємо в сотейник, заливаємо гарячою водою і доводимо до кипіння. Розчин остудити до 30-35 градусів, вливати оцет і активно перемішувати.

Крок 3. Яйця очищаємо від шкаралупи та обдаємо водою.

Крок 4. Складаємо в баночку і додаємо гіркий перець, переливаємо до основної складової теплий маринад і закриваємо кришкою. Після остигання прибираємо в холодильник на 2-3 доби, періодично струшуючи.

Крок 5. Приємного апетиту!

Мариновані яйця до пива англійською

Мариновані яйця до пива англійською – закуска, яка ідеально поєднується з охолодженими пінними напоями. Такі яйця розлетяться з тарілок у перші хвилини після подачі, тому що окрім свого оригінального зовнішнього вигляду, продукт насичений овочевими та пряними нотками.

Час приготування – 24 год.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Яйця – 10 шт.
  • Часник – 4 зуби.
  • Буряк – 1 шт.
  • Шалот – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Оцет столовий 9% – 2-3 ст.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Петрушка – до смаку.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Вода – 500 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Складаємо яйця в каструльку і заливши водою, варимо близько 8-10 хвилин з моменту закипання.

Крок 2. Не гаючи часу, готуємо маринад: в піал поміщаємо петрушку, перець чилі, вливаємо оцет – заважаємо і додаємо нарізку з буряка, злегка придавлюємо.

Крок 3. Слідом у ємність відправляємо очищений часник та кільця цибулі.

Крок 4. Кип’ятимо воду із сіллю та цукром, додаємо складові маринаду і повторно доводимо до кипіння. Заливаємо яйця, складені в банку, гарячою сумішшю та щільно закупорюємо кришкою.

Крок 5. Після повного остигання, переміщуємо баночку в холодильник на 1-2 доби.

Крок 6. Після часу, дегустуємо закуску. Готуйте та отримуйте задоволення!

Мариновані перепелині яйця

Мариновані перепелині яйця – це не тільки дуже смачно, а ще й корисно! Така страва чудово впишеться у ваш щоденний раціон і подарує вам справжню смакову насолоду, яка несхожа ні з чим іншим. Завдяки своєму невеликому розміру, яйця насичуються добавками лише за добу.

Час приготування – 1 доба.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Перепелині яйця – 20 шт.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст.
  • Оливкова олія – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Перець чорний горошком – 7 шт.
  • Гвоздика – 7 бутонів.
  • Насіння коріандру – 1 щіпка.
  • Базилік сушений – 1 щіпка.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця відварюємо в киплячій воді 1-2 хвилини, остуджуємо та очищаємо від шкаралупи.

Крок 2. Ретельно промиваємо вибрану зелень, струшуємо надлишки вологи та дрібно нарізаємо.

Крок 3. У глибокій ємності об’єднуємо оливкову олію з оцтом, цукровим піском, спеціями та сіллю.

Крок 4. Зелень та перепелині яйця укладаємо в ємність із кришкою та заливаємо оливковим маринадом.

Крок 5. Наполягаємо закуску 24 години в холодильнику і потім подаємо до столу. Смачного!

Мариновані яйця по-корейськи

Мариновані яйця по-корейськи – це пікантна і дуже апетитна закуска, яку можна запросто подати навіть до святкового столу та бути впевненим у тому, що гості гідно оцінять ваші кулінарні таланти! Крім оригінального смаку, такі яйця ще й дуже ефектно виглядають у розрізі.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Перепелині яйця – 16 шт.
  • Вода – ½ ст.
  • Соус соєвий – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Кунжутне масло – ½ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця поміщаємо в каструлю, заливаємо водою та доводимо до кипіння. Вимикаємо нагрівання та, прикривши кришкою, наполягаємо 5 хвилин.

Крок 2. Потім основний компонент остудити і очищати від шкаралупи.

Крок 3. В інший вогнетривкий посуд наливаємо воду та соєвий соус, додаємо цукор і добре перемішуємо. В отриманий розчин занурюємо яйця і проварюємо на повільному полум’ї протягом 20 хвилин, іноді помішуючи.

Крок 4. Прибираємо посуд з конфорки та підливаємо кунжутну олію, теплі яйця подаємо до столу.

Крок 5. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!

Червоні мариновані яйця з буряком

Червоні мариновані яйця з буряком – це незвичайна страва, яка порадує не лише ваші смакові рецептори, а й око. Завдяки використанню яскравого овочевого соку, відварені яйця набувають дуже апетитного відтінку, перед яким просто неможливо встояти!

Час приготування – 24 год. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 20 прим.

Інгредієнти:

  • Перепелині яйця – 20 шт.
  • Буряк невеликий – 1 шт.
  • Олія – ​​1,5 ст.л.
  • Оцет 6% – 2 ст.
  • Соус соєвий – 3 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Аркуш лавра – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вода – 1 ст.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Розмарин – 1 гілочка.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо на робочу поверхню все необхідне: овочі та розмарин обполіскуємо під струменем води.

Крок 2. Яйця варимо близько 4 хвилин у киплячій воді, далі охолоджуємо та очищаємо.

Крок 3. Не гаючи часу, в каструльку закидаємо часник, горошини перцю, лаврушку та розмарин. Заливаємо прянощі водою.

Крок 4. Додаємо в розчин бурякову соломку, оцет, соєвий соус, цукровий пісок, сіль та олію. Суміш кип’ятимо і прибираємо з плити.

Крок 5. Яйця закидаємо у невелику баночку з кришкою.

Крок 6. Теплим маринадом заливаємо основний інгредієнт і закриваємо банку, наполягаємо щонайменше три години, а краще – добу.

Крок 7. Приємного апетиту!