Мариновані яйця – 8 рецептів у домашніх умовах з покроковими фото

Мариновані яйця – це оригінальна закуска, яка захопить не тільки членів вашої родини, але й найвитонченіших гостей. Незалежно від того, який рецепт сподобається саме вам, яйця відразу необхідно відварити і тільки потім переходити до маринування. Тут вже може бути два варіанти, оскільки компонент можна готувати як в оцті, так і в різних маринадах. Наприклад, розсіл можна зробити на основі бурякового соку або соєвого соусу, але смачно буде в будь-якому випадку!

Мариновані яйця в домашніх умовах

Мариновані яйця в домашніх умовах готуються дуже просто і будуть готові до дегустації лише через двадцять чотири години! Як маринад ми будемо використовувати соєвий соус і такі прянощі, як мелений імбир, рубаний часник та перець чилі.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Соус соєвий – 125 мл.
  • Імбир – ½ ч.л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Цибуля зелена – 10 гр.
  • Перець чилі – 10 гр.
  • Вода – 75 мл.
  • Оцет рисовий – 2 ст.л.
  • Тростинний цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Мариновані яйця готуються дуже просто. Поміщаємо яйця в каструлю та заливаємо водою. Відварюємо протягом семи хвилин після закипання, додавши трохи солі.

Охолоджуємо та очищаємо від шкаралупи.

Паралельно змішуємо воду з цукровим піском, оцтом та соєвим соусом.

Довільно подрібнюємо очищені зубки часнику, гострий перець та пір’я зеленої цибулі.

Викладаємо яйця в банку та посипаємо меленим імбиром, а також нарізаними овочевими добавками.

Заливаємо складові маринадом і закриваємо кришкою, на добу відправляємо до холодильної камери.

Через 24 години виймаємо яйця з розсолу та подаємо на стіл. Смачного!