Мариновані яйця – це оригінальна закуска, яка захопить не тільки членів вашої родини, але й найвитонченіших гостей. Незалежно від того, який рецепт сподобається саме вам, яйця відразу необхідно відварити і тільки потім переходити до маринування. Тут вже може бути два варіанти, оскільки компонент можна готувати як в оцті, так і в різних маринадах. Наприклад, розсіл можна зробити на основі бурякового соку або соєвого соусу, але смачно буде в будь-якому випадку!
Мариновані яйця в домашніх умовах
Мариновані яйця в домашніх умовах готуються дуже просто і будуть готові до дегустації лише через двадцять чотири години! Як маринад ми будемо використовувати соєвий соус і такі прянощі, як мелений імбир, рубаний часник та перець чилі.
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Яйце куряче – 4 шт.
- Соус соєвий – 125 мл.
- Імбир – ½ ч.л.
- Часник – 1 зуб.
- Цибуля зелена – 10 гр.
- Перець чилі – 10 гр.
- Вода – 75 мл.
- Оцет рисовий – 2 ст.л.
- Тростинний цукор – 1 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Мариновані яйця готуються дуже просто. Поміщаємо яйця в каструлю та заливаємо водою. Відварюємо протягом семи хвилин після закипання, додавши трохи солі.
Охолоджуємо та очищаємо від шкаралупи.
Паралельно змішуємо воду з цукровим піском, оцтом та соєвим соусом.
Довільно подрібнюємо очищені зубки часнику, гострий перець та пір’я зеленої цибулі.
Викладаємо яйця в банку та посипаємо меленим імбиром, а також нарізаними овочевими добавками.
Заливаємо складові маринадом і закриваємо кришкою, на добу відправляємо до холодильної камери.
Через 24 години виймаємо яйця з розсолу та подаємо на стіл. Смачного!