Малосольні помідори – 10 рецептів швидкого приготування з часником і зеленню

Секрет приготування малосольних томатів полягає в простих речах: помідори повинні бути свіжими і міцними, з віддаленими плодоніжками. Піддавати засолюванні можна помідори різних сортів. Це можуть бути жовті, зелені та червоні помідори.

Малосольні помідори швидкого приготування з часником і зеленню в пакеті

Для приготування страви не потрібно докладати багато зусиль. Через 24 години ви вже можете насолоджуватися дуже смачними і ароматними малосольними помідорами з смаженою картоплею або м’ясом.

Інгредієнти

  • Помідор 1 кг
  • Сіль 1 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Перець чорний горошок 5 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Листя хрону 1 шт.
  • Кріп 1 пучок
  • Кріп 1 парасольку

Процес приготування:

  1. Як зробити малосольні помідори швидкого приготування з часником і зеленню? Вибираємо більш щільні помідори і промиваємо їх проточною водою. Обтираем кухонним рушником і обрізаємо верхівки кожного плоду. Так томатна м’якоть краще просочиться маринадом і засолится.
  2. Відокремлюємо 4 зубчики часнику від головки і очищаємо їх від лушпиння. Дрібно нарізаємо часник або подрібнюємо за допомогою землянки Промиваємо кріп і залишаємо його обсихати на паперовому рушнику. Потім дрібно нарізаємо зелень.
  3. У харчовій пакет викладаємо помідори, слідом відправляємо подрібнений кріп, часник і парасольку кропу, а також сіль, цукор, перець і листя хріну.
  4. Зав’язуємо пакет і злегка струшуємо його. Для надійності вкладаємо пакет із вмістом ще один, щоб не витік томатний сік, коли він почне виділятися.
  5. Залишаємо помідори на столі в умовах кімнатної температури. Через добу помідори можна вживати в їжу як окрему страву або в поєднанні з гарніром.

Приємного апетиту!

Швидкі малосольні помідори в каструлі

Помідори будуть повністю готові максимум через добу. Якщо ви не хочете, щоб томати були дуже солоними, можна скоротити час перебування їх в маринаді на кілька годин.

Час готування: 10 год. 45 хв.

Час приготування: 30 хв.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Помідор – 1 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Кріп – 1 пучок.
  • лавровий Лист – 2-3 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець запашний горошком – 4 шт.
  • Коріандр – ½ ч. л.
  • Оцет 9% – 3 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Почнемо приготування маринаду для томатів. Наливаємо воду в каструлю і ставимо ємність на плиту. Всипаємо в рідину сіль і цукор. Розчиняємо їх на невеликому вогні. Слідом додаємо перець і коріандр. Кришимо лавровий лист. Коли маринад закипить, варимо його ще 4 хвилини. Додаємо оцет і знімаємо каструлю з плити. Вимикаємо техніку.

2. Вимиваємо кріп і висушуємо його паперовим рушником. Дрібно нарізаємо. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння і також подрібнюємо.

3. Промиваємо помідори і витираємо рушником. Обрізаємо у плодів місця, де кріпилися плодоніжки. Викладаємо томати на дно великої каструлі. Зверху посипаємо їх кропом і часником.

4. Чекаємо, поки розсіл охолоне, і вливаємо його в каструлю з помідорами, кропом і часником. Накриваємо ємність кришкою і залишаємо на 2 години в умовах кімнатної температури. Потім прибираємо в холодильник на ніч.

5. Подаємо помідори з будь-яким гарніром до обіднього столу. Блюдо виходить солодкий, з легкою кислинкою, надзвичайно річним і ароматним.

Приємного апетиту!

Як приготувати малосольні помідори з часником і зеленню в банку?

Страва зберігається в холодильнику не більше трьох днів з моменту повної готовності. Для засолювання вибирають більш пружні і тверді сорти томатів, без пошкоджень і гнилі.

Час приготування: 15 год. 10 хв.

Час приготування: 40 хв.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Помідор – 1 кг
  • Парасольки кропу – 2-3 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Перець чорний горошком – 2-3 шт.
  • Лист смородини – 2 шт.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – ½ ст. л.

Процес приготування:

1. Перевіряємо банку і кришку для засолювання на видимі пошкодження. Якщо таких немає, очищаємо тару за допомогою харчової соди і губки. Промиваємо теплою водою. Ставимо ємність в духову шафу і стерилізуємо.

2. Зубчики часнику відокремлюємо від цілої головки і очищаємо від лушпиння. Укладаємо їх у чисту банку цілими або нарізаними часточками. Додаємо до часнику смородиновий лист, перець і парасольки кропу.

3. Вимиваємо помідори струменем прохолодної води. Обтираем їх і робимо надріз в області місця кріплення плодоніжки у вигляді хреста. Саме місце видаляємо.

4. Готові томати укладаємо в банку і накриваємо їх смородиновим листом, додаємо часник і кріп.

5. Ставимо на конфорку ємність з водою і доводимо її до кипіння. У киплячу воду додаємо сіль і цукор. Коли вони розчиняться, вливаємо рідина в банку і накриваємо кришкою. Вимикаємо плиту. Даємо банку з помідорами час на охолодження в умовах кімнатної температури, а потім ставимо ємність в прохолодне місце на 12 годин.

Приємного апетиту!

Малосольні помідори черрі швидкого приготування

Помідори черрі менше за розміром, ніж інші сорти помідорів: вони швидше стануть солоними і їх зручно їсти. Є ще одна хитрість для більш швидкого приготування томатів – перед засолкою їх необхідно надрізати або проколоти зубочисткою.

Час готування: 10 год. 35 хв.

Час приготування: 35 хв.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Помідори черрі – 500 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо помідори і зелень. Висушуємо інгредієнти паперовим рушником. Дрібно нарізаємо петрушку і кріп.

2. Відокремлюємо від головки часнику стільки зубчиків, скільки вказано в списку інгредієнтів рецепта. Позбавляємося від лушпиння і нарізаємо часточками часник (можна подрібнити його з допомогою чесночницы).

3. В окрему глибоку ємність викладаємо зелень і часник. Посипаємо інгредієнти сіллю і перемішуємо до однорідності.

4. Проколюємо помідори черрі ножем або зубочисткою. Викладаємо їх у миску з зеленню і часником. Руками перемішуємо інгредієнти. Викладаємо їх у харчовій пакет. А потім поміщаємо в ще один, щоб виділився сік не протік.

5. Залишаємо страва на столі і даємо йому настоятися пару годин в умовах кімнатної температури. Потім відправляємо пакет з помідорами, зеленню і часником на ніч у холодильник.

Приємного апетиту!

Помідори в розсолі з часником в домашніх умовах

Страва містить багато корисних властивостей, багате вітамінами, які необхідні організму людини. Соковиті помідори відмінно поєднуються з картоплею в будь-якому вигляді, а також легким м’ясом курки або індички.

Час готування: 24 ч. 55 хв.

Час приготування: 55 хв.

Кількість порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Помідори черрі – 2 кг
  • Вода – 1,5 л
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Оцет яблучний 6% – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Парасольки кропу – 1-2 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.

Процес приготування:

1. Вливаємо в глибоку ємність необхідну кількість води (бажано очищеної). Додаємо в рідину цукор і сіль. Перемішуємо інгредієнти і відправляємо в миску оцет. Знову перемішуємо продукти до моменту повного розчинення цукру і солі.

2. Вимиваємо парасольки кропу і вкладаємо їх на паперовий рушник. Коли кріп обсохне, розрізаємо його соломкою. Викладаємо на дно каструлі.

3. Відокремлюємо від головки часнику 3 зубчики. Очищаємо їх від лушпиння і нарізаємо часточками. Потім подрібнюємо часточки на більш дрібні шматочки. Викладаємо часник до парасолькам кропу.

4. Знімаємо помідори з гілки. Промиваємо їх і обтираем рушником. Відправляємо в каструлю з зеленню і часником.

5. Отже, останній штрих. Всипаємо в каструлю з вмістом мелений перець і суміш перців за смаком. Заливаємо продукти розсолом, щоб він повністю покрив томати. Перемішуємо інгредієнти.

6. Промиваємо кріп і витираємо паперовим рушником. Нарізаємо його дрібною крихтою. Висипаємо в каструлю. Перемішуємо продукти. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо ємність в холодильнику на добу.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт малосольних помідорів з оцтом

Сама страва готується дуже швидко – максимум за півгодини, проте спробувати помідори можна тільки через добу. Оцет дозволить зберегти свіжість томатів на більш тривалий час і додасть незвичайний смак заготівлі.

Час готування: 24 ч. 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Помідор – 2 кг
  • Вода – 1,5 л
  • Сіль – ½ ст. л.
  • Оцет яблучний 5% – 1 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець чилі – ½ шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Ретельно промиваємо томати. Обтираем їх кухонним рушником і видаляємо плодоніжки.

2. Потім беремо головку часнику і відокремлюємо 4 зубчики. Очищаємо їх від лушпиння. Нарізаємо часник спочатку часточками, а потім на дрібні кубики.

3. Ставимо на стіл глибоку миску і наливаємо в неї воду (краще всього відфільтровану). Додаємо сіль і цукор в рідину і перемішуємо продукти. Вливаємо оцет і знову перемішуємо інгредієнти, поки цукор і сіль не розчиняться.

4. Промиваємо пучок кропу і злегка обтираем його паперовим рушником. Дрібно нарізаємо продукт. Стерилізуємо банку і кришку. Викладаємо велику частину укропу і часник на дно ємності. Слідом відправляємо помідори.

5. Половину перцю чилі очищаємо і промиваємо проточною водою. Подрібнюємо перець і відправляємо його в банку з заготівлею разом з чорним меленим перцем.

6. Заливаємо вміст банки маринадом і посипаємо рештою кропом. Накриваємо банку кришкою і закорковуємо тару. Ставимо ємність в холодильник на 24 години.

Приємного апетиту!

Малосольні зелені помідори з часником швидкого приготування

Кисло-солодкі зелені плоди полюбилися багатьом господиням. Найчастіше їх додають в салати, а також у закачування. Готується блюдо швидко і прикрасить затишний сімейний обід або святковий стіл.

Час готування: 72 ч. 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Кількість порцій: 4-5.

Склад:

  • Помідори зелені – 7 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Листя винограду – 7-8 шт.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець гострий стручковий – 2 шт.

Процес приготування:

1. Висипаємо помідори у велику глибоку миску. Заливаємо їх прохолодною водою і промиваємо. Позбавляємо продукт від плодоніжок. Обтираем чисті помідори рушником.

2. Промиваємо зелень проточною водою – кріп, листя хрону, винограду і лавровий лист. Потім обтираем їх. Укладаємо на дно каструлі.

3. Слідом відправляємо в ємність перець горошком. Очищаємо головку часнику від лушпиння і викладаємо в каструлю зубчики. Наступним шаром викладаємо частину помідорів.

4. Промиваємо стручковий перець і обтираем його рушником. Очищаємо обидва стручка від серцевини і нарізаємо на дрібні шматочки. Висипаємо його в каструлю поверх помідорів і посипаємо спеціями. Укладаємо частину зелених томатів.

5. Тепер підготуємо розсіл для заготівлі. Наливаємо в миску воду. Потім додаємо сіль, цукор і паприку. Перемішуємо інгредієнти до однорідності і розчинення добавок. Заливаємо маринадом інгредієнти в каструлі.

6. Накриваємо заготівлю виноградним листям. Прикриваємо тарілкою і ставимо зверху банку з водою. Зберігаємо 3 дні в теплому місці. Потім перекладаємо помідори в банки і заливаємо розсолом. Накриваємо кришками і ставимо в холодильник.

Приємного апетиту!

Дуже смачні помідори з гірчицею швидкого приготування

Спробуйте приготувати помідори за старовинним рецептом. У результаті виходять дуже смачні, ароматні, з пікантною ноткою томати, які сміливо можна використовувати як закуску до будь-якого гарніру.

Час готування: 24 ч. 45 хв.

Час приготування: 35 хв.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Помідор – 5 шт.
  • Листя смородини – за бажанням.
  • лавровий Лист – 2-3 шт.
  • Перець запашний горошком – 1 щіпка.
  • Перець чорний горошком – 1 щіпка.
  • Порошок гірчичний – 10 гр.
  • Вода – 1 л
  • Цукор – 1-2 ст. л
  • Сіль – 1-2 ст. л

Процес приготування:

1. Вимиваємо помідори і обтираем їх кухонним рушником. Беремо невелику каструлю і викладаємо на дно кілька порічкових листочків. Зверху викладаємо листя томати. Вкриваємо їх залишилися листям.

2. Вливаємо воду в ємність. Всипаємо в рідину цукор і сіль. Відправляємо в суміш лаврове листя. Злегка натискаємо пластиною ножа на перець горошком. Висипаємо горошини в каструлю з маринадом.

3. Ставимо каструлю з розсолом на плиту і доводимо до кипіння. Додаємо гірчицю. Ретельно перемішуємо масу і залишаємо в спокої, поки розсіл не стане прозорим.

4. Заливаємо розсолом помідори і накриваємо марлею. Зверху встановлюємо гніт. Залишаємо заготовку в умовах кімнатної температури на добу.

5. Переміщаємо заготовку в холодильник. Подаємо помідори до столу з гарніром.

Приємного апетиту!

Як дуже швидко засолити помідори часточками за 2 години?

Якщо нарізати помідори часточками, помідори засолятся швидше. Через 2 години ви зможете насолоджуватися смачним і корисним стравою з картоплею, м’ясом і будь-яким іншим гарніром.

Час готування: 2 ч. 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Помідор – 1 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Оцет 9% – 40 мл
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Часник – 5 зуб.
  • Кріп – 1 пучок.

Процес приготування:

1. Очищаємо часникові зубчики від лушпиння і подрібнюємо їх за допомогою землянки Викладаємо готовий часник в глибоку миску. Промиваємо пучок кропу і даємо йому час обсохнути. Потім дрібно нарізаємо і додаємо в миску до часнику.

2. Додаємо до суміші гірчицю, рослинне масло, оцет, сіль і цукор. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти в мисці.

3. Промиваємо помідори. Обтираем їх і видаляємо плодоніжки, якщо вони є. Нарізаємо помідори великими шматочками, а потім акуратно вирізаємо ножем місця кріплення плодоніжок.

4. Викладаємо помідори в каструлю або глибоку велику миску. Заливаємо томати сумішшю. Даємо помідорів настоятися кілька годин. У процесі засолювання кілька раз перемішуємо масу.

5. Після того, як помідори постоять 2 години в умовах кімнатної температури, розкладаємо страву по тарілках і вживаємо з будь-яким гарніром.

Приємного апетиту!

Малосольні помідори фаршировані капустою

Щоб приготувати страву, потрібно трохи повозитися. Проте витрачений час того варто. Будьте уважні до вибору продуктів: вибирайте тільки міцні і пружні томати і свіжу, без зіпсованих ділянок капусту.

Час готування: 27 ч. 25 хв.

Час приготування: 1 ч. 25 хв.

Кількість порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Помідор – 2 кг
  • Капуста – 1 шт.
  • Перець болгарський солодкий – 4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець червоний гострий – 1 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Селера – 1 пучок.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – за смаком.
  • Листя хрону – за смаком.

Процес приготування:

1. Промиваємо і обтираем помідори. Відрізаємо «хвостик» так, щоб вийшла кришечка. Потім акуратно вирізаємо ножем м’якоть і подрібнюємо її. Викладаємо в окрему ємність.

2. Гострим ножем шаткуємо капусту. Солимо і переминаем її руками, поки не виділиться сік.

3. Очищаємо моркву від верхнього шару. Ретельно промиваємо овоч і натираємо на крупній тертці. Вимиваємо зелень, гострий і болгарський перець.

4. Обидва види перцю звільняємо від серцевини. Дрібно нарізаємо кріп, солодкий і гострий перець. Викладаємо всі овочі та зелень в окрему ємність і перемішуємо.

5. Змащуємо помідори цукром і сіллю з внутрішньої сторони. Фаршируємо помідори овочевий начинкою. Вистилаємо дно каструлі листям хрону. Викладаємо перший шар томатів з начинкою. Промиваємо кінзу і селеру. Обтираем і викладаємо на помідори разом з кропом.

6. Очищаємо головку часнику від лушпиння і подрібнюємо за допомогою землянки Половину порції викладаємо поверх зелені. Слідом – ще один шар томатів. Продовжуємо процес до тих пір, поки не викладемо всі помідори.

7. Додаємо часник в томатну м’якоть. Доводимо воду до кипіння в чайнику, або на плиті. Розчиняємо сіль в окропі і виливаємо рідину до суміші м’якоті і часнику. Перемішуємо масу і поливаємо нею вміст каструлі. Накриваємо ємність кришкою і ставимо зверху щось важке. Наполягаємо помідори добу в умовах кімнатної температури. Потім прибираємо в холодильник на 2-3 години.

Приємного апетиту!