Смажений сир халумі на сковороді – 5 рецептів з покроковими фото

Смажений сир халумі на сковороді – це вишуканий продукт, який широко застосовується в кулінарії, проте, далеко не кожен домашній кухар знає, як же його правильно приготувати. Сам процес смаження дуже простий, а ось поєднання цього сиру з іншими компонентами, вельми незвично. Рум’яний теплий халумі ідеально гармонує з натуральним медом, фруктами і всілякими заправками, які відтіняють і доповнюють насичений смак.

Як посмажити сир «Халумі» на сковороді?

Як посмажити сир «Халумі» на сковороді? Цей процес зовсім не складний і всі нюанси приготування ви знайдете в цьому рецепті, а також дізнаєтеся, з яких інгредієнтів можна зробити неймовірно смачний і оригінальний салат. Нам потрібно крім сиру, також рукола і трохи каперсів.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Сир Халумі 70 гр.
  • Рукола 20 гр.
  • Олія оливкова 2 ч. л.
  • Каперси 1 ч. л.
  • Сік лимонний ½ ч.л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Смажений сир халумі на сковороді готується дуже просто. Готуємо продуктовий набір: ретельно промиваємо листочки руколи і відкидаємо їх на сито, щоб стекла зайва вода.
  2. Сир поділяємо руками на довільні шматочки.
  3. У сковорідці розігріваємо оливкову олію.
  4. Викладаємо скибочки сиру і, періодично помішуючи, підрум’янюємо на помірному полум’я.
  5. Золотистий «халумі» викладаємо на паперові рушники, складені в декілька шарів, щоб вони ввібрали надлишки масла.
  6. На сервірувальне блюдо кладемо рукколу, красиво розкладаємо сир і прикрашаємо каперсами. Трохи підсолюємо і присмачую соком цитрусового фрукта.
  7. На стіл подаємо, не чекаючи охолодження. Приємного апетиту!