Смажений сир халумі на сковороді – 5 рецептів з покроковими фото

Смажений сир халумі на сковороді – це вишуканий продукт, який широко застосовується в кулінарії, проте, далеко не кожен домашній кухар знає, як же його правильно приготувати. Сам процес смаження дуже простий, а ось поєднання цього сиру з іншими компонентами, вельми незвично. Рум’яний теплий халумі ідеально гармонує з натуральним медом, фруктами і всілякими заправками, які відтіняють і доповнюють насичений смак.

Як посмажити сир «Халумі» на сковороді?

Як посмажити сир «Халумі» на сковороді? Цей процес зовсім не складний і всі нюанси приготування ви знайдете в цьому рецепті, а також дізнаєтеся, з яких інгредієнтів можна зробити неймовірно смачний і оригінальний салат. Нам потрібно крім сиру, також рукола і трохи каперсів.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Сир Халумі 70 гр.
  • Рукола 20 гр.
  • Олія оливкова 2 ч. л.
  • Каперси 1 ч. л.
  • Сік лимонний ½ ч.л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Смажений сир халумі на сковороді готується дуже просто. Готуємо продуктовий набір: ретельно промиваємо листочки руколи і відкидаємо їх на сито, щоб стекла зайва вода.
  2. Сир поділяємо руками на довільні шматочки.
  3. У сковорідці розігріваємо оливкову олію.
  4. Викладаємо скибочки сиру і, періодично помішуючи, підрум’янюємо на помірному полум’я.
  5. Золотистий «халумі» викладаємо на паперові рушники, складені в декілька шарів, щоб вони ввібрали надлишки масла.
  6. На сервірувальне блюдо кладемо рукколу, красиво розкладаємо сир і прикрашаємо каперсами. Трохи підсолюємо і присмачую соком цитрусового фрукта.
  7. На стіл подаємо, не чекаючи охолодження. Приємного апетиту!

Смажений сир «Халумі» з помідорами

Смажений сир «Халумі» з помідорами – це легка, але в той же час дуже поживна закуска, яка здивує не тільки членів вашої родини, але і гостей. Поєднання компонентів настільки вдале, що спробувавши зовсім небагато, зупинитися вже просто неможливо!

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Сир «Халумі» – 100 гр.
  • Масло оливкова – 2-3 ст. л.
  • Орегано – 1 гілочка.
  • Сік лимона – за смаком.
  • Томати «черрі» – 12 шт.
  • Маслини – 12 шт.
  • Цибуля зелена – 4-5 пір’я.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Черрі обполіскуємо під струменем води, обсушуємо, ріжемо навпіл і висипаємо в салатник. Слідом викладаємо маслини і рубані пір’я зеленого лука, солимо і скроплюємо маслом.

Крок 2. Халумі розрізаємо на скибочки товщиною близько одного сантиметра.

Крок 3. Кожен шматочок промазуємо тонким шаром оливкової олії, приправляємо свіжими листям орегано. Також промасливаем сковороду.

Крок 4. Обсмажуємо сир на помірному полум’я протягом двох хвилин з кожного боку.

Крок 5. Яскравий і гарячий «халумі» кладемо поверх овочевий подушки, присипаємо чорним перцем і негайно знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Смажений «халумі» з медом

Смажений «халумі» з медом і овочами – це швидка і дуже смачна закуска, яку подають на стіл в якості салату. Весь секрет смаку і неймовірного аромату полягає саме в сирі і заправці, що складається з соєвого соусу, російської гірчиці і натурального меду.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Томати «черрі» – 250 гр.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Сир «халумі» – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Оцет яблучний – 1 ст. л.
  • соєвий Соус – 2 ч. л.
  • Олія соняшникова 50 мл
  • Мед – 2 ч. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • салатний Мікс – 1 жменя.

Процес приготування:

Крок 1. На робочу поверхню викладаємо все необхідне, овочі обполіскуємо і витираємо серветками.

Крок 2. Солодкий перець розрізаємо навпіл і видаляємо всі «нутрощі», кладемо на фольгу, поливаємо олією і перемішуємо руками.

Крок 3. Розжарюємо сковорідку-гриль і смажимо болгарський перець по 3-4 хвилини з кожного боку, потім загорнути в той же шматок фольги і залишаємо в спокої на кілька хвилин.

Крок 4. Тим часом, черрі ріжемо на половинки або четвертинки, цибулю – кільцями – овочі висипаємо в чашу і заправляємо оцтом, сіллю і цукровим піском.

Крок 5. Сир ріжемо на невеликі сегменти і смажимо по 1-1,5 хвилини з кожного боку, до утворення апетитною скоринки.

Крок 6. В піалі змішуємо соняшникове масло з гірчицею, медом, соєвим соусом і дрібкою солі.

Крок 7. У сервірувальне блюдо першим шаром викладаємо салатний мікс, потім помідори з цибулею і соком, що виділився. Далі кладемо смужки печеного перцю і сир – поливаємо підготовленої заправкою.

Крок 8. Барвисте страву подаємо на стіл і дегустуємо. Приємного апетиту!

Салат зі смаженим «халумі» і грушею

Салат зі смаженим «халумі» і грушею – це оригінальна закуска, яка призведе ваші смакові рецептори до істинного гастрономічного задоволення. І якщо на перший погляд вам може здатися, що солодкі фрукти і ягоди не можуть поєднуватися з медово-оливковою заправкою, то після дегустації ваша думка зміниться!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • салатний Мікс – 80 гр.
  • Груші – 2 шт.
  • Томати «черрі» – 120 гр.
  • Лохина – 60 гр.
  • Сир «халумі» – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для заправки:

  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Оцет яблучний – 1 ст. л.
  • Мед – за смаком.
  • Ядра волоського горіха – 30 гр.
  • Гірчиця діжонська – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо заправку: в піалу висипаємо рубані горіхи, вливаємо олію і оцет, додаємо трохи меду і діжонську гірчицю – ретельно перемішуємо до однорідності.

Крок 2. В сервірувальну тарілку висипаємо промитий і обсушенный салат, розкладаємо половинки чері та лохину.

Крок 3. Слідом відправляємо кубики грушевої м’якоті (за бажанням кілька слайсів залишаємо для декору), присмачую заправкою, а також сіллю і чорним перцем.

Крок 4. «Халумі» ріжемо на пластини і швидко підрум’янюємо на сухій сковорідці.

Крок 5. Перекладаємо золотистий сир в салатник, прикрашаємо грушею.

Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Смажений «халумі» з брусничним соусом

Смажений «халумі» з брусничним соусом – це вишукана страва, яке здивує вас своїми смаковими характеристиками і ніжною текстурою. Яка ховається під апетитною рум’яною скоринкою і ідеально гармонує з домашнім ягідним соусом, для готування якого нам потрібні прості компоненти.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Сир «халумі» – 350 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сухарі панірувальні – 100 гр.
  • Масло рослинне – 200 мл

Для соусу:

  • Брусниця – 150 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Сік апельсина – 25 мл
  • Крохмаль кукурудзяний – ½ ч. л.
  • Цукор-пісок – 25 гр.
  • Гвоздика – 2 бутона.
  • Бадьян – 1 шт.
  • Кориця мелена – 1/3 ч. ложки
  • Імбир мелений – ¼ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. В першу чергу варимо соус: промиті ягоди висипаємо в каструлю і заливаємо водою, доводимо до кипіння і вводимо наступні компоненти: мелену корицю, імбир і цукор. Склад перемішуємо і знімаємо з конфорки, даємо постояти близько 5 хвилин.

Крок 2. Ягідну масу пробиваємо за допомогою заглибного блендера до однорідності.

Крок 3. Паралельно змішуємо цитрусовий сік з крохмалем, одержаний розчин вмішуємо в соус. Закидаємо спеції, перемішуємо і через півгодини видаляємо бутони гвоздики і бадьяну.

Крок 4. Не гаючи часу, нарізаємо брусками «халумі».

Крок 5. Для панірування в одну тарілку насипаємо сухарі, а в другій расколачиваем курячі яйця.

Крок 6. Потім скибочки відразу в сухарях, а потім в яйці, повторюємо маніпуляцію двічі і поміщаємо сир в сковорідку з гарячим рослинним маслом. Смажимо протягом 25-30 секунд з кожної сторони.

Крок 7. Гарячий сир в паніровці перекладаємо на порційні тарілки і щедро поливаємо соусом – дегустуємо. Приємного апетиту!