Як засолити оселедець, ми розповідаємо у нашій цікавій кулінарній добірці з десяти швидких та смачних рецептів приготування в домашніх умовах із покроковими фотографіями. Тут ми зібрали найкращі варіанти для вашого соління. Обов’язково спробуйте і порадуйте себе апетитною закускою.
Як засолити оселедець цілком у домашніх умовах
Як засолити оселедець цілком у домашніх умовах, ви дізнаєтесь з нашого перевіреного рецепту з покроковими фотографіями. Дотримуйтесь простих кроків і у вас вийде приготувати дуже смачний і соковитий оселедець, який надалі можна використовувати в приготуванні закусок або просто їсти з хлібом.
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Оселедець – 2 шт.
- Вода – 1 л.
- Сіль – 170 гр.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець запашний горошком – 6 шт.
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
Процес приготування:
Як засолити оселедець цілком у домашніх умовах? Підготуємо необхідні продукти за списком.
Тепер потрібно приготувати тузлук. У воду додаємо сіль, цукор, лавровий лист та горошини перців. Перемішуємо.
Ставимо каструлю із вмістом на плиту, доводимо до кипіння і варимо кілька хвилин.
Остуджуємо тузлук до кімнатної температури і занурюємо рибу сюди.
Прикриваємо заготовку кришкою та зверху встановлюємо вантаж. Забираємо в холодильник на дві доби.
Через дві доби заготовку з холодильника можна забирати.
Тушки з розсолу виймаємо та обсушуємо.
Тепер ви знаєте, як засолити оселедець цілком у домашніх умовах. Беріть на замітку!