Як засолити оселедець – 10 швидких та смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Як засолити оселедець, ми розповідаємо у нашій цікавій кулінарній добірці з десяти швидких та смачних рецептів приготування в домашніх умовах із покроковими фотографіями. Тут ми зібрали найкращі варіанти для вашого соління. Обов’язково спробуйте і порадуйте себе апетитною закускою.

Як засолити оселедець цілком у домашніх умовах

Як засолити оселедець цілком у домашніх умовах, ви дізнаєтесь з нашого перевіреного рецепту з покроковими фотографіями. Дотримуйтесь простих кроків і у вас вийде приготувати дуже смачний і соковитий оселедець, який надалі можна використовувати в приготуванні закусок або просто їсти з хлібом.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Оселедець – 2 шт.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 170 гр.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець запашний горошком – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 40 гр.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.

Процес приготування:

Як засолити оселедець цілком у домашніх умовах? Підготуємо необхідні продукти за списком.

Тепер потрібно приготувати тузлук. У воду додаємо сіль, цукор, лавровий лист та горошини перців. Перемішуємо.

Ставимо каструлю із вмістом на плиту, доводимо до кипіння і варимо кілька хвилин.

Остуджуємо тузлук до кімнатної температури і занурюємо рибу сюди.

Прикриваємо заготовку кришкою та зверху встановлюємо вантаж. Забираємо в холодильник на дві доби.

Через дві доби заготовку з холодильника можна забирати.

Тушки з розсолу виймаємо та обсушуємо.

Тепер ви знаєте, як засолити оселедець цілком у домашніх умовах. Беріть на замітку!