Як засолити оселедець – 10 швидких та смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Як засолити оселедець, ми розповідаємо у нашій цікавій кулінарній добірці з десяти швидких та смачних рецептів приготування в домашніх умовах із покроковими фотографіями. Тут ми зібрали найкращі варіанти для вашого соління. Обов’язково спробуйте і порадуйте себе апетитною закускою.

Як засолити оселедець цілком у домашніх умовах

Як засолити оселедець цілком у домашніх умовах, ви дізнаєтесь з нашого перевіреного рецепту з покроковими фотографіями. Дотримуйтесь простих кроків і у вас вийде приготувати дуже смачний і соковитий оселедець, який надалі можна використовувати в приготуванні закусок або просто їсти з хлібом.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Оселедець – 2 шт.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 170 гр.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець запашний горошком – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 40 гр.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.

Процес приготування:

Як засолити оселедець цілком у домашніх умовах? Підготуємо необхідні продукти за списком.

Тепер потрібно приготувати тузлук. У воду додаємо сіль, цукор, лавровий лист та горошини перців. Перемішуємо.

Ставимо каструлю із вмістом на плиту, доводимо до кипіння і варимо кілька хвилин.

Остуджуємо тузлук до кімнатної температури і занурюємо рибу сюди.

Прикриваємо заготовку кришкою та зверху встановлюємо вантаж. Забираємо в холодильник на дві доби.

Через дві доби заготовку з холодильника можна забирати.

Тушки з розсолу виймаємо та обсушуємо.

Тепер ви знаєте, як засолити оселедець цілком у домашніх умовах. Беріть на замітку!

Засолити оселедець у розсолі шматочками за добу

Засолити оселедець у розсолі шматочками за добу зможуть навіть новачки у кулінарній справі. Для цього беріть до уваги нашу кулінарну ідею з покроковими фотографіями. Готовий продукт вийде соковитим та яскравим за смаком. Ваші близькі та гості не зможуть встояти перед апетитною закускою!

Час готування – 1 доба

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Оселедець – 1 шт.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст.
  • Соль – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Вода – 500 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти.

Крок 2. Почнемо з приготування маринаду. У каструлю або сотейник відправляємо цукор, сіль та спеції.

Крок 3. Заливаємо все це водою, доводимо до кипіння і проварюємо близько 3 хвилин. Потім маринад повністю остудити.

Крок 4. Промиваємо та очищаємо оселедець. Обов’язково видаляємо начинки і зрізаємо голову.

Крок 5. Далі рибу ріжемо на шматочки та викладаємо у глибокий контейнер.

Крок 6. У маринад, що остигнув, вливаємо оцет і перемішуємо.

Крок 7. Шматки оселедця заливаємо маринадом, закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на добу.

Крок 8. Засолити оселедець у розсолі шматочками за добу нескладно. Сподіваюся, тепер ви в цьому остаточно переконалися!

Швидке та смачне засолювання оселедця шматочками

Швидке та смачне засолювання оселедця шматочками – це кулінарна ідея, яку точно варто взяти на замітку. Засолити оселедець у такий спосіб нескладно, а результат буде вищим за всілякі похвали. Риба вийде соковитою та апетитною. Її можна подавати із хлібом або гарячими гарнірами.

Час готування – 1 доба

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Оселедець – 2 шт.
  • Вода – 1 л.
  • Соль – 3 ст.л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець запашний горошок – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Оцет 9% – 2 ст.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу розділяємо на філе, очищаємо від кісточок та шкірки.

Крок 2. Підготовлений оселедець обробляємо на невеликі шматочки.

Крок 3. Для маринаду з’єднуємо воду із сіллю, цукром та спеціями. Доводимо до кипіння на вогні, а потім повністю остудити.

Крок 4. Всі шматки риби викладаємо в банку і заливаємо маринадом. Забираємо в холодильник на ніч чи добу.

Крок 5. У цей час тонкими півкільцями нарізаємо цибулю, перемішуємо її з оцтом, олією та перцем.

Крок 6. У заготовку з цибулею викладаємо мариновані шматки оселедця. Перемішуємо.

Крок 7. Швидке та смачне засолювання оселедця шматочками завершено. Подавайте до столу!

Смачний солоний оселедець цілком у розсолі

Смачний солоний оселедець цілком у розсолі порадує вас яскравим смаком, соковитістю та апетитним виглядом. Таку рибу можна використовувати у приготуванні салатів, бутербродів, а також просто їсти з гарячими гарнірами. Для засолювання оселедця беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 2 доби

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Оселедець – 1 шт.
  • Вода – 500 мл.
  • Соль – 1,5 ст.л.
  • Цукор-пісок – 0,75 ст.
  • Перець запашний горошок – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти.

Крок 2. Насамперед приготуємо розсіл. У каструлю відправляємо сіль, цукор та спеції зі списку.

Крок 3. Заливаємо все водою, доводимо до кипіння і варимо близько 2 хвилин. Потім повністю остуджуємо.

Крок 4. Промитий оселедець викладаємо у великий пластиковий контейнер.

Крок 5. Заливаємо оселедець маринадом, закриваємо кришкою та прибираємо в холодильник на дві доби.

Крок 6. Кілька разів на день рибу необхідно перевертати для рівномірного засолювання.

Крок 7. Через вказаний час рибу потрошимо.

Крок 8. Смачний солоний оселедець цілком у розсолі готовий. Подавайте до столу!

Слабосолона оселедець з цибулею

Слабосолона оселедець з цибулею виходить насиченим за смаком, неймовірно соковитим і в міру пряним. Таке частування підійде для домашнього та святкового столу. Подавайте разом із хлібом, гарячими гарнірами або використовуйте у приготуванні інших холодних закусок.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Оселедець – 1 шт.
  • Вода – 500 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Сіль – 3 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Кориандр в зернах – 0,5 ч.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Олія – ​​1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для розсолу в каструлю відправляємо сіль, цукор, спеції та вливаємо олію.

Крок 2. Також сюди вливаємо воду та ставимо заготівлю на вогонь. Доводимо до кипіння і потім повністю остудити.

Крок 3. Оселедець заздалегідь розморожуємо та промиваємо під водою.

Крок 4. Далі її очищаємо та нарізаємо невеликими порційними шматочками.

Крок 5. Шматки оселедця викладаємо в банку, чергуючи з кільцями цибулі.

Крок 6. Заливаємо все маринадом і прибираємо в холодильник на 2 години.

Крок 7. Слабосолона оселедець з цибулею готова. Подавайте до столу з чорним хлібом і скоріше пробуйте!

Як смачно засолити свіжоморожений оселедець

Як смачно засолити свіжоморожений оселедець, ми поділилися в нашому перевіреному рецепті з покроковими фотографіями. Обов’язково беріть на замітку, порадуйте себе та близьких апетитним соковитим оселедцем. Далі ви зможете подавати її як самостійну закуску або додавати в салати.

Час готування – 3 доби

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Оселедець морозива – 2 шт.
  • Вода – 1 л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Соль – 3 ст.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець запашний горошок – 10 шт.
  • Коріандр – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо морозивний оселедець і всі необхідні спеції.

Крок 2. Спеції, сіль та цукор відправляємо в каструлю та заливаємо водою. Проварюємо 2 хвилини після закипання та після остуджуємо.

Крок 3. Промитий і очищений оселедець викладаємо в наш розсіл, закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на три доби.

Крок 4. Періодично рибу необхідно перевертати, щоб вона поступово просолилася.

Крок 5. Потім готову рибу витягаємо з розсолу, обсушуємо її, обробляють на філе або ріжемо на шматочки.

Крок 6. Рибу відразу ж можна доповнити цибулею та олією.

Крок 7. Тепер ви знаєте, як смачно засолити свіжоморожений оселедець. Беріть ідею на замітку!

Малосольний оселедець у банку в розсолі

Малосольний оселедець у банку в розсолі зможе вийти навіть у новачків у кулінарній справі. Для цього використовуйте нашу кулінарну ідею з покроковими фотографіями. Готовий продукт вийде соковитим та яскравим за смаком. Ваші близькі та гості не зможуть встояти перед апетитною закускою!

Час готування – 3 дні

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Оселедець – 1 шт.
  • Вода – 500 мл.
  • Сіль – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Вливаємо в каструлю воду, також сюди додаємо лавровий лист та горошини перцю.

Крок 3. Всипаємо вказану кількість солі.

Крок 4. Також додаємо сюди цукор. Доводимо заготовку до кипіння і остуджуємо до кімнатної температури.

Крок 5. Рибу промиваємо і зіскоблюємо луску.

Крок 6. Далі підготовлений оселедець викладаємо у скляну банку.

Крок 7. Заливаємо її охолодженим розсолом.

Крок 8. Закриваємо кришкою заготовку.

Крок 9. Забираємо наповнену банку в холодильник на 2-3 дні. Потім оселедець виймаємо, обсушуємо та очищаємо.

Крок 10. Малосольний оселедець у банку в розсолі готовий. Подавайте до столу та спробуйте!

Як швидко засолити оселедець за 2 години

Як швидко засолити оселедець за 2 години, ви дізнаєтесь з нашого перевіреного рецепту з покроковими фотографіями. Дотримуйтесь опису і вам вдасться приготувати дуже смачну і соковиту закуску. Подавайте до столу із чорним хлібом, зеленню та іншими доповненнями!

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Оселедець – 1 шт.
  • Вода – 500 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Перець чорний горошок – до смаку.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Олія – ​​1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед приготуємо розсіл. У каструлю кладемо необхідні спеції зі списку, сіль та цукор. Заливаємо це гарячою водою.

Крок 2. Кип’ятимо пару хвилин і доповнюємо суміш олією. Остуджуємо.

Крок 3. Починаємо очищати оселедець від нутрощів, голови та плавників.

Крок 4. Далі рибу добре промиваємо всередині та зовні.

Крок 5. Підготовлену тушку обробляють на порційні шматки.

Крок 6. Обов’язково нарізаємо оселедець гострим ножем, щоб не порвати тушку.

Крок 7. Таким чином, ми підготували всі частини для засолювання.

Крок 8. Перекладаємо шматки в глибоку миску і сюди ж відправляємо півкільця цибулі.

Крок 9. Заливаємо продукти розсолом та прибираємо в холодильник на пару годин.

Крок 10. Ми поділилися, як швидко засолити оселедця за 2 години. Спробуйте!

Пряний слабосолений оселедець

Пряна слабосолона оселедець – це цікава кулінарна ідея, яку точно варто взяти на замітку. Приготувати таку ароматну і насичену закуску нескладно, а результат точно оцінять гідно. Риба вийде соковитою та апетитною. Її можна подавати із хлібом або гарячими гарнірами.

Час готування – 20 годин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Оселедець – 1 кг.
  • Сіль – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Перець запашний горошок – 10 шт.
  • Коріандр – 10 шт.
  • Гвоздика – 10 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідну кількість оселедця, промиваємо під водою. Потрошити не потрібно.

Крок 2. У невеликій мисці з’єднуємо цукор, сіль та всі необхідні спеції.

Крок 3. Підготовлену рибу добре натираємо спеціями з усіх боків.

Крок 4. Викладаємо наші заготовки у скляну миску черевом догори.

Крок 5. Залишаємо рибу засолюватися на 10 годин при кімнатній температурі, після чого прибираємо в холодильник ще на 10 годин.

Крок 6. Далі оселедець обсушуємо від зайвої вологи за допомогою паперових рушників та очищаємо.

Крок 7. Пряний слабосолений оселедець готовий. Подавайте до столу!

Оселедець сухого посолу в пакеті

Оселедець сухого посолу в пакеті виходить цікавим за смаком, соковитим і в міру пряним. Таке частування буде актуальним як на домашньому, так і на святковому столі. Подавайте разом із хлібом, гарячими гарнірами або використовуйте у приготуванні інших закусок.

Час готування – 2 доби

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Оселедець – 2 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець запашний горошок – 6 шт.
  • Перець чорний мелений – 0,25 ч.л.
  • Соль – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Оселедець заздалегідь розморожуємо, промиваємо під водою та обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 3. Для кожного оселедця підготуємо окремий пакет. Розкладаємо рибу за целофановими пакетами.

Крок 4. До оселедця відправляємо сіль та цукор.

Крок 5. Також сюди додаємо спеції: горошини перцю та лаврове листя.

Крок 6. Загортаємо рибу в пакет і струшуємо, щоб спеції рівномірно розподілилися. Забираємо в холодильник на 1-2 доби.

Крок 7. Оселедець сухого посолу в пакеті готовий до вживання. Пробуйте!