Бутерброди з авокадо – 10 рецептів приготування на сніданок з покроковими фото

Авокадо – не тільки дуже смачний, але ще і дуже корисний фрукт, який містить в собі величезну кількість насичених жирів, які необхідні жінкам для росту волосся і нігтів, чоловікам – для м’язової маси, а дітям для підтримки організму в період інтенсивного росту. Такий продукт чудово підходить для бутербродів, які подарують вам заряд бадьорості і відчуття ситості на тривалий час.

Бутерброд з авокадо і червоною рибою

Коли яєчня, каша, сир з ковбасою набридли – готуємо нереально смачні і корисні бутерброди з чорним хлібом, стиглим авокадо і слайсами червоної рибки. Поєднання таких компонентів – безпрограшний варіант, який напевно сподобається кожному, хто тільки спробує.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Авокадо 1 шт.
  • Форель 150 гр.
  • Чорний житній хліб 100 гр.
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Прованські трави за смаком
  • Соус Табаско за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати простий і смачний бутерброд з авокадо? Готуємо всі продукти, які перераховані в списку.
  2. Червону рибу нарізаємо тонкими слайсами.
  3. Хліб ріжемо шматочками середньої товщини.
  4. Авокадо розрізаємо на 2 частини, виймаємо кісточки і очищаємо від шкірки. М’якоть розминаємо виделкою до консистенції пюре і приправляємо соком лимона, прованськими травами і декількома краплями соусу.
  5. На кожну скибочку хліба намазуємо зелену пасту, а зверху викладаємо слайсы риби.
  6. Готові бутерброди перекладаємо на плоске блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Бутерброд з сирним сиром і авокадо

Скибочки свіжого багета, стигле авокадо, сирний сир з часником – це саме ті інгредієнти, які в сукупності, утворюють чудову закуску, яка насичена різноманітністю смаків і ароматів.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Багет – 1 шт.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сир сирний – 200 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 2-3 пера.
  • Часник – 1 зуб.
  • Лимон – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо хліб: багет нарізаємо скибочками, кожен з яких, з двох сторін, промазуємо невеликою кількістю оливкової олії і відправляємо в духовку на 5 хвилин при температурі 180 градусів – підсушитися. Після виймаємо й даємо трохи часу охолонути.

2. В цей час подрібнюємо зелень, а авокадо розрізаємо навпіл, витягаємо кісточку і акуратно виймаємо м’якоть – ріжемо тонкими пластинами.

3. Сирний сир перекладаємо в глибоку ємність, туди ж відправляємо подрібнений кріп і зелену цибулю, зубчик часнику, пропущений через прес – усе ретельно перетираємо до однорідності за допомогою виделки.

4. Скибочки багета щедро намазуємо сирно-часниковою масою.

5. Зверху викладаємо по декілька пластин авокадо, збризкуємо лимонним соком і по своєму смаку присмачую чорним меленим перцем.

6. За бажанням зверху прикрашаємо дрібно нашаткованої зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Бутерброд з авокадо і яйцем пашот на сніданок

Заставу ідеального сніданку та приємного початку дня – яйце пашот, стиглий авокадо і цільнозерновий хліб. Це поєднання наповнить вас не тільки великим розмаїттям смаків, але і великою кількістю білка, насичених жирів і повільних вуглеводів.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • цільнозерновий Хліб – 1 скибочка.
  • Авокадо – ½ шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сік лимонний – ½ ч. л.
  • Масло оливкове – 1 ч. л.
  • копчена Паприка – 1 щіпка.
  • Кунжут (насіння) – ½ ч. л.
  • Оцет 9% — 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Шматочок цільнозернового хліба підсушуємо в тостері або на сухій сковороді з двох сторін.

2. М’якоть половинки авокадо нарізаємо пластинками середньої товщини.

3. Отримані слайсы розминаємо виделкою до консистенції пюре і заправляємо оливковою олією, лимонним соком, приправляємо сіллю, чорним меленим перцем і паприкою, а також додаємо кунжут, попередньо обсмажений до рум’яності на сухій сковороді (рекомендується залишити трохи кунжуту для прикраси).

4. Одне яйце розбиваємо в глибоку піалу.

5. У каструлі доводимо воду до кипіння, вливаємо оцет і прибираємо з вогню. Коли процес бурління припиниться – робимо полум’я мінімальним і повертаємо тару на плиту. Віночком розмішуємо воду, щоб по центру утворилася воронка – вливаємо яйця і коли білок схопиться, акуратно розмішуємо, щоб уникнути пригорання.

6. Готове яйце пашот виловлюємо шумівкою і занурюємо в ємність з прохолодною водою – ця маніпуляція дозволить нам зупинити процес термічної обробки і «змити» надлишки оцту. Після, обережно перекладаємо яйце на паперовий рушник, щоб зайва вода скла.

7. Приступаємо до збірки. На скибочку хліба щедро намазуємо пасту з авокадо, поверх – яйце пашот. Приправляємо верхівку сіллю, чорним перцем і залишилися насінням кунжуту.

8. Перед тим, як подавати апетитне блюдо до столу, трохи надрізаємо яйце, щоб жовток красиво стікав. Приємного апетиту!

ПП дієтичний бутерброд з авокадо

Хоч авокадо і має досить високу калорійність, воно насичено корисними рослинними жирами, які дуже потрібні людському організму. Таким чином, якщо з’їдати хоча б половинку одного авокадо на сніданок – ви будете бадьорі і ситі дуже довгий час, а зайві калорії підуть в енергію!

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 7.

Склад:

  • Хліб житній – 7 скибочок.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Томати – 2 шт.
  • Сир «Бринза» — 100 гр.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Оцет бальзамічний – 1 ч. л.
  • Базилік сушений – 1 щіпка.
  • Майоран сушений – 1 щіпка.
  • Чебрець сушений – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Паприка мелена – 1 дрібка.
  • Мікро зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Скибочки хліба обсмажуємо на сухій сковороді (або на оливковій олії) з двох сторін, приблизно по 1-3 хвилини.

2. Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку і очищаємо від шкірки. М’якоть перетираємо виделкою або перебиваємо заглибним блендером до однорідності.

3. Для того щоб з помідорів зняти шкірку без праці – обдаємо їх крутим окропом на пару хвилин, після – занурюємо в холодну воду і шкірка злізе дуже легко.

4. Помідори нарізаємо кубиками і відправляємо в розігріту сковороду разом з бальзамічним оцтом і всіма спеціями, які вказані в списку – ретельно перемішуємо.

5. Готуємо томати на помірному вогні протягом 3-5 хвилин.

6. Ропні сир розминаємо за допомогою виделки.

7. На рум’яний хліб викладаємо пасту з авокадо, соковиті помідори і бринзу.

8. За бажанням прикрашаємо мікро-зеленню і подаємо апетитні бутерброди до столу. Приємного апетиту!

Бутерброд з авокадо, сиром і помідорами

Приготувати оригінальні, смачні і ароматні бутерброди дуже просто – стигле авокадо, натуральний йогурт і сир «Сулугуні» — відмінно справляються з завданням, коли потрібно урізноманітнити звичний раціон.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Сир «Сулугуні» — 200 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Помідори «черрі» — 10 шт.
  • Хліб – 2 скибочки.

Для соусу:

  • Авокадо – 1 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Часник – ¼ зуб.
  • Перець гострий зелений – ½ шт.
  • Кінза свіжа -1 пучок.
  • Масло оливкове – 1 ч. л.
  • Йогурт натуральний – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Промитий під струменем води і висушений авокадо розрізаємо на дві рівні частини, виймаємо кісточки, а м’якоть без шкірки, кладемо в чашу заглибного або стаціонарного блендера.

2. Також в чашу додаємо сік лимона і зовсім трохи часнику.

3. Подрібнену кінзу, оливкова олія і нарізаний невеликими шматочками зелений перець, теж відправляємо до авокадо.

4. Всі компоненти перебиваємо до однорідної консистенції і перекладаємо в глибоку піалу, заправляємо йогуртом і гарненько перемішуємо.

5. В цей час сковорідку-гриль розігріваємо з невеликою кількістю рослинного масла.

6. Сулугуні, нарізаний великими скибками, разом з половинками черрі відправляємо в сковороду.

7. Коли сир підрум’яниться – знімаємо його з вогню, а на його місце кладемо шматочки хліба і підсушуємо.

8. Приступимо до складання. На обсмажений хліб відразу викладаємо соус, а потім сир з томатами, прикрашаємо гілочками свіжої кінзи. Приємного апетиту!

Швидкий і простий бутерброд з авокадо і огірком

Лише раз, приготувавши низькокалорійний і шалено смачний бутерброд з авокадо і огірком, ви будете робити це знову і знову! А все тому, що це не тільки ароматно і смачно, але ще й дуже корисно, адже авокадо – це джерело фолієвої кислоти, антиоксидантів та інших вітамінів.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Хліб висівковий – 3 скибочки.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Кінза – ½ пучка.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чилі – ½ шт.
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Огірок – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Авокадо ретельно обполіскуємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників, розрізаємо навпіл і видаляємо кісточку. Виймаємо м’якоть ложкою, перекладаємо в глибоку ємність, скроплюємо соком лимона і гарненько перемішуємо.

2. Півпучка свіжої кінзи дрібно шаткуємо, залишаючи пару гілочок для прикраси готового страви.

3. Зубки часнику пропускаємо через прес, а чилі ділимо на дві рівні частини, одну нарізаємо дрібними кубиками, а другу – кільцями.

4. З’єднуємо з авокадо подрібнену кінзу, часник і кубики чилі, приправляємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.

5. Хліб обсмажуємо в тостері або на сухій сковорідці, а огірок ріжемо кружальцями.

6. Підсушені скибочки хліба щедро намазуємо пастою авокадо.

7. Наверх викладаємо кружечки огірків і перцю чилі, прикрашаємо гілочками кінзи. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт бутерброда з авокадо і тунцем

Що тунець, що авокадо – самі по собі, дуже смачні і корисні продукти, але якщо їх об’єднати в одному блюді, то ми отримаємо нереально корисний, ароматний і насичений корисними мікро – і макроелементами бутерброд, який чудово підходить для повноцінного сніданку або цупкого перекусу.

Час готування – 5 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Хліб – 2 скибочки.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Сир сирний – 50 гр.
  • Тунець в олії – 80 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Томати черрі – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Авокадо промиваємо, обсушуємо, знімаємо шкірку і виймаємо кісточки, а м’якоть нарізаємо довільними шматочками, які приправляємо сіллю і чорним меленим перцем.

2. До авокадо додаємо подрібнений тунець разом з маслом і перетираємо виделкою, але не до однорідності, нехай залишаються шматочки.

3. Скибочки хліба підсушуємо на сухій сковороді.

4. Кожен шматочок хліба промазуємо тонким шаром сирного сиру.

5. Наверх сиру викладаємо пасту з авокадо і тунця.

6. Заздалегідь зварене і очищене яйце ріжемо колечка і кілька штук викладаємо на пасту.

7. Між гуртками яйця, кладемо черрі, розрізані навпіл.

8. Весь бутерброд присмачую чорним меленим перцем.

9. Прикрашаємо гілочками свіжої зелені і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Як приготувати простий бутерброд з авокадо з часником?

Дуже простий і швидкий бутерброд, але в той же час дуже смачний, можна з легкістю приготувати, маючи під рукою лише пару скибочок свіжого хліба, стиглий авокадо і пару зубчиків часнику. Поєднуючи ці продукти воєдино, ви отримаєте максимально насичений смак і аромат готового страви.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Авокадо – 1 шт.
  • Хліб – 2 скибочки.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло вершкове 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Стиглий авокадо розрізаємо навпіл.

2. Витягаємо кісточку, а з половинок за допомогою ложки виймаємо м’якоть і перекладаємо її в глибоку ємність – розминаємо виделкою або перебиваємо блендером.

3. До отриманої маси додаємо часник, пропущений через прес і трохи розм’якшеного або розтопленого вершкового масла – ретельно перемішуємо.

4. Скибочки хліба підсушуємо в тостері або на сухій сковороді і щедро змащуємо пастою авокадо.

5. Зверху посипаємо сіллю і за бажанням доповнюємо тонким слайсом твердого сиру. Приємного апетиту!

Дуже смачні бутерброди з авокадо і креветками

Простий і швидкий спосіб прикрасити святковий стіл або ж урізноманітнити звичний раціон – приготувати ароматні бутерброди з підсушеного хліба з пастою авокадо і обсмаженими і рум’яними креветками.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Авокадо – 1 шт.
  • Лайм – ½ шт.
  • Цибуля кримська – ¼ шт.
  • Томати – 1 шт.
  • Сир м’який з часником – 50-70 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Хліб цільнозерновий – 1 шт.
  • Перець чилі – 1/3 шт.
  • Креветки – 200 гр.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Чебрець – ½ ч. л.
  • Масло оливкове – 20-30 мл
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Листя салату – 5-7 шт.

Процес приготування:

1. Авокадо обполіскуємо під струменем води, просушуємо за допомогою паперових рушників, розрізаємо навпіл, виймаємо кісточки і виймаємо м’якоть, залишаючи тільки тонку шкірку.

2. Поливаємо м’якоть соком половини лайма.

3. Виделкою перетираємо масу до консистенції пюре.

4. Цибулю і томат нарізаємо максимально дрібними кубиками і відправляємо в чашу з авокадо – перемішуємо.

5. Далі, додаємо трохи м’якого сиру.

6. Додаємо сіль за смаком і знову ретельно розмішуємо.

7. Підготуємо креветки. Кожний молюск очищаємо, видаляючи кишкову вену, панцир, голову і хвіст.

8. У сковороді розігріваємо оливкову олію.

9. Пару зубчиків часнику, придавлюємо «ребром» ножа і обсмажуємо для того, щоб масло просякнув його ароматом.

10. Також в сковороду додаємо чебрець і нагріваємо до тих пір, поки масло не почне шипіти – готувати пару хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи, щоб уникнути пригорання.

11. У ароматне масло викладаємо 200 грам очищених креветок і смажимо приблизно 3-5 хвилин до рум’яності.

12. Приправляємо морепродукти ½ чайної ложки солі і перемішуємо.

13. Готові креветки перекладаємо на серветки для того, щоб стекли надлишки масла.

14. Приступаємо до збірки бутербродів. Свіжий хліб нарізаємо скибочками середньої товщини.

15. Кожен шматок щедро намазуємо пастою авокадо.

16. Потім викладаємо креветки.

17. Прикрашаємо перцем чилі, нарізаним тонкими кільцями, гілочками свіжої зелені і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Бутерброди з авокадо і червоною ікрою на святковий стіл

Дуже оригінальний рецепт бутербродів – зі спілим авокадо, червоною ікрою, лаймом і часником. Таке поєднання інгредієнтів напевно сподобається кожному, хто тільки встигне спробувати. Саме «встигне», бо як таку страву в першу чергу «розлітається зі столу.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Хліб житній – 6 скибочок.
  • Авокадо – 2 шт.
  • Лайм – ½ шт.
  • Ікра червона – 3 ст. л.
  • Часник – ½ зуб.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 1,5 ч. л.
  • Кріп – 1 гілочка.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. У сковороді з’єднуємо вершкове і оливкове масло, нагріваємо і обсмажуємо хліб з двох сторін.

2. Авокадо очищаємо від шкірки, виймаємо кісточки, а м’якоть нарізаємо невеликими довільними шматочками.

3. З половини ароматного видавлюємо сік лайма.

4. Кубики авокадо кладемо в глибоку ємність, збризкуємо соком лайма, оливковою олією і приправляємо сіллю і свіжомеленим чорним перцем – гарненько перемішуємо.

5. Обсмажений хліб натираємо шматочком очищеного часнику.

6. На кожну скибочку хліба викладаємо заправлений авокадо, червону ікру.

7. Готові бутерброди прикрашаємо гілочкою свіжого кропу і подаємо до столу. Приємного апетиту!