Чіпси з лаваша – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Шукайте прості і смачні закусочні страви для великої компанії? Спробуйте приготувати натуральні хрусткі чіпси з тонкого лаваша. Кулінарний процес дуже простий і не займе багато часу. Використовуйте яскраву добірку з 7-і покрокових рецептів.

Домашні чіпси з лаваша в духовці

Просте і швидке блюдо для великої компанії – хрусткі чіпси з тонкого лаваша. Приготувати їх можна в духовці за лічені хвилини. Оцініть яскравий смак і аромат готового страви.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Лаваш 1 лист
  • Сіль 1 ч. л.
  • Прованські трави 2 ч. л.
  • Масло рослинне 1.5 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати домашні чіпси з лаваша? Пласт тонкого лаваша нарізаємо невеликими квадратиками. Щоб вони вийшли рівними, скористайтесь ножицями.
  2. У глибоку миску вливаємо необхідну кількість рослинного масла.
  3. Всипаємо в масло прованські трави.
  4. Все це ретельно перемішуємо.
  5. Опускаємо в ароматну суміш лаваші.
  6. Далі посипаємо частування сіллю. Розмішуємо, щоб лаваш просочився усіма спеціями.
  7. Перекладаємо заготовку на деко. Готуємо 10 хвилин при температурі 180 градусів.
  8. Хрусткі домашні чіпси з лаваша готові. Кладіть їх в підходящий посуд і подавайте до столу.

Чіпси з лаваша в мікрохвильовці 5 хвилин

найшвидший спосіб приготувати домашні чіпси – з тонкого лаваша в мікрохвильовці. Ароматний продукт ви зможете подати до столу вже через п’ять хвилин. Спробуйте!

Час приготування: 5 хвилин

Час приготування: 2 хвилини

Порцій – 4

Склад:

  • Лаваш тонкий – 1 аркуш.
  • Сир твердий – за смаком.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Трави прованські – 1 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 120 мл

Процес приготування:

1. Тонкий лаваш звертаємо в рулетик.

2. Далі цей рулет ділимо на кілька частин.

3. Кожну з них распрямляем і кладемо один на одного.

4. Ріжемо продукт трикутниками.

5. У велику миску вливаємо вказану кількість рослинного масла.

6. В масло додаємо сіль, цукор і спеції. Вимішуємо суміш.

7. Занурюємо сюди шматочки лаваша і гарненько їх просочуємо.

8. Спеції повинні потрапити на кожен шматочок.

9. Вирізаємо з пергаменту коло і кладемо на нього продукт з лаваша.

10. Готуємо в мікрохвильовій печі на максимальній потужності півтори хвилини.

11. Хрусткі чіпси з лаваша готові. Перед подачею їх можна посипати тертим сиром.

Як швидко зробити чіпси з лавашу на сковороді?

Тонкі і хрусткі чіпси з лаваша дуже швидко приготувати самостійно на сковороді. Використовуйте цікаву кулінарну ідею для смачної закуски. Підходить для великих компаній.

Час приготування: 10 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Лаваш тонкий – 1 аркуш.
  • Часник сушений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Коріандр мелений – за смаком.
  • Кріп сушений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Прогріваємо сковороду з рослинним маслом. Занурюємо сюди шматочки тонкого лаваша. Їх можна розірвати руками або нарізати ножем.

2. За смаком посипаємо частування сіллю.

3. Всипаємо червоний мелений перець.

4. Додаємо решту спеції: часник сушений, кріп і коріандр. За бажанням, можна додати і інші приправи.

5. Смажимо блюдо кілька хвилин і перемішуємо їх.

6. Викладаємо хрусткі чіпси в глибоку тарілку і угощаемся!

Простий і смачний рецепт-чіпси з лаваша з сиром

Ідея смачної закуски для компанії – тонкі чіпси з лаваша з твердим сиром. Порадуйте своїх друзів і близьких яскравим натуральним продуктом. Використовуйте для цього простий кулінарний рецепт з покроковим описом.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Лаваш тонкий – 1 аркуш.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Кетчуп – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Кетчуп вливаємо в невелику миску і змішуємо його з сіллю, олією і меленим перцем.

2. Твердий сир пропускаємо через крупну тертку.

3. Шар лаваша рівномірно обмазуємо кетчупом.

4. Рясно посипаємо заготівлю тертим сиром.

5. Підготовлений продукт розрізаємо на невеликі квадратики. Запікаємо 15 хвилин. Відповідна температура для готування – 180 градусів.

6. Викладаємо сирне частування на тарілку і ставимо його на стіл. Частування буде смачним як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Чіпси з лаваша з паприкою в домашніх умовах

В міру пікантні і ароматні чіпси можна приготувати в домашніх умовах з тонкого лаваша. Порадуйте себе і близьких смачним та натуральним продуктом. Готувати частування легко і просто.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Лаваш тонкий – 1 аркуш.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Тонкий лаваш ріжемо невеликими акуратними шматочками. Зручно це робити за допомогою великих ножиць.

2. У велику миску вливаємо вказану кількість рослинного масла.

3. В масло опускаємо шматочки лаваша. Гарненько їх просочуємо.

4. Рясно посипаємо продукт паприкою. Можна вибирати солодку або гострий – на ваш смак.

5. Далі солимо заготовку за смаком і ретельно вимішуємо.

6. Розкладаємо шматочки лаваша на деко з фольгою. Випікаємо 10 хвилин при температурі 180 градусів.

7. Рум’яні та хрусткі чіпси з паприкою готові!

ПП чіпси з лаваша без масла

Порадувати себе смачними чіпсами з лаваша і не нашкодити фігурі – легко. Приготуйте їх в духовці за особливим рецептом. Він не передбачає використання рослинної олії.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Лаваш тонкий – 1 аркуш.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп сушений – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Куряче яйце розбиваємо в глибоку миску.

2. Додаємо до нього трохи солі.

3. Слідом додаємо столову ложку сушеного кропу.

4. Вимішуємо продукти до отримання однорідної суміші.

5. Кладемо лист тонкого лавашу на обробну дошку.

6. Нарізаємо пласт смуги рівної товщини.

7. Далі кладемо їх один на одного і починаємо розрізати на шматки поменше.

8. Повинні вийти невеликі акуратні квадратики.

9. Викладаємо продукт в яєчну суміш.

10. Починаємо вимішувати лаваші.

11. Вони всі повинні пройнятися сумішшю. Не перестарайтеся, інакше лаваш розм’якне.

12. Викладаємо заготовку на деко з пергаментом.

13. Випікаємо до готовності 10 хвилин. Відповідна температура 180 градусів.

14. Хрусткі і корисні домашні чіпси готові. Пробуйте!

Дуже смачні чіпси з лаваша зі сметаною

Цікавий варіант приготування чіпсів з лаваша – з додаванням сметани. Домашній продукт порадує яскравим смаком і ароматом. Спробуйте просту і швидку кулінарну ідею.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Лаваш тонкий – 1 аркуш.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. У глибоку миску викладаємо дві столові ложки сметани.

2. Сюди продавлюємо попередньо очищений зубчик часнику.

3. Додаємо в масу трохи солі і гарненько все перемішуємо.

4. На робочу поверхню кладемо тонкий лаваш. Рівномірно обмазуємо його сметанною сумішшю. Зручно для цього використовувати пензлик.

5. Розрізаємо продукт на невеликі кубики.

6. Перекладаємо їх на деко, обмазаний рослинним маслом. Випікаємо 10 хвилин при температурі 180 градусів.

7. Ароматні чіпси з лаваша готові, пробуйте!