Малосольні огірки гарячим розсолом – 6 рецептів хрумких огірків швидкого приготування з покроковими фото

Малосольні огірки гарячим розсолом — закуска, яка не вимагає особливих навичок. Все дуже легко і просто. У добірці зібрані варіанти, серед яких кожен обов’язково знайде свій ідеальний рецепт. Час витримки визначаємо самостійно в залежності від бажаного результату. Деякі рецепти вимагають більшого часу приготування. Чим довше витримка овочів, тим краще їх просолка.

Малосольні огірки в банці з гарячим розсолом

Малосольні огірки в банці з гарячим розсолом – закуска, пропорції якої можна вільно підлаштовувати під себе. Кількість спецій і прянощів, а також час витримки залежить від власних уподобань. Смачне частування – частий гість на пікніках в літній час. Коли свіжі овочі вже приїлися, скористайтеся рецептом і зробіть раціон.

Інгредієнти на
1.5 л.

  • Огірок 800 гр.
  • Перець болгарський 40 гр.
  • Цибуля ріпчаста 30 гр.
  • Петрушка 3 гілки
  • Листя вишні 3 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Кріп 3 шт.
  • Парасольки кропу 3 шт.
  • Перець чорний горошок 10 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Вода 700 мл.
  • Гірчиця французька 1 ч. л.
  • Коріандр 1 ч. л. (зерен)

Процес приготування:

  1. Як приготувати хрусткі малосольні огірки гарячим розсолом швидкого приготування? Готуємо огірки і спеції.
  2. Добре промивши огірки, звільняємо їх від кінчиків. Обрізати кінчики можна і після вимочування.
  3. Оброблені овочі складаємо в ємність з холодною водою. Витримуємо півгодини.
  4. Очищений цибулю ріжемо пір’їнками, часник – пелюстками.
  5. Промитий і очищений від насіння солодкий перець ріжемо соломкою.
  6. Суцвіття кропу, листочки петрушки і вишні споліскують під краном. Зелень крупно нарізаємо.
  7. Попередньо промиваємо банки (стерилізувати не потрібно). Кладемо в ємності підготовлену зелень і лаврушку.
  8. Далі розподіляємо цибулю і часник.
  9. Заповнюємо банки огірками.
  10. Додаємо яскравий перець.
  11. Кладемо горошини перцю, насіння гірчиці і коріандр. Кількість прянощів регулюємо самостійно або замінюємо на розсуд.
  12. Третина солі засипаємо в пів-літрову банку, що залишилася кладемо в літрову ємність.
  13. Заздалегідь кип’ятимо воду. Акуратно вливаємо окріп, щоб не лопнули банки. Закривши кришкою, трясемо ємності, щоб кристали розчинилися.
  14. Залишаємо на столі. Через добу переміщуємо заготовку в холод і витримуємо ще дві доби.
  15. Пробуємо апетитні огірки. Приємного апетиту!