Цибульні кільця – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Ароматні, соковиті і хрусткі кільця з лука – одна з простих і смачних закусок, на приготування якої не піде багато часу, не потрібно спеціальних приправ і заморських інгредієнтів. Цей варіант за смаком не поступається магазинним чіпсам, але готується без консервантів і шкідливих добавок.

Цибульні кільця в клярі на сковороді в домашніх умовах

При невеликих затратах праці і мінімальних витратах ви можете приготувати чудову закуску або гарнір — цибульні кільця в клярі. Соковитий і з незвичайним смаком цибулю в хрусткому тесті доводиться до смаку багатьом. Варіанти замішування кляру різні, і по цьому рецепту робимо кляр на сметані, яйці, борошні і смажимо кільця на сковорідці, у великій кількості олії.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Цибуля ріпчаста 2 шт. середніх
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сметана 20% 3 ст. л.
  • Борошно 3 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Цибульні кільця легко можна приготувати в домашніх умовах. Курячі яйця розділити на жовтки і білки і помістіть їх у дві окремі піали або глибокі миски.
  2. До білків насипте трохи солі і чорного перцю і з допомогою міксера збийте в стійку піну.
  3. У третю посуд покладіть три ложки з гіркою сметани і до неї вилийте жовтки.
  4. Потім їх міксером добре перемішайте. Збивати до піни не треба, та й не вийде.
  5. Далі до сметанною масою перекладіть збиті білки і віночком просто перемішайте.
  6. У цю суміш додайте три ложки просіяного борошна і замісити тісто до однорідного і без грудочок борошна, стану. Консистенція замішаного кляру повинна вийти як у 15%-ної сметани, навіть трохи меншою. Кляр спробуйте на сіль і додайте її ще трохи, якщо забажаєте.
  7. Поставте для розігріву глибоку сковорідку, наливши в неї рослинного масла до рівня 3-5 см вище дна. Очищені цибулини наріжте кружальцями товщиною не менше 5 мм, Потім цибулю розберіть на окремі кільця. Підстави цибулин видаліть.
  8. Цибульні кільця повністю занурити в кляр.
  9. Коли масло добре нагріється (це визначається за легкого димку), виделкою цибульні кільця перекладайте з кляру відразу в гаряче масло.
  10. Одночасно в сковорідці повинен бути тільки один ряд кілець.
  11. Обсмажуйте кільця до рум’яного кольору з обох сторін. Таким чином обсмажте весь нарізану цибулю.
  12. Цибульні кільця зі сковорідки перекладіть на паперову серветку для видалення зайвої олії. Потім складіть їх на блюдо і можете подавати до столу з будь-яким соусом. Вони смачні як гарячими, так і холодними.

Приємного апетиту!